Bude chtít dítě po příkrmu ještě mateřský mlíko?

dzej
6. kvě 2008

ahoj, chtěla jsem se zeptat, kojím po 2-3hodinách přes den. A příští týden potřebuji odejít na celý den. Zkoušela jsem si mlíko odsát, ale hrozně to bolí.Tak jsem si říkala, že bych nachystala příkrm.V porodnici jsme ho měli taky a problém nebyl. Jde mi o to, jestli třeba mimčo nepřestane chtít to moje mlíko...a nebo jestli to není problém, když dostane jeden celý den příkrm a pak zase moje mlíko. Díky za odpovědi.

petka80
6. kvě 2008

Dzej, radši bych ten příkrm dala stříkačkou, ne z lahve, aby pak chtěla prso. No ale ty prsa bys stejně musela přes den odstříkat, si myslím..... Celý den nekojit podle mě nejde......

lenkazdenek
6. kvě 2008

myslím,že by to problém být neměl,ale otázka je jestly třeba pak nebude chtít jen lahvičku jelikož z ní je papání snažší 😕 my jsme dokrmovaly už v porodnici přes stříkačku a pak jsem mohla v pohodě kojit(bohužel beztak ne dlouho 😔 )

lada82
6. kvě 2008

kdyz se ji to da strikackou, tak by nemuse byt pak s prsem problem, nas zvladal vse dohromady - lahvicky, strikacky, prso...
ale problem bude v tom, ze cely den nekojit a neodstrikavat asi nepujde, alespon me by tenkrat prsa desne bolela a bala bych se, ze z toho budu mit zanet nebo tak neco...

petka80
6. kvě 2008

Přesně, odstříkat musíš. Jinak to bude bolet, hrozí nějaká zatvrdlina nebo zánět. A taky by ti mohla klesnout produkce mléka, laktace ještě není úplně ustálená.........

kacamar
6. kvě 2008

přesně jak říkají holky. Ale den bez kojení asi tvoje prsa nevydrží. Buď ti prasknou nebo vytečou 😀 Mě by teda levý vyteklo a pravý prasklo 😀 😀 Jinak my kombinujem flašku s kozou a neni problem. Prso chce vždycky a lahvičkou taky nepohrdne, když má hlad.

dzej
autor
6. kvě 2008

aha, tak díky. tak se tomu odstříkání stejně nevyhnu ☹ a není problém jako ta kombinace? nebude mít třeba průjem nebo tak něco? Fenyklový čaj jí dávám z flašky a pak prso normálně bere, tak toho se nebojím, spíš té kombinace.

nissanek
7. kvě 2008

dzej, když byly malý tak 3 měsíce, dostala jsem střevní chřipku a byla jsem den v nemocnici. Mezitím dostala UM z flašky a já jsem odsávala v nemocnici. Pak jsem se vrátila, nabídla prso a v pohodě...žádný průjem nic,...S tou flaškou ale opatrně, jak říkaj holky, Sabinka je ještě malá a mohla by zpohodlnět..

kacamar
7. kvě 2008

no my máme savičku ve tvaru bradavky a malinkou dírkou, takže musí hodně tahat, aby to teklo. No jako z prsa. Kombinace neni problem - průjem z toho mít nebude neboj.

beruska1979
7. kvě 2008

Taky jsem to zkusila, zadny problem. Musela jsem odjet na cely den, hlidala mamka. Dala ji dvakrat odstrikane mlicko z lahvicky, pak asi 4 krat UM. V noci jsem ji kojila a zadny problem. Druhy den taky pila uplne v pohode. Akorat jsem musela asi 3 krat pres den odstrikat, prsa jsem mela strasne nality a bolely....Alespon jsem odstrikala do zasoby 😀