Ahoj maminky, budeme se synkem 5,5 mesice zacinat s prikrmy. Zatim je plne kojeny. Davali jste i mimi napit? Vodu ci cajiky(jake)? A z ceho?Z lahvicky, flasticky, lzicky, hrnicku..? A kolikrat denne? Nebo staci jen MM?
Zkousela jsem hledat,ale informaci je hodne a ztracim se v tom ;(
Moc prosim o radu! 🙂
Davala jsem od zacatku, parkrat za den, vodu i caje, pres silikonove pitko...např. NUK.
vodu jsem zpočátku nedávala, prý není třeba, ale malá ji chtěla, tak jsem brzy dávat začala (byla nespokojená, ačkoliv jí příkrm chutnal, tak jsem k němu zkusila dát vodu na zapití a zase byla spokojenost ;) zpočátku ji dostávala pouze k příkrmu, jinak MM) pít jsem dávala z obyčejného hrnečku. Později na ven z lahvičky se savičkou, ale až když uměla z hrnečku ;)
Jinak začínali jsme vodou a dlouho jen tu. Potom občas čajiíky, ale moc je nechtěla.
Nabizela jsem vodu, mala je taky kojena (tet ma 16mesicu) a lahev nechtela nikdy takze nepila nic a pomalu vam muzu rict ze porad nic nepije. Kdyz ma zizen nakojim ji a dobri, hrnicek s vodou ma k dispozici ale vetsinou to rozlije
Nic, stačí MM, které má v sobě sami dost vody. Dělala jsem tak se starším i teď s dvojčaty.
Měl víceméně od začátku příkrmů k dispozici lahev (kojeneckou) s vodou... začali jsme přikrmovat asi v březnu, když pak přišly v červenci třicítky, tak o ni konečně začal jevit i trochu zájem... Stejně v prvním roce nikdy nevypil víc jak decku za den... do odstavu po ruhém roce to nepřelezlo dvě deci.
Já zprvu nedávala jiné tekutiny než kojení a když jsem začala zkoušet, syn to nechtěl. Z flašky neuměl a nakonec se naučil pít z klasického hrnku jako dospělák. U druhého dítka už jsem tekutiny dávala, protože se mi začalo dělat mnohem méně mléka a holčička se ukázala jako pažravec. Nejprve jsme zkoušeli dávat po lžičkách, ale to bylo spíše za trest 🙂, takže teď jsme ve fázi, kdy pije s hrnečku s náústkem z ikey (takový ten obyč. bílý hrneček se zeleným víčkem, kde jsou v náústku dírky) nebo z PET lahve, která má takový ten uzávěr, z něhož tekutina teče, jen když člověk saje). Z klasických kojeneckých lahviček s různými savičkami, kterých máme doma asi 20, mi ani jedno dítě nepilo...
Stačí mm, tekutiny ve chvíli, kdy už příkrm nahradí mm. A ideální je voda.
Moc dekuji za rady! 🙂
Nabizela jsem vodu. Ale ne hned. K 1 nebo 2 lzicksm prikrmu to nemelo cenu. Davals jsem z uciciho hrnku, lzockou, z male sklenicky nebo z lahve se sport uzaverem s membranou. Vzdy jen k prikrmu nebo tesne po prikrmu. Vuhlefem k tomu ze i tak skoro nic krom kojeni nevypilx tak to jindy nemelo smysl.