Dávali jste pití na začátku příkrmů?

vero__nika
12. led 2019

Ahoj maminky, budeme se synkem 5,5 mesice zacinat s prikrmy. Zatim je plne kojeny. Davali jste i mimi napit? Vodu ci cajiky(jake)? A z ceho?Z lahvicky, flasticky, lzicky, hrnicku..? A kolikrat denne? Nebo staci jen MM?
Zkousela jsem hledat,ale informaci je hodne a ztracim se v tom ;(
Moc prosim o radu! 🙂

konidana
12. led 2019

Nabizela jsem vodu. Ale ne hned. K 1 nebo 2 lzicksm prikrmu to nemelo cenu. Davals jsem z uciciho hrnku, lzockou, z male sklenicky nebo z lahve se sport uzaverem s membranou. Vzdy jen k prikrmu nebo tesne po prikrmu. Vuhlefem k tomu ze i tak skoro nic krom kojeni nevypilx tak to jindy nemelo smysl.

alcar
12. led 2019

Davala jsem od zacatku, parkrat za den, vodu i caje, pres silikonove pitko...např. NUK.

pexi
12. led 2019

vodu jsem zpočátku nedávala, prý není třeba, ale malá ji chtěla, tak jsem brzy dávat začala (byla nespokojená, ačkoliv jí příkrm chutnal, tak jsem k němu zkusila dát vodu na zapití a zase byla spokojenost ;) zpočátku ji dostávala pouze k příkrmu, jinak MM) pít jsem dávala z obyčejného hrnečku. Později na ven z lahvičky se savičkou, ale až když uměla z hrnečku ;)
Jinak začínali jsme vodou a dlouho jen tu. Potom občas čajiíky, ale moc je nechtěla.

evytra
12. led 2019

Nabizela jsem vodu, mala je taky kojena (tet ma 16mesicu) a lahev nechtela nikdy takze nepila nic a pomalu vam muzu rict ze porad nic nepije. Kdyz ma zizen nakojim ji a dobri, hrnicek s vodou ma k dispozici ale vetsinou to rozlije

andrejkabarankova
Autor odpověď smazal
Zobraz
olga_
12. led 2019

Nic, stačí MM, které má v sobě sami dost vody. Dělala jsem tak se starším i teď s dvojčaty.

cilkat
12. led 2019

Měl víceméně od začátku příkrmů k dispozici lahev (kojeneckou) s vodou... začali jsme přikrmovat asi v březnu, když pak přišly v červenci třicítky, tak o ni konečně začal jevit i trochu zájem... Stejně v prvním roce nikdy nevypil víc jak decku za den... do odstavu po ruhém roce to nepřelezlo dvě deci.

penelopaw
12. led 2019

Já zprvu nedávala jiné tekutiny než kojení a když jsem začala zkoušet, syn to nechtěl. Z flašky neuměl a nakonec se naučil pít z klasického hrnku jako dospělák. U druhého dítka už jsem tekutiny dávala, protože se mi začalo dělat mnohem méně mléka a holčička se ukázala jako pažravec. Nejprve jsme zkoušeli dávat po lžičkách, ale to bylo spíše za trest 🙂, takže teď jsme ve fázi, kdy pije s hrnečku s náústkem z ikey (takový ten obyč. bílý hrneček se zeleným víčkem, kde jsou v náústku dírky) nebo z PET lahve, která má takový ten uzávěr, z něhož tekutina teče, jen když člověk saje). Z klasických kojeneckých lahviček s různými savičkami, kterých máme doma asi 20, mi ani jedno dítě nepilo...

cuuza
12. led 2019

Stačí mm, tekutiny ve chvíli, kdy už příkrm nahradí mm. A ideální je voda.

vero__nika
autor
13. led 2019

Moc dekuji za rady! 🙂