Malému je 9 měs. a nechce obyč. vodu a ani čaje neslazené a granulované mu moc dávat nechci.Je nějaká zdravá šťáva pro mimča?? Nebo nějakej chutnější čajík??
@simonasl Syn nechtel zadny caj, natoz cistou vodu. Vyresil to sirup Yo bez konzervantu a barviv. Neni to idealni kvuli cukru, ale aspon neco syn pil. Na roce a pul jsem mu stavu zacala postupne vic a vic redit a ted pije cistou vodu. Stavu dostane vyjimecne, jen pokud vidim, ze pije malo... Prodavaji se i nejake snad 100%ni ovocne napoje pro deti, ale jsou docela drahe.
Ahojky,muj syn zacina 8 mesic a taky mi nechtel pit ani obyc.koj.vodu,caj a nic..Tak jsem mu zkusila koupit stavicku od Hippu,je i od Hamanku-jsou bez pridaneho cukru a v ruznych prichutich.Redim je s vodou aby to nemel moc sladky a chutna mu to.Jsem rada,ze mi neco konecne pije.
my měli také potíže - nakonec to vyřešila jablečná 100% šťáva Český sad - jsou to veliké krabice moštu 5l, bez přídavku cukru a chemie - ředíme vodou, pije celá rodina. JInak odšťavujeme
@simonasl čerstvá šťáva doma udělaná nebo smoothie... jen pozor na to, aby nešlo o agresivnější typy šťáv typu pomeranč, řepa apod... lze i naředit vodou, aby ani chuťově nebylo tak silné (někdo má rád silné chutě, někdo naopak)
výborná je např. okurková šťáva pro takhle malé děti 😉 do toho se dá kápnout kapka limetky
nebo šťáva z jablíčka a do toho pár kapek kokosového oleje 😉
pro větší děti a dospělé se pak dá různě došperkovat - oleje se dá dát víc, přidat čtvrtku nebo půlku citrónu, mixovat více druhů šťáv nebo kombinovat se smoothie (něco rozmixovat, něco odšťavnit), přidávat semínka (rozmixovaná, např. slunečnicová jsou i chuťově moc dobrá, pro větší pak dýňová, chia, ale pozor ta podporují stolici, takže u dětí opatrně)...
pro dospělé se pak dají přidávat i např. mořské řasy, do zeleniny přidat maličko himalájské soli nebo naklíčená semínka (rozmixovaná) apod.
fantazii se meze nekladou a hlavně jde o 100 % čerstvé věci, bez chemie, nepasterované.... při pravidelném používání dokáží hodně zlepšit zdraví, obzvlášť pokud se zaměříme na zeleninu (vyrovnává pH, dodává chlorofyl, výborné při alergiích, má vliv i na hormony, výkyvy nálad apod.)
🙂