Prosím Vás,delam cuketové pyré na první příkrm,mam cuketu oloupat??dekuji
Můžu se zeptat, proč loupete? Já neloupala nikdy 🙂.
@olga_ to je super, ta moje sice jí krásně,ale větší kousky ji ještě vadí. Minule jsem omylem koupila skleničku příkrmu pro 8.m - tam už jsou kousky zeleniny,nebo brambor a nadavovalo ji. Takže já zatím všechno loupu a mixuji do hladka. Malá spíš měla problém s hodně voňavou zeleninou. To ji nejelo 🙂
@anve77 Já dávala kousky do ruky. Pak na vidličku/lžičku. K tomu nadavování. Syna, který ty kousky jinak normálně v puse bez problémů drtil, třeba nadavovala kupovaná přesnídávka s kousky ovoce. Spíše ho tam v tom pyré ten kousek překvapil, protože s ním vůbec nepočítal. Zkusila bych rovnou ty kousky, většinou nadáví párkrát v prvním týdnu a pak už bez problémů.
@olga_ No já jsem si právě říkala, že ji začnu dávat kousky až se ji objeví zoubek...Zatím to požužlá v té svojí prázdné pusině, něco vystrčí jazýčkem ven a něco polkne.Ty kousky ji zajedou do krku a tam ji dráždí. Vždy vykulí oči a zhlasitě nadavuje 🙂 🙂 Ty kašičky kloužou bez problémů. Ale něco do ruky bych už pomalu mohla.. Co je na začátek nejlepší? rohlík? piškot? Ten že rozpustí slinama a požužle, prý ne mrkev.Poradíš? 😉
@anve77 Rohlík určitě ne - jednak je to teda výživově o ničem, jednak to udělá spíše gumovou a nepoživatelnou kouli v puse... V piškotech je zase zbytečně moc cukru. Oni si i s tou mrkví poradí 🙂. Ale fajn je třeba kousek okurku (ukrojený do nudličky). Dobře se to drží v ruce, mimčo vysaje šťávu, něco požužlá. Nebo klidně třeba ta mrkev (i jakákoli jiná zelenina) na páře nakrájená tak, aby se to dobře drželo v ruce. Chce to jen vychytat délku té teplné úpravy.
Pro inspiraci zkus pohledat na netu něco o BLW, respektive o jídle do tlapky (www.jidlodotlapky.cz).
Určitě ano 😉