Červené pupínky okolo pusinky po instantní kaši

chanddra
12. led 2017

Ahoj, nestalo se to také někomu?
Mému malému sedmi a půl měsíčnímu špuntovi po instantní kaši vyskákala okolo pusy červená vyrážka. Vypadá to jako požahání od kopřivy, bylo to jen na místech, kde se zapatlal od kaše (teda skoro všude 🙂 ) a do hodiny to zmizelo. Kaše mu chutnala, zažívací problémy pak něměl.

Zkusila jsem dvě mléčné kaše vhodné od 6 měsíců, Sunarku rýžovou jahodovou a kaši z DM krupicovou banánovou. Na oboje byla stejná reakce.

Už to na něm zkoušet nebudu. Uvařila jsem mu doma kaši z rýže a nic po ní neměl. Ani po žádném jiném jídle. Zajímalo by mě jen, jestli se to někomu nestalo a z čeho to může být. Zeptám se také doktorky až půjdeme na prohlídku. Dík.

pajula123
12. led 2017

Napada me,jestli to neni reakce na mleko vv kasi? Kojis nebo je na UM? Pokud na UM,asi to tim nebude,ale zas by to mohls byt reakce na tu ovocnou slozku kase.

pajula123
12. led 2017

Jinak aa zkusenost nemam,maly nesnasi mleko,tak tyto kase nekupuji. Bez problemu mame instantni pohankovou od Smajstrly,kupuji ve zdrave vyzive,slozenim jd to jen pohanka.

chanddra
autor
12. led 2017

Je kojený. Mléko měl už v jedné hotové kaši a v přesnídávce s jogurtem a nic. Přijde mi to jen jako podráždění na konzistenci kaše. Bylo to takové lepivé. Jahody ještě neměl, ale banán jo a ten je v pohodě.

chanddra
autor
14. led 2017

Jeste dodam, ze jsem udelala poslední pokus s ryzovou krupickou od Nestle. Neni tam kojenecke mleko. Udelala jsem ji z odstrikaneho mlika a tentokrat zadna reakce. Myslela jsem, ze kojenecka mleka jsou nezavadna ☹ Mlecne vyrobky uz mel v malém množství a bylo to v poradku.

pajula123
14. led 2017

Tak to bych fakt videla na to mleko-mozna je ho v te kasi vic,nez doposud jedl. Jogurt je navic kysany a tim lepe snaseny.

chanddra
autor
22. čer 2017

Zkusím obnovit příspěvek. Dnes už je malému přes rok, tak jsem znovu zkusila mléčnou kaši. V jídle mu tepelně upravené mléko nic neudělalo, jogurt a kefír bez problémů. Ale ta pitomá instantní mléčná kaše - zase měl všude kolem pusy rudé fleky.

Bohužel moje dětská lékařka na mě koukala, jak kdybych spadla z měsíce, a jediné na co se vzmohla bylo, ať mu to nedávám. Žádné jiné rady jsem se nedočkala. Takže mu to nedávám, ale hlodá ve mě z čeho to může být? Netušíte?

elinkal
22. čer 2017

@chanddra opiste sem slozeni, treba neco zjistime

chanddra
autor
23. čer 2017

@elinkal Je to už třetí různá kaše vždy od jiného výrobce.
Právě těď ovšem dlabe instantní kaši ze svařeného plnotučného mléka a nic mu není 🙂 Dlabu na to taky, ty mléčné kaše nejsou pro nás. Ještě že jsem mu nikdy nemusela dát umělé mléko.

pajula123
23. čer 2017

@chanddra v hodne druzich um je pry soja,tak mozna ta vadi?

eevvaa
23. čer 2017

ahojík, my to samé, pupínky po obličeji, kde uvízla kaše. malá je plně kojená, tak kašlu na tyhle kaše, kupuju od Nominy, ty jdou i do vody, už jsem to dávala malému a v pohodě, slečna taky, teď mám bio od dm ovesnou a rýžovou, lze dát opět do vody a baští jí v pohodě.takže na instantní kaše dlabu

chanddra
autor
23. čer 2017

@eevvaa Taky to máte? No já to furt řešila, že mu vadí mlíko a oni za to můžou ty kaše... Taky mám nemléčné kaše z DM, jáhlovou a špaldovou a jsou bezva. Dávám je do vody a nic mu není. Teď už mu budu občas dávat kaši i do mlíka, už je velký.

@pajula123 Sója to nebude, už jsem vařila ze sójové smetany (z DM) do jídla místo normální smetany a v pohodě. Musí tam být něco jiného, když jsem porovnávala složení, tak v každé bylo něco jiného.

eva518
23. čer 2017

@chanddra moje dcera takhle reagovala na bilkovinu kravského mléka. Je na ni bohužel alergicka. Byla to jediná reakce na alergen,průjem neměla.. Dělej kaši jen ve vodě nebo se svým mlékem které odstrikas. Dětská ti s největší pravděpodobnosti neporadi,pediatři jsou v tomhle směru bohužel i v dnešní době mimo. Pokud chceš mít jistotu jak to s alergii je,zkus opatrně dat kousek másla kolem pusy a pokud je reakce stejná jako na kaši tak je to alergie na mleko

chanddra
autor
25. čer 2017

@518 diky. Bala jsem se, ze mu vadi mleko, nicmene plnotucne kravske mleko, maslo, kefir a jogurt jsou uz bez reakce. Vadi mu jen a pouze mlecne instantni kase. Ty nemlecne jsou v pohode, jak pises, davam do vody. Tolik mleka jsem nikdy neodstrikala, aby to bylo na kasi