Botulismus a příkrmy. Nemohla se dcera takto nakazit?

hilda4
21. říj 2023

Ahoj, vařila jsem malé mrkev na páře a udělala jsem toho více, tak jsem si nechala rozmixovanou mrkev v dóze i na druhý den v lednici. Druhý den jsem to ohřála jen na požadovanou teplotu vhodnou ke krmení.
Teď mám strach, zda se nemohla takto nakazit případně botulismem? 🥺
Moc děkuji za Vaše zkušenosti

1pomnenka
21. říj 2023

Botulin v masných výrobcích znám. Lidé se přiotráví, protože si doma nedostatečně zavaří maso, nedodrží teplotu ani čas. O botulinu v 1 den staré mrkvi jsem nikdy neslyšela.

lv
21. říj 2023

Jídlo 24h v lednici může být, většinou nevaří nikdo 1 porci

lv
21. říj 2023

Říká se mu klobásový jed

kristyn86
21. říj 2023

Klid,nepanikar,nic se nestane. Bezne jsem to delala a delam. A botulismus se tyka starych nebo spatne zavarenych masovych konzerv.