Ahoj holky, podle tabulek je možné dávat dítěti cibuli a celer do příkrmů až po jednom roce. Nevíte někdo proč? Dávala jste některá dřív?
@kozaci No to teda nevím, malej má normálně cibuli i česnek už od půl roka. Jak, když vařím doma, tak když kupuji skleničky, tak je to v tom. Je fakt, že celer v tom není, ani jsem ho zatím malýmu nedala, nicméně i kdyby to byl alergen, tak bych ho zkusila, co to udělá. Všechno může být alergen, že.
Cibule nadýmá, celer alergen, myslím že zrovna v tomhle případě není kam spěchat, není to nic co by nutně potřebovalo dítě k životu,takže bych s tímhle klidně počkala. Pak bych začala s celerem třeba v polívkách a s cibulí jako základ do omáčky.
@popelka1984 Mně naopak přijde, že prcek má jídla s cibulí, česnekm a bylinkama radši, protože nejsou tak fádní.
@bayt Jo to je možné ale obecně myslím že není potřeba s tím spěchat, česnek a cibuli mám ráda, dávám je skoro do každého jídla ale dokud byl syn batole tak jsem to prostě nedávala, přijde mi to moc aromatické
@popelka1984 No a to mu právě chutnalo, chtěl, aby to mělo nějakou chuť. Aktuálně miluje lilek, jehněčí, s česnekem, cibulí, tymiánem a bazalkou 🙂 Ale já dávala bylinky už od půl roku, obecně si myslím, že byliny a česnek jsou zdravé.
@kozaci oboji hodne nadyma. Jinak me nic nenapada. Zatim nedavam, pockam do toho roka cca. J8nak korenovku joooo 🙂