Ahoj holky, poradíte některá jak připravujete příkrmy do zásoby? Chtěla bych pro prcka na zimu připravit cuketové pyré a dýňové pyré do skleniček a zavařit to (jednodušší by bylo určitě zamrazit, ale bohužel nemáme na to kapacitu). Jak zavařujete? a jak dlouho necháváte převařit. Máte některá nějaký osvědčený recept?
Díky
A jinak jestli někdo neodpoví 🙂 tak mám v plánku koupit kojeneckou vodu, uvařit zeleninu v něm a rozmixovat tyčkovým.. ikdyž jsem přemýšlela, že půl bych rozmixovala a půl skleniček namačkala - na později, ať se učí prcek kousat.. No plnit do skleniček asi tak do 3/4 a do zavařovacího hrnce. Četla jsem, že je dobré šroubovací skleničky nedotahovat hned, ale až po zavařování po vytáhnutí.. ale nevím.. mám z toho docela strach.. a zavařovat co já vím.. esi na 60, nebo více a esi 20-30min? Myslím, že aj to je ale dlouhá doba..
Já mrazila. Ale když delám marmeládu, dávám skleničky dnem vzhůru na plech, zalitě cca po 1,5cm vodou a nechávám cca 20 min probublávat...
@vercik83 a dáváš do ní nějaký konzervant?
@evulinka27 u rybizu ne, u třešní želírovací cukr-nevím zda je v tom nějský konzervant
Asi bych ani nevařila v kojeneckě vode, pokud nemáte nekvalitní vodu vysloveně
...no, po přečtení spousty diskuzí asi raději zeleninu zamrazím. Nerada bych, aby se to zkazilo :(
Já se s dovolením připíchnu, protože se na to právě taky chystám 🙂
K tomu mám ještě ze zahrádky mrkvičku a nové brambory. Nechci to nechávat půl roku ležet ve sklepě ve vlhku, aby to chytlo zeminu a nezačalo plesnivět, nebo nahnívat. Tak chci prckovi zavařit skleničky v top kvalitě suroviny.