Co vše může 10m mimčo

katkapavlik
22. kvě 2019

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat co vše dáváte papat svim detem. Já mám doma 10m na kontrole mi bylo řečeno všechno kromě lipanka. Jaké dáváte třeba jogurtiky malý má rád byle od activie. Mohu dávat i ovocné?? Co vše vaříte za zeleninu?? Už prý mohu dávat vše děkuji za odpovědi.

gruyerre
22. kvě 2019

@katkapavlik ahoj, activii bych zrovna nedávala, myslím, že lepší je např. Hollandia, ale jak chceš 🙂. Ovocné jogurty určitě nejsou vhodné, protože v tom je pak většina té "ovocné složky" cukr. Tak kdyztak do jogurtu buď čerstvé ovoce, nebo smíchat s presnidavkou.
Zeleninu jsem já osobně vařila hlavně dýni, mrkev, cuketu a špenát, ale můžeš vařit i všechny možné další druhy. V těch 10 měsících už jsem dávala většinou stejné jídlo jako nám, akorát bez soli a koření.

katkapavlik
autor
22. kvě 2019

@gruyerre děkuji za odpověď pomalu to skusime jinak jsem mu do tet vařila jen to co směl podle knihy a polévky také ty jsem ještě nedávala

fire85
22. kvě 2019

Záleží jak chceš jet zdravě, já osobně bych určitě nedávala vše, ale zeleninu můžeš téměř jakoukoliv, aby to bylo pestré, nevím co už jsi vše zkusila.
pokud můžu dát typ, hodně jse jela podle stránek na netu Máma v kuchyni, Vařila myšička atd holky mají zkušenosti a fakt dobrý recpety

katkapavlik
autor
22. kvě 2019

@fire85 Určitě vařím zdrave aspoň se o to snažím myslím že cm dřív je uchráníme před cukrem tak se nic nestane určitě kouknu na net dekuji. Kamarádka má stejně staré miminko a právě už jedí Lipánek polévky svíčkovou u těch omáček mi to přijde strašně brzy😱

lucifux
22. kvě 2019

Ahoj, my kupujeme tvaroháček. A co se týče stravy, tak malý jedl v podstatě to samé co my. Hlavně hodně polévky- vývary, špenátovku, rajskou, čočkovou, ale červenou čočku, ta je šetrnější na bříško a na nadýmaní.... Klasické omáčky, rajská, svíčková, koprovka...dělalo se mu boule za ušima.

katkapavlik
autor
22. kvě 2019

@lucifux děkuji za odpověď a radu 😁

nesticka
22. kvě 2019

Lipanek, tvarohové krémy apod vhodné určitě ještě nejsou. S tím se má začínat nejdříve po roce kvůli vysokému obsahu bílkovin, které zatěžují ledviny, játra,... Naopak jogurty, ty kvalitní, se můžou snad od půl roka. Já kupovala bile hollandie. S rozmackanym banánem například mě malá málem snědla i s tím jogurtem 🙂 anebo ty jogurty ve sklenicce. Zeleninu jakoukoli, jakkoli kombinovat.. Třeba i s masem už.. Krůtí a králík,.. Žloutek můze take

wxkatuska
22. kvě 2019

@katkapavlik co autor knih, to jiny nazor. Dokonce i pediatri se ruzni. Co se tyce omacek a polevek, tak zalezi, jak to pojmete. Ja osobne treba na hovezim/kurecim vyvaru se zeleninou bez soli a koreni nevidim nic spatneho ba naopak 😉 to same omacky. Treba svickovou (pecena korenova zelenina, rozmixovana a kousek hoveziho treba s bramborem, batatou ci domaci testovinou bez soli, koreni, smetany a knedliku) bych klidne dala. Rajcatovou, pripadne paprikovou omacku (uvarene ci upecene rajce/paprika, bez soli a koreni, nasledne rozmixovane) tez. Jogurt davam bio Hollandii bilou, kdyz uz sladit tak ovocem, lze pridat napr.uvarene vlocky. Zeleninu davam vsechnu krome cibule, cesneku, krenu, redkvicek, kysaneho zeli atd.. Prcek je atopik a reaguje mi na chemii, takze vse domaci nebo alespon bio. Uprava prevazne duseni, jednou za cas na sucho pecu. Vecem jako je lipanek a jine se teda vyhybam obloukem.

wxkatuska
22. kvě 2019

@katkapavlik jo a od malicka teda dostava prcek normalne tuhou (varenou) stravu, driv jsem mixovala maso a tvrde syrove ovoce, dnes uz jen obcasne.

katkapavlik
autor
22. kvě 2019

@wxkatuska děkuji na zítra méně v plánu vývar tak uvidíme jak se bude tvářit.dekuji za rady

katkapavlik
autor
22. kvě 2019

@nesticka děkuji tak už vím jak je to stim Lipánek u nás banán nechutná a ani moc sladké přesnídávky a to kupující ty lepší s nejvecim podílem ovoce.

gabrolo
22. kvě 2019

@katkapavlik máme 11 měsíců a zkoušíme pomalu všechno jen teda nesolím, z jogurtu nejvíce milujeme bílý s pomačkaným banánem, už nemixuju tedy jen pomačkám vidličkou.