Ahoj maminky, zacinam s prikrmy. Zatim sni tak 10 lzicek a pak dokojuji. Co davat ale pak, az ho ten prikrm plnohodnotne zasyti? Muzu dat normalne vodu z kohoutku? Ja jsem u predchozich dvou deti normalne obycejnou vodu davala - prezili to 😅 ale to uz je hodne let a ted jsem stara uzkostliva matka. Zaroven nechci kvuli par douskum kupovat drahe a neekologicke PET lahve s kojeneckou vodou… prosim, inspirujte me…
Já jsem dávala taky kojeneckou vodu z PET lahve 🤷♀️
Kupovala jsem kojeneckou vodu, už nevím, do jakého věku. Ale naše pediatrička třeba říkala, že máme vodu kvalitní a stačí převařit obyčejnou - tak můžeš zkusit zjistit, jak jste na tom u vás 🙂
@swan42 a jak dlouho ti vydrzi? Mas nakou vychytavku, jak to prelivat a nevylevat vsude okolo?
Dávala jsem normální kohoutkovou nepřevařenou, v Praze je kvalitní. Nekupovali jsme jedinou petku.
mam filtracni konvici. ale dala bych i z kohoutku prevarenou radsi nez z PETky. za prve to nepiju ani ja, za druhe je to neekologicke a za treti netusim, kde jak a jak dlouho to skladovali, prevazeli apod. kvalita vody muze byt tisickat kojenecka, ale kdyz to pak nekde stoji na slunicku v te lahvi...🙈
První syn měl od porodnice čaj v lahvičce. Druhej je extrém, má 15 měsíců a nepije do teď, noc nechce, stačí mu mlíko
Od 6.m.normalne kohoutkovou, normalne. Nechapu co resis, kdyz jsi to tak uz delala😉
Můžeš vodu převařit.Nebo dej čaj .
Naší budou tři a kojeneckou vodu kupujeme pořád 🤷♀️
@klokanka31 a nase deti od roka pily vodu primo z Berounky, kdyz jsme byli na vode😂😂😂 (hra s kelimkama😅)
Ahoj, my máme filtraci na vodu, dávali jsme to. Málo kdy sem kupovala kojeneckou. Syn většinou i k pití chtěl spíš nakojit než vodu či čaj a to má do dneška. Má 2 roky a nejraději pije vodu s kapkou citronu a nebo mlíčko
Kojeneckou vodu jsem davala tak do roka. A pak uz prazskou kohoutkovou. Urcite nemusi byt kojenecka,staci prevarit. A myslim,ze kdyz das kohotkovou,ze se taky nic nestane.
Ono prave prevarenim vody nebo lahvi se specialnim uhlikovym filtrem se neodstrani ty pro kojence skodlive dusicnany, o ktere jde.
Ja jsem ted trochu googlila, abych byla v obraze, tak se s vami o to podelim.
Dusicnany jsou soucasti zemedelskych hnojiv, ktera se mohou dostavat ve zvysenem mnozstvi do pudy a tim padem i do zdroje vody.
Kojenecka voda ma garantovano obsah dusicnanu mene nez 10mg/l.
Limit pro dospele je 50 mg/l, coz garantuji vodovody.
Ok je pro kojence do 15mg/l.
Nase obec ma 16,9 mg/l. Tedy velmi nizke a je to na hranici meho rozhodnuti 🙄😅
Ale asi budu zase kohoutkovat 🤷🏼♀️
Do roka jsem davala prevarenou vodu z kohoutku, pak uz normalni.
A kolik te vody kojenec vypije? Dokud je kojeny, tak vetsinou moc ne...
A u kojenecke balene vody taky nevis, jak byla skladovana.... takze se tam mohlo treba na slunicku pomnozit kde co.
@konidana myslim si totez. A presne, kolik te vody vypije? Do deviti mesicu tak 100ml/den? Uplne max… Jsou prevazne kojeny. Tam to riziko je pry nejvetsi do tri mesicu veku, pac maji nejaky jiny hemoglobin ci co. Cim starsi, tim vic je to ok.
Myslim, ze uz jsem se rozhodla, bude pit normalne kohoutkovou. Diky holky!
A kde jsi zjistila kolik dusičnanů má voda v tvojí obci? Já to nemůžu nikde najít...
@mamora na strankach naseho dodavatele vody. Zadala jsem tam nazev obce a vyjelo mi to.
Ja jsem dávala převarenou vodu z kohoutku. To mi přimo poradila dětská doktorka
Jako vis jak-delej si co chces 🤷
Ale kdyz uz se ptas na inspiraci, tak ja do roka kupuju kojeneckou vodu v 5l barelech. Nedavam to jen na piti, ale taky z toho varim