Časové rozestupy prvních příkrmů u dítěte na UM

marmazel
16. pro 2014

Potřebovala bych poradit ohledně prvních příkrmů, ani mě tak netrápí čím začít a jak přidávat, v tom mám jasno,jen nemám jasno v ´´časovém´´ harmonogramu.
Malou jsem kojila do 10 měs., takže problém nebyl. Bohužel u malého zdravotní komplikace nedovolili kojení a j od narození na UM. Ještě máme na příkrmy cca 3 týdny čas, 4 měs. mu budou 2.1. 2015 a ani nevím jestli to neodložíme.
teď tedy má otázka, dle návodu na balení UM by měl v jeho věku mít 5 dávek mléka ze 180 ml vody za 24 hod. To nedáme. To už sem dávno přestala řešit, prostě jí míň než se uvádí, ale jemu to prostě stačí, jí za den 4x po 4 hodinách a 1x v noci a že by měl hlad nevypadá, takže jak to pak bude s příkrmy? Začnu zeleninou v poledne, to bude dobrý, ale co až pak začnu přidávat ovoce, kaši.... To už pak nejsou 4 hodiny rozestup po podání UM, já taky jím každé 2-3 hodiny, malá taky má snídani, po 2 hod. klidně ovoce a za 2 hod. oběd, odpol. svačinu a večeři, měla tak i jako menší. ¨
Jak to máte vy?
Může být ráno faška, za 3 hod. třeba přesnídávka, za další 3 oběd atd. Jak se k tomu budeme postupně dostávat? Pamatuji si, že malá měla na večeři kaši a na noc pak UM (když už byla starší, dřív kojení) jak to bude teď, může třeba v pět kaši a v půl osmé flašku přes spaním? Nebude to moc?

xvink
16. pro 2014

My jsme začali s příkrmy v 5 měsících, kdy už byl malý z poloviny na UM (kojení začal odmítat). Začali jsme nejdřív se zeleninou v poledne. První cca měsíc snědl obvykle jen pár lžiček a pak dostal ještě UM. Dostával 5 dávek UM denně (ráno, v poledne a večer velkou flašku - myslím 210ml vody, a dopo a odpo malou flašku 150ml vody). Když se rozpapal a zařadili jsme i ovoce (odpoledne) a později ještě obilné kaše (dopoledne - jsou hodně energeticky vydatné a na noc dítě zbytečně zatěžují), vypadá náš jídelní harmonogram už dlouho takhle: ráno UM (240ml vody), dopo kaše (ovesná, pohanková, jáhelná, rýžová, občas krupicová,...), poledne zelenina+občas maso, odpo ovoce, večer UM (240ml vody). V noci už nekrmíme od cca 8 měsíců. Takže rozestupy mezi jídly má cca 3h. Když jsem kojila, byly ty rozestupy o dost menší (1,5-2,5h).

pisisvori
16. pro 2014

@marmazel to m2 taky docela zajímá...už si to nějak nepamatuju u první dcery, protože jak ona tak takhle pijí každý den jinak☹...kdybychom to měli po 4 hodinách bylo by to fajn...ale jednou se nalohní v noci a ráno nechce pak až třeba ve 8, po druhé pije naposledy okolo 5 ráno a pak chce až třeba v 9, jindy pije v 6, ale pak už v 8 před spinkáním a pak zase v 10 ...to mi na tom kojení nejvíc vadí, že většinou nějak moc nemají v tom jídle režim☹, ale možná jen moje a dělám něco špatně🙂

marmazel
autor
16. pro 2014

@pisisvori malou sem kojila, takže nebyl problém klidně po hodině, dvou dát jídlo. Ale UM zasytí víc, proto sou tam větší pauzy mezi jídly, tak nevím jak s příkrmy.

drosea
16. pro 2014

Mě malý taky hodně málo pil a měl svůj režim, nebo spíš nerežim, od narození je na UM a nikdy nepil podle návodu- 5x tolik dávek, o dost mín, zato častěji 6-7x. Za 5 dní má 7 měsíců. Začala jsem s příkrmy ve 4,5m ve 12 oběd, a strašně mu to chutnalo, spapal hned všechno, ale jako by ho zelenina nezasytila tolik, zhruba po hodině chtěl mlíko, tak jsem udělala menší dávku. Jak začalo maso, tak dobrý. pak jsem přidala ve tři ovoce a teď už zhruba 14 dní má v 6 k večeři kaši- základem rýžová Hami a do ní míchám kukuřičnou, jáhelnou, a chystám se dát pohankovou- dělám UM ze 120ml a do toho kaši a pár lžiček přesnídávky či ovoce- někdy sní a někdy ne. Před spaním někdy chce mlíko a někdy ne, vzbudí se jednou na mlíko a pak v sedm, osm chce snídani- mlíko, Dopoledne má stále tak nějak rozházený, takže má mlíko kdykoli chce, třeba dvakrát, ale jednou si jen tak cucne. nějak mi tam zatím nevychází dát svačinu. UM má ze 180 ml vody.
Jo a z počátku nic nechtěl, pokud neměl hlad. Teď už si takhle navykl a vyžaduje to, hlavně tu kaši musí mít v 6 přesně.

molea
18. pro 2014

Mám 6 a půl měsíční holčičku,která mě vypije 90ml Um a hotovo někdy ani to ne...Jíme po 2 hodinách když má příkrm vydrží aj 3.Když jí udělám více Um tak mi to vyblije....Vubec sem se neridila tabulkou na obalech...Kazde ditko je jine...
Jinak jíme ráno UM oběd má příkrm,svacinu ma ovoce pak davam mlíko a nez jde spát tak kaši...Vydrží me do ráno tak do 5 a to ji dam jen mleko a spi dal.