Co všechno dát dítku na začátku příkrmů?

konikova
12. srp 2014

Ahoj, pomalinku ale jiste si zacinam studovat, jake potraviny dat svemu ditku, jakmile zacneme prikrmovat. Co vsechno jste davaly vy a v jakych kombinacich?
Diky moc za rady a navrhy, napada me par potravin a myslim, ze je tady spousta maminek, co vyzkousely kde co 🙂

konikova
autor
12. srp 2014

jeste jedna otazka: jak jste uchovavaly jiz pripravene pokrmy? uvarit a hned podat, nebo zamrazit, nebo zavarit...dekuji

gosa22
12. srp 2014

@konikova nejprve jednodruhové (mrkev, brambor, cuketa, dýně...), ne nadýmající ...jakmile si zvykl, pak jsem kombinovala brambor, batáty, rýži, těstoviny(kuskus, písmenka..bezvaječné) s masem (krůta, králík, telecí) a s další zeleninkou (třeba i lilek, fenykl...) nebo červená čočka, fazolky, baby zelený hrášek...nehledala bych v tom vědu, stačí kombinovat 😉
já uchovávala a uchovávám zavařené ve sklenici 😉 ale to minimálně, denně jsem vařila, zabere to 15 min a malý to měl čerstvé...jediné, co mrazím, jsou kousky masa (co pytlík, to porce, jen vytáhnu a přidám do vřelé vody)
vše zakapávám oliváčem nebo přidám trochu normálního másla 😉

katyxq
12. srp 2014

https://www.modrykonik.cz/zavadeni-detskych-pri... 😉 ... a v blogu tu mám příkrmové album

lv
13. srp 2014

celkem dobré rady jsou na kojeni.net
po uvaření jsem v lednici nechala do druhého dne
dobré je zamrazit si pomixované pyré z jednotlivých druhů do tvořítek na led, pak dáš kostičku mrkve, masíčka a jiné zeleniny a máš oběd hotový, ve dny kdy vařit nestihneš..

konikova
autor
13. srp 2014

dekuji moc za rady 🙂

anetaji
6. zář 2014

@konikova
první jsem začala zeleninou,když začneš ovocem je velká možnost,že si dítko zvykne na sladké a nebude papat nic jiného.Začala jsem klasikou nejprve jednu chuť mrkev,brokolice,květák,atp a potom jsem dala třeba zeleninku i faz.lusky.Pak jsem přidala brambory a potom jsem začala s ovocem,dala jsem jako první banán,potom jakblko a přidala jí kaše a do kaše jsem přidala třeba ten banán i broskev nebo piškoty rozmixované.Moje malá miluje brambory s lososem.Pak jsem dávala třeba jednou týdně i uvařený žloutek se zeleninou místo masa.Rýži rozvařenou na kašičku třeba na sladko nebo i se zeleninou a teď máme i polévky bramboračku s majoránkou a kmínem třeba.