Co místo UM?

klara015
14. únor 2024

Naše holčička 7 měsíců nyní nemocná a bere antibiotika.
Při začnutí braní antibiotik ji začalo vadit mléko, asi jí moc zahleňuje.Po poradě s Dr. máme mléko teď úplně vyřadit na 3 dny,ale já nevím co mám malé dávat jíst?

6h ráno ovocná přesnídávka
9h ráno?
12h masozeleninový příkrm
15h ?
18h ?
2h v noci kaše nemléčná
(Vše ředíme vodou, protože malá nechce ani pít.)

A čím prosím vyplnit ty ostatní časy?

Děkuji

merope
14. únor 2024

Co jsem zatím kde četla o tom "zahleňování" mlékem, tak jsem nikde nenašla žádné zdůvodnění, proč by to mělo být a spíše se píše, že to je jen fáma.

Nemá antibiotika, která se s mlékem nesnesou? Protože pak by to znamenalo, že nesmí ani jiné mléčné výrobky - takže přečti dobře příbalový leták. A pak se dá zkusit nějaké ABKM mléko či něco podobného.

klara015
autor
14. únor 2024

@merope malá má ospen, a tam nic nepíšou jestli se může nebo nemůže s mléčnými výrobky.
Nicméně když dám malé mléko Sunar ,tak se u něj začne propínat, odsouvá ho pryč a pláče, a chvíli po něm začne kašlat a začne blinkat a tečou z ní hleny.
A to dřív se Sunarem problém neměla. Tak teď mám dle Dr doporučení vysadit vše mléčné na tři dny a uvidí se zdá je to tím mlékem nebo antibiotiky.

martulka88
14. únor 2024

@klara015 Jsou nemlecne kaše i UM.

levandule_k
14. únor 2024

@klara015 V těch 18:00 bych zkusila dát třeba rozmixované brambory se zeleninou a jinak hledala inspiraci v jídlech, co mají děti, které musí držet ABKM.
Teď jí asi mléko nedělá dobře, je otázka, jestli je to dočasně, nebo to bude na pořád. Partner přestal mít přes zimu rýmy, když vysadil jogurty, které dle pohledu tradiční čínské medicíny ochlazují a zařadili jsme víc teplé zeleniny. (Ano, já vím, že mléko je zdroj vápníku, ale určitě se dá doplnit i z jiných potraviny, např. z brokolice.) Tělo si umí říct, co potřebuje. Zkusila bych si pohrát s tím pitím, čistou vodu bych jí zkusila nabídnout teplou, zkusila bych jí dát velmi slabý heřmánkový čaj.

klara015
autor
14. únor 2024

@levandule_k děkuji