Co k snídani pro 23měsíčního syna?

berda2
2. bře 2018

Ahoj maminky,chtela bych se Vas zeptat,jak to mate s Vasim ditkem a se snidani.Syn mi nechce jist treba namazany chleba nebo rohlik s maslem.Suchy to ale basti.Zkousela jsem treba i zerve ale take to nechtel.Jake s timto mate zkusenosti Vy a co davate detem k snidani?Dekuji za info🙂

leniczka23
2. bře 2018

Ja nenutila..zeotala jsem se ho co chce a vetsinou dostal rohlik, k tomu na talir sunku, zeleninu a snedl co chtel.. nebo muj syn miluje vykrojeny chlebik s malinkou vrstvou masla a na tom.okurku na platky..kdyz xhce jen rohlik dostane rohlik..nejvic u nas vedl oblozeny talir kde si vzal co chtel..

martiniquest
2. bře 2018

My snidame kazde rano smoothie ze 3 druhu ovoce, orechu/seminek (mandle, kesu nebo mak) a vlocek. Pres zimu pridavam treba jeste rakytnikovou stavu a melasu

bekyc
2. bře 2018

jogurt a musli, jogurt a ovoce, ovesnou kaši. Se slanou snídaní jsem nikdy moc nepochodila. Ale když už, tak nám pomáhá nejdřív dát hodně napít, ono jak je to suchý (chleba, rohlík s něčím), tak na to po ránu asi nemá chuť.

konidana
2. bře 2018

Tak dát obložený talíř🙂 Chleba na kostičky-jedmohubky a k tomu třeba sýr, šunku, ovoce, zeleninu...

lenkas1982
2. bře 2018

Dělám většinou pro dceru i sebe ovesnou kaši z vloček (základ vločky, mléko, do toho pak dle chuti většinou nějaké mražené ovoce - maliny, borůvky, jahody apod., kakao, trošičku medu). Někdy pečivo, namazaný mi taky nevezme do pusy, takže k němu dávám v různých kombinacích šunku, vařené vejce, mozzarellu. A výjimečně nějakou buchtu, když upeču něco "snídaňového" (třeba z vloček, ořechů, vajec apod).

kladpol
2. bře 2018

Viděla jsem na netu pár nápadů na snídaně pro děti, že byly třeba z ředkviček udělané myšky nebo různé obrázky, ale odzkoušeno to nemám. 🙂 vypadalo to moc pěkně nebo bych zkusila udělat jednohubky, jedním vykrajovátkem všechno a bude to pěkně barevné 🙂.

kaja2016
3. bře 2018

@berda2 No co jsem tak četla, tak je dobré , aby snídaně měla ovoce, obiloviny s mléko. Tak dávám např banán v jogurtu s pohankovými lupínky, krupicovou kaši plus ovoce, domácí tvaroznik, palačinky s ovocným kefirem(obyčejný kefirem umixujes s ovocem), domácí smetanovou bábovku plus ovoce. Rohlík, chleba má taky ráda suchej, tak neprokokuju🙂 Jinak se ji rank zeptám na co má chuť a od toho se odpichnu🙂

barumat
3. bře 2018

Já dávám většinou jakýkoliv mléčný produkt (pribiňák, krajanku, jogurt, termix...), protože mi vůbec nepije mléko. Když jí to nejede, dám chleba s máslem a sýrem, většinou pro sebe, že má chuť mi užírat a ukusovat. Kdybych to dala jen jí jako její snídani, nesní nic. Nebo dětské müssli (najemno mleté ovesné vločky) s mlékem, normálním kravským. To taky zbodne, ale ne denně. Když nejí nic z toho, což je tak jednou za dva týdny, užírá od nás. Ale já to už teď zas tak nehrotím, však se nějak dopucne. Řeším spíš obědy a večeře, snídani tolik ne.

linee
3. bře 2018

@berda2 s dovolenim se haknu. Moji holce je 25 mesicu a na snidani vypije caj a tim skonci. Muzu delat musli s mlekem, obiloviny, ovoce, kasi, oblozeny talir nebo i sladke. Max. obcas 2x kousne do rohlika a konci. Pak prijde, ze ma hlad az v 10, drive proste nic jist nechce.

barumat
3. bře 2018

@linee Já bych jí nenutila, maximálně bych nastavila pravidlo, že třeba si k čaji od vás aspoň dvakrát kousne, nebo sní aspoň pět piškot, nebo něco takového. Sama si pamatuju, že jsem ráno chuť k jídlu prostě neměla, takže bych to spíš nastavila takhle, aby nebyl úplně prázdný žaludek, a v deset to pak dohnala svačinou.

fififjonka
3. bře 2018

U nas je top vajickova omeleta, pak jeste ovesna kase z vody a do toho jogurt. Jo a palačinky s jogurtem a bananem. Nic jineho ani jist nechce.

dixi86
3. bře 2018

Na snídani milion možností - wafle, různé obilné kaše s ovocem, jogurt+vločky+ovoce, zdravé muffiny, bábovky, apod.

