Cuketové pyré na příkrm, mám cuketu oloupat?

stacy13
17. zář 2016

Prosím Vás,delam cuketové pyré na první příkrm,mam cuketu oloupat??dekuji

mandala
17. zář 2016

Určitě ano 😉

anve77
17. zář 2016

@stacy13 určitě ano,loupu všechnu zeleninu na příkrmy.... zatím dávám jen "vnitřky" 🙂 🙂

olga_
17. zář 2016

Můžu se zeptat, proč loupete? Já neloupala nikdy 🙂.

anve77
17. zář 2016

@olga_ ahoj, no já slupky nedávám..mě to přijde tvrdé a nejde to úplně rozmixovat do hladka. Na slupky dojde pozdějc 🙂 🙂 Já dávám rozmanitou zeleninu, např.patizon, lilek, dýni,cuketu a to má slupky tuhé...

olga_
17. zář 2016

@anve77 Patizon jasně, dýně (kromě hokkaido) také. Jinak je fakt, že já nikdy nemixovala, syn jedl rovnou kousky i se slupkou. 😅

anve77
17. zář 2016

@olga_ to je super, ta moje sice jí krásně,ale větší kousky ji ještě vadí. Minule jsem omylem koupila skleničku příkrmu pro 8.m - tam už jsou kousky zeleniny,nebo brambor a nadavovalo ji. Takže já zatím všechno loupu a mixuji do hladka. Malá spíš měla problém s hodně voňavou zeleninou. To ji nejelo 🙂

olga_
17. zář 2016

@anve77 Já dávala kousky do ruky. Pak na vidličku/lžičku. K tomu nadavování. Syna, který ty kousky jinak normálně v puse bez problémů drtil, třeba nadavovala kupovaná přesnídávka s kousky ovoce. Spíše ho tam v tom pyré ten kousek překvapil, protože s ním vůbec nepočítal. Zkusila bych rovnou ty kousky, většinou nadáví párkrát v prvním týdnu a pak už bez problémů.

anve77
17. zář 2016

@olga_ No já jsem si právě říkala, že ji začnu dávat kousky až se ji objeví zoubek...Zatím to požužlá v té svojí prázdné pusině, něco vystrčí jazýčkem ven a něco polkne.Ty kousky ji zajedou do krku a tam ji dráždí. Vždy vykulí oči a zhlasitě nadavuje 🙂 🙂 Ty kašičky kloužou bez problémů. Ale něco do ruky bych už pomalu mohla.. Co je na začátek nejlepší? rohlík? piškot? Ten že rozpustí slinama a požužle, prý ne mrkev.Poradíš? 😉

olga_
17. zář 2016

@anve77 Rohlík určitě ne - jednak je to teda výživově o ničem, jednak to udělá spíše gumovou a nepoživatelnou kouli v puse... V piškotech je zase zbytečně moc cukru. Oni si i s tou mrkví poradí 🙂. Ale fajn je třeba kousek okurku (ukrojený do nudličky). Dobře se to drží v ruce, mimčo vysaje šťávu, něco požužlá. Nebo klidně třeba ta mrkev (i jakákoli jiná zelenina) na páře nakrájená tak, aby se to dobře drželo v ruce. Chce to jen vychytat délku té teplné úpravy.
Pro inspiraci zkus pohledat na netu něco o BLW, respektive o jídle do tlapky (www.jidlodotlapky.cz).

anve77
17. zář 2016

@olga_ moc děkuji..Přemýšlím, co vidívám děti držet v ručkách a maminky jim vždy dávají rohlíky nebo kůrku chleba. Zelenina je ovšem super nápad!!! Moc děkuji 🙂

olga_
17. zář 2016

@anve77 Pak ještě hodně dětí frčí na těch (kukuřičných, špaldových atd.) křupkách, které neublíží - na setkání s lepkem určitě lepší než rohlík -, ale jinak opět výživově nic moc. Prostě mouka.

anve77
17. zář 2016

@olga_ jj vidíš, uvědomila jsem si, že to vidávám u dětí...ale to se ji bude lepit na patro,ne? Ale když je nejhůř tak proč ne 😉 😉 ale za mě to teda žádná lahůdka není 😉

olga_
17. zář 2016

@anve77 Lepí se to na patro i na prsty. Za nás teda nee... Ono to totiž ani nijak zásadně nezasytí. Spíš mi přijde, že se tím ty děti svým způsobem "zabaví", zaměstná, ale zase jíst by se nemělo zas až tak pro zábavu a cokoli, že.

veronika223
Odpověď byla odstraněná
Zobraz