Ahoj. Dáváte dětem domácí špenát? Četla jsem, že je to potravina s největším obsahem dusičnanů a tak jsem zatím kupovala ve skleničkách, kde je to kontrolováno. Ale teď máme na zahrádce, tak přemýšlím, že do toho půjdu. Případně jak ho dětem upravujete?
A další věc: od kdy jste začaly dávat dětem vepřové a hovězí maso?
Díky a hezký den H.
špenát i hovězí jsem dávala hned od začátku zavádění příkrmů. Vepřové moc nedávám ani teď
špenát jsem dávala domácí, ale fakt malinko od začátku příkrmů. co se týká masa, tak jsem začínala s domácím králíkem, kvalitním hovězím a telecím, později přidala krůtí a ryby, jako poslední vepřové a kuřecí.
Dávám hovězí od začátku přikrmování, častěji než kuřecí. Vepřové jsem zatím nedala. Špenát čas od času, ve skleničce, ale i mražený. Listový podusím a rozmixuju.
Hovezi a teleci od zacatku prikrmu, veprove nekupujeme a nejime - tudiz ani mlada nedostala. Jinak kruti, jehneci, ryby. Kureci snad jen 5x a to uz mi prijde moc 🙂 Spenat listovy ze sklenicky ci mrazeny. Cerstvy jeste nemela, jinak sparuju horkou vodou jeste pred samotnou tepelnou upravou.
špenát čerstvý jsem ještě nedávala, jen ze skleničky, vepřové a hovězí normálně od začátku, určitě je vhodnější než kuřecí
Špenát mám z domácí zahrádky, nehnojene snad 15let..vepřové v 9-10m panenku a kytu, tedy nejlibovejsi, hovězí taky tak, někdy jen vývar. A telecí.