linee
3. bře 2018

@dixi86 vidis, ja mam zafixovano, ze ke snidani je potreba normalne se najist a ne jist sladke🙂)

wampzee
4. bře 2018

U nás ovesná kaše s ovocem 🙂 Nejvíc frčí borůvky a jahody. Občas když něco upeču (něco z celozrnné mouky, hodně ovoce, s minimem sladidla).

hankaros
4. bře 2018

Nektere deti, stejne jako dospeli rano chut k jidlu nemaji. Jak psal nekdo vyse, zkusila bych treba kakao nebo jogurtovy napoj (acidofilni mleko s mixovanym ovocem, vlockami....)

kaja2016
4. bře 2018

@wampzee a já dávám poslední dobou i Caro. Upřímně ale nevím, jestli je to vhodné.

veronikajanova
4. bře 2018

@kaja2016 caro je v pohodě

wampzee
4. bře 2018

@kaja2016 karo je instantní potravina..tedy nevhodná pro prcka v tomto věku....pokud už potřebuješ dávat pražený výrobek, tak mnohem lepší složení má Melta. Není vhodné každé ráno...spíš občas.

barumat
4. bře 2018

Mě by teda obecně nenapadlo dvouleťákovi dělat ráno náhražkový kafe 😮

kaja2016
4. bře 2018

@wampzee prázeny výrobek dávat nepotřebuji, píšeš to "tonem", jak moje matka🙂 Každopádně děkuji za info.
@barumat No vidíš a mě to napadlo. Mě by zase nenapadlo dělat jiné věci, které děláš možná ty🙂 Dámy, v klidu.🙂

tomikjoejoe
4. bře 2018

Jednou dvakrát týdně - podle toho kdy vodím děti do školky u nás funguje metoda suchý chleba k snídani + něco k tomu (šunka/sýr) + ovoce. Všichni to bez problémů sní. Doby kdy jsem vařila ovesnou kaši, nebo se snažila o kreativní snídani odešly s narozením mladší dcery 🙂

wampzee
4. bře 2018

@kaja2016 no, trošku se zajímám o zdravé stravování dětí, bez zbytečného slazení a používání výrobků, které jsou vhodné pro dospělé. Nicméně...každého věc. Umím si představit, že když dítě snídat nechce, tak člověk hledá všemožně, co dávat 🙂 Ale Caro spíš opravdu výjimečně 🙂 Dítko ještě kávoviny nepotřebuje 🙂 nebylo to myšleno tónem alá matka.. 🙂 spíš v dobrém, možná špatně napsaném 😉

normalnimatka
4. bře 2018

to by mě taky zajímalo.... hlavně když to dítě skoro nic nežere... a s nějakým rádoby zdravým stravováním se už vůbec můžu jít vycpat...:D

wampzee
4. bře 2018

@normalnimatka my tak jedeme od začátku 🙂 Možná proto.. 🙂 anebo mám prostě štěstí a dcera je výborný jedlík, a je jí jedno, že jí ředkev nebo koláč.. 😀

lennus
4. bře 2018

@berda2 Co kaše? Jsou už i kuchařky pro inspiraci. Děláme jáhlovou, rýžovou (v DM Milchreis), ovesnou, jsou i instantní jako nouzovky, přidat různé pochutiny - semínka, oříšky, kakao, skořice, dosladit sirupem či medem. V zimě to pěkně zahřeje a jak jsou sladké, děti je mají rády, přitom zdravé.

1105lenka
4. bře 2018

Naše malá (26m) mi ráno do pusy nic nevezme,snídá hrnek kakaa a tím končí,do oběda nic nepotřebuje,vyjímečně do sebe hodí pár piškotů nebo nějakou zeleninu nebo ovoce,ale většinou to dojídám já :-P

normalnimatka
4. bře 2018

@wampzee hehe, tak já se taky snažila od začátku... jsem moc zvědavá na ten moment, až si dobrovolně do pusy dá jakoukoliv syrovou zeleninu....myslim, že ten den si zapíšu do jeho deníčku života a důležitejch událostí🙂))))

berda2
autor
4. bře 2018

@lennus Kasi uz ted nedavame,krupicovou a ryzovou jsme delali,akorat uz je ji asi prejedeny,nechce ji.A pritom by clovek rekl,takova dobrota🙂

ladyhacek
4. bře 2018

dávala jsem třeba i přesnídávku. Teď má syn skoro 3 roky a někdy opravdu nech emoc snídat. dám mu ovocnou kapsičku. Pokud ti jí kaše tak dávaj kaši na snídaní. zkus třeba ovesnou, pohankovou zase jiné chutě. Nebo jiní druh pečiva, syn třeba má rád marmeládu - nedávno mi snědl i 1,5 krajíce > to jsem čučela 🙂. a zkoušela jsem třeba musli? Synovi dávám suché (bez jogurtu, mlíka) a zobe )kliděn i celé dopoledne) lavně vyjí větší kusy a oříšky 😀. Dnes třeba snídal jogurt. co vím, některé děti (a lidi obecně) po ránu moc nesnídají stačím jím třeba ten jogurt a dají si větší svačinu

dixi86
4. bře 2018

@linee tak sladká verze snídaně je reálná i bez přidaného cukru, tak nevidím problém.