Bojkot lžičky

jetohlemozny
10. srp 2016

Ahoj ženy.
Prosím o radu, jestli máte některá podobnou zkušenost... Náš klouček má přes 7 měsíců. Lžičkou bastit umí, ale nechce. Když ho dám do židličky, začne se za chvíli vztekat, když ho mám na klíně nebo volně posazeného, tak mi za chvilku zdrhne. Dá si pár lžiček, pak ho to přestane bavit a začne dělat lumpárny. A za chvilku musím dělat mléko, protože už má hlad a rozčiluje se. Je jedno, co mu nabídnu. Jogurt, přesnídávku, oběd, kaši... jediný co, tak třeba kousek pečiva a to taky za chvíli sbírám ze země... nutit ho nechci a ani to nejde. Děkuji za rady 🙂

pavlina212
10. srp 2016

V podobném věku to samé. Usoudila jsem, že se prostě při krmení nudí. Měl problém s nízkou hmotností, takže pro mě bylo důležitější, aby se najedl a ne jak. Vykašlala jsem se na řeči, že by měl jíst lžičkou a kaše a ovocná pyré apod. jsem mu začala dávat do znovuplnících pytlíků. A bylo po problému. Teď je mu přes rok a lžička ho baví, když zkouší jíst sám.

jetohlemozny
autor
10. srp 2016

Děkuji 🙂 mě právě taky přijde, že se nudí, ale s hmotností problém nemáme, tak to zase vyloženě řešit nemusím. Spíš mě štve, že to umí a nechce :D

panickatlamicka
10. srp 2016

@jetohlemozny vyprdni se na nej, at si trhne nozickou 😀 😀 .

jetohlemozny
autor
10. srp 2016

Panickatlamicka- klidně oběma :D spíš mě zlobí, že mu něco načnu a pak to dojídá pes

mazlik1
10. srp 2016

A co zkusit u jídla nějak zabavit? Na malou to naštěstí ještě zabírá..žužlá si hračku a v mezičase papá..a chlebíček zásadně dávám na zem 😀 když chce,tak kousne a hraje si dál

jetohlemozny
autor
10. srp 2016

Taky nepomáhá. Strčim mu do pusy lžičku a on tam vzápětí nacpe hračku, takže je všechno olepený jídlem. Když se mu snažím dát ručičku s tou hračkou na stranu, tak s ní začne máchat a hrozně se tím baví. Trošku to připomíná řeckořímský zápasy :D