Zdravím, čím nahradit sladkou přesnídávku(kupovanou). Dcera 5m je nechce což je za mě super ale čím to nahradit. Jestli třeba ovoce se zeleninou aby to nebylo tak sladké a agresivní na chuť? Máte nějaké nápady?
V pěti měsících, kojíš... a máš nahraženo víc jak oběd? ... to my neměli ani v osmi...
Myslím, že i prostě může nechtít "nic sytého"... že jí nemusí vadit ovoce, ale načasování. Klidně bych se svačinama počkala, pokud tě něco netlačí k odstavení.
Jinak pokud ti bude ovoce odmítat dlouhodobě, klidně bych dala ovocnozeleninovou (dělají se . i kapsičky. Ale několik druhů dohromady, nemyslím, že vhodné pro takovéhleho prcka), nebo čistě zeleninové piré, nebo třeba jogurt (ale ten se taky doporučuje později).
@konidana ja ji dala banan pres ten derovany dudlik asi na konci 4 mesice to se mohla pretrhnout ale ted je ji 5 mesicu a 8 dni a z bananu se ji zveda zaludek 😃 ale masovo zeleninovy prikrm nebo jen zeleninovy ji nevadi to ji chutna no… chtěla jsem tu přesnidávku zkusit když jsem viděla od 5 měsíců tak jsem ji snadla sama 🤷🏽♀️😃
V peti mesicich se s jidlem zatim seznamuje, takze to je normalni, ze to jednou to basti a druhy den plive.
Jinak ja jsem presnidavky delala domaci - povarila jsem jabko, rozmixovala a podavala. Je to rychlovka a bylo to sladke akorat - zadny pridany cukr. Deckam to chutnalo a mne taky 😄
Pak selsky jogurt.
No a banan, to je takova vdecna potravina 😀
Normálnim ovocem. Strouhaný jablko, mačkaný banán...
Ale v tomhle věku je to fakt jen seznamovačka. 😊
@schdenisa doporučím web rosteme s chutí tam je krásně popsané kdy jakou potravinu dle jednotlivých měsíců nebo nějaký workshop k prikrmum. Borůvka je kyselá a broskev je vhodná taky až později. Jak dlouho už prikrmujete že už zná masozel. příkrm? Já osobně budu ráda když se mi dítě s potravinou seznámí a zjistíme zda-li bude na něco alergii.
U kojence v 5. měsících nevidím důvod řešit víc než seznamování se zeleninou, když už teda chcete začít s příkrmy. Kam spěchate? Na banán a borůvky zvlášť pozor, můžou způsobit zácpu.
@schdenisa co jste dala za ovoce? Vhodné je jablko, banán, meruňka, atd. Já bych nahradila rozmixovanym sezónním ovocem. Asi bych nemíchala zeleninu a ovoce na 5 měsících dohromady.
My teda budem s příkrmy teprve začínat na 5 měsících ale urco bude mít sezónní zeleninu a pak sezonni ovoce. To co už teď je tak si zamrazuji na později.