Co už může baštit dítě, který má 10 a půl měsíce?

hannah92
14. říj 2014

Holky, myslíte, že už bych mohla dceři dát na svačinku místo ovoce (na to už mi docela dlabe, chtělo by to změnu) třeba chlebík s něčím? Zoubků má už šest, nic už jí nemixuju, jen trošku pomačkám, případně strouhám na hrubším struhadle, ale už i kousek buchty zvládne ukousnout a normálně baští dětský sušenky a piškotky. Je to pořád dokola a už jí to asi leze i ušima. Ráno - mlíko (to už jí taky moc nejede, baští jenom Sunar banánovej), dopoledne - jogurt - s tím naštěstí problém nemá, pak oběd, to je taky ok, pokud to není nic s celerem, ten nemusí. Odpolední svačinka-ovoce (jabko už nejí vůbec, na žádnej způsob, čerstvý, s piškotama, uvařený v domácí přesnídávce, ani s pudingem ani s malinovým pudingem, jak je to cítit jabkem, tak to prostě nechce, s hruškou už to začíná dělat taky, banán jí chutná, ale jíst ho furt dokola, to ji taky nebaví, višňovou kupovanou přesnídávku mi taky nejí, ostatní přesnídávky kupovaný baští, ale to je pak broskev, merunka, jahody a boruvky furt dokola). Zkusila bych jí třeba jednou dát chleba s něčím a pak zas ovoce a tak nějak to prostřídat, aby to teda neměla furt stejný. Co myslíte? Co dáváte 10-11měsíčním dětem vy?

paracka
14. říj 2014

Klidne bych dala chlebik s lucinou nebo krupky 😉

mysonek
14. říj 2014

@hannah92 chleba nebo rohlík s lučinou můžeš. Občas jsem dala i chleba s máslem a trochou eidamu. Případně jsem jí namazala bílí jogurt na chleba. Pečivo má vždy na kousky, posadím jí do jídelní židličky, dám bryndák a ona se nají sama (už od těch 10 měsíců), takže já třeba stihnu vyndat myčku, nebo naloupat brambory. 🙂 Možná by u Vás pomohlo, kdybys to malé jen nakrájela a ona ujídala sama. Alespoň mojí malou to baví, Teď jí je rok a už chce jíst sama i lžící, ale to toho má víc na triku než v žaludku 🙂

olusenka
14. říj 2014

rohlík nebo chleba s mazacím sýrem určitě ano, žervé nebo lučinu, nebo nejlépe udělanou doma (kupovaná je slaná), prostě se dá na síto vykapat jogurt, přes noc, do lednice, třeba Choceňský, je tučnější, a je to. Nebo namazané máslem.
K svačině můžeš zařadit nové druhy ovoce, třeba půl avokáda s banánem rozmačkané, nebo udělat přesnídávku z manga, namíchat třeba s jiným druhem ovoce.
Hodně dávám křupky. Taky můžeš zkusit upéct svoje sušenky.
K snídani dávám kaši, vařím z ovesných vloček (nebo jiných) +ovoce+nějaký sirup nebo sladidlo ze stévie, a když zbyde, někdy dám i k svačině. Zkoušela jsem i sušené ovoce, třeba meruňky (měkčí, nesířené). A taky můžeš samozřejmě dávat i zeleninu.
dobrou inspiraci najdeš v albech a článcích u @katyxq.
@hannah92

naomi6
14. říj 2014

Holky, a co dát mému malému? Je mu 9 a půl měsíce, ale je bez zubů 😉. Křupku sní tak jednu

ivasad.
14. říj 2014

@naomi6 to samé, co tu psaly holky pro to desetiměsíční dítě. Oni si to i dásničkama rozkoušou i ty bezzubé děti. Jen jsem ze začátku odkrajovala z chleba kůrky a střídku krájela na malé kousky. Děti jedly samy rukou a i se tim zabavily.