Čím nahradit sladkou přesnídávku?

schdenisa
8. čer 2024

Zdravím, čím nahradit sladkou přesnídávku(kupovanou). Dcera 5m je nechce což je za mě super ale čím to nahradit. Jestli třeba ovoce se zeleninou aby to nebylo tak sladké a agresivní na chuť? Máte nějaké nápady?

linusha
8. čer 2024

@schdenisa co jste dala za ovoce? Vhodné je jablko, banán, meruňka, atd. Já bych nahradila rozmixovanym sezónním ovocem. Asi bych nemíchala zeleninu a ovoce na 5 měsících dohromady.
My teda budem s příkrmy teprve začínat na 5 měsících ale urco bude mít sezónní zeleninu a pak sezonni ovoce. To co už teď je tak si zamrazuji na později.

schdenisa
autor
8. čer 2024

@linusha Zatím jsem jí dala jen ochutnat. Myslím, že to první bylo jablko a broskev a dnes ochutnala borůvky s jablkem. Ani jedno se jí nelíbilo 😃 Nevím co jí mám dát za svačinu. Tak asi zas dostane prso. 🤷🏽‍♀️😃

cilkat
8. čer 2024

V pěti měsících, kojíš... a máš nahraženo víc jak oběd? ... to my neměli ani v osmi...
Myslím, že i prostě může nechtít "nic sytého"... že jí nemusí vadit ovoce, ale načasování. Klidně bych se svačinama počkala, pokud tě něco netlačí k odstavení.
Jinak pokud ti bude ovoce odmítat dlouhodobě, klidně bych dala ovocnozeleninovou (dělají se . i kapsičky. Ale několik druhů dohromady, nemyslím, že vhodné pro takovéhleho prcka), nebo čistě zeleninové piré, nebo třeba jogurt (ale ten se taky doporučuje později).

konidana
8. čer 2024

@schdenisa zacinala jsem bananem. Naskrabat lzickou a zbytek dojim ja. Ale i moje nejedlice co do roka jidlu krom kojeni moc nedala ten banan byla schopna zpucovat cely uz asi v 7 az 8 mesicich (mesic po zavedeni zeleniny... jedla tak 2 az 8 lzicek max.)

schdenisa
autor
8. čer 2024

@konidana ja ji dala banan pres ten derovany dudlik asi na konci 4 mesice to se mohla pretrhnout ale ted je ji 5 mesicu a 8 dni a z bananu se ji zveda zaludek 😃 ale masovo zeleninovy prikrm nebo jen zeleninovy ji nevadi to ji chutna no… chtěla jsem tu přesnidávku zkusit když jsem viděla od 5 měsíců tak jsem ji snadla sama 🤷🏽‍♀️😃

exbordelar
8. čer 2024

V peti mesicich se s jidlem zatim seznamuje, takze to je normalni, ze to jednou to basti a druhy den plive.
Jinak ja jsem presnidavky delala domaci - povarila jsem jabko, rozmixovala a podavala. Je to rychlovka a bylo to sladke akorat - zadny pridany cukr. Deckam to chutnalo a mne taky 😄
Pak selsky jogurt.
No a banan, to je takova vdecna potravina 😀

zekrt
8. čer 2024

Normálnim ovocem. Strouhaný jablko, mačkaný banán...

zekrt
8. čer 2024

Ale v tomhle věku je to fakt jen seznamovačka. 😊

linusha
8. čer 2024

@schdenisa doporučím web rosteme s chutí tam je krásně popsané kdy jakou potravinu dle jednotlivých měsíců nebo nějaký workshop k prikrmum. Borůvka je kyselá a broskev je vhodná taky až později. Jak dlouho už prikrmujete že už zná masozel. příkrm? Já osobně budu ráda když se mi dítě s potravinou seznámí a zjistíme zda-li bude na něco alergii.

andelka
9. čer 2024

U kojence v 5. měsících nevidím důvod řešit víc než seznamování se zeleninou, když už teda chcete začít s příkrmy. Kam spěchate? Na banán a borůvky zvlášť pozor, můžou způsobit zácpu.