Dobrý den poradili byste mi prosím nějaký týdenní jídelníček pro 5,5 měsíčního prcka. Uz jsme jinak měli mrkev, brambor, dýně, špenát, brokolici, květak, petržel, porek. Přijde mi ze už chudákovi dávám vše stejné dokola :( Jo a měli jsme i uz kuřecí masíčko. Děkuji za inspiraci a nápady, které mi poskytnete 🙂
@vladuska7 no, ale tak ono mas varit porad to dokola a pridavat nove vzdy s odstupem, pro pripad, ze mu to bude vadit, abys vedela co... Jinak mojim holkam chutnal jeste fenykl, z dyne nejvic hokaido, tu mohly a muzou doted a pokud uz mas ozkousene, tak uz muzes zacit kombinovat. Muzes uz taky dat ryzi, kdyz ji dobre zpracujes jako "prilohu" k tem zeleninkam, aby to nebylo vzdy jen s bramborem, tu sem jim vzdy hodne rozvarila
Miminku je jedno, že se jídlo opakuje a na tak malé dítě (podle mě je lepší začít s příkrmy až od uk. 6 měsíce, ale to je každého věc) to je až dost surovin. Na španát je dost brzo, pokud vaříte sama (ne ze skleniček), má dost dusitanu a neměl by se ohřívat. Jinak i s řepou opatrně, samozřejmě dávat ano, ale ne přiliš často. Myslím, že pestré to má vaše miminko dost... Batáty v pohodě můžete přidat
Kup si knihu radost že zdravých deti
Ještě muzes vyzkoušet cuketu nebo lilek
U nás ještě boduje červená řepa a batáty 🙂 Zkuste do zeleniny přidat i ovesné vločky 🙂