Čaute maminy 🙂 Máte doma některá parní vařič+mixer babycook od Beaby? Já ho pořídila a poprvé dneska vytáhla... no a voda nebo jakákoliv tekutina mi protéká kolem nože z nádoby ven... což je dost na nic. máte s tím některá zkušenost? a pak ještě jak je pod nožem ten plíšek tak mezi ten plast a plíšek se taky leccost dostane tak jak to dostanu odtud? díky za rady 🙂
@z_kopretinka to uz se mi taky stalo.. stačilo domáčknout tu šnuru jak je tam dana dole v tom cooku... a přestalo to..
@lutinka a praská ti také nádobka kolem toho kovového kolečka?
@z_kopretinka zatím ne.. ale používám ho pravidelně teprve od minulého týdne... doma jsem ho mela už dýl a kdyz sem psala o tom protékání tak to jsem ho jen zkoušela....
@lutinka první mi popraskal po dvou měsících a druhý po třetím vaření, ale funkci to nějak nevadí. záruku na něj mám do prosince příštího roku, takže to hodím na reklamaci pak. Vařím v něm často a super je z toho jablíčková přesnídávka - to uvařím plnou nádobku a mám i porcičku pro sebe.
@z_kopretinka a prozradíš jak ji děláš? jen uvaříš a rozmixuješ jablíčka nebo ještě něco? a dá se to třeba pak nějak skladovat na dýl? my z toho meli zatim jen mrkev a mrkev s bramborou :D a nejak ani moc zatím nevím jakou zeleninu mu mužu kombinovat....:D trochu v tom ještě plavu...
@lutinka jen jsem oloupala, pokrájela a uvařila, pro sebe si tam můžeš třeba přidat cukr, med, skořici. Vařila jsem jí ze začátku i hrušku. Dobré typy na příkrmy má https://www.modrykonik.cz/blog/petit_grisu/albu... - ta vařila na začátku i dost v parním hrnci od Aventu - bude to hodně podobné.
Vařím max na dva dny, víc už mi to teď nevyjde. Ale když toho bylo víc tak do druhého dne jsem měla v kelímku Avent v lednici jinak na mrazáku - pokud tam nejsem brambory, ty jsou rozmrzlé hnusné.
@z_kopretinkajo ty avent kelimky VIA nebo jak se jmenujou mam taky... celou tu sadu... jsou super... diky za tip 🙂
@z_kopretinkaa i ta jablickova se da zamrazit jo? Brambory vim ze ne... ale jablicka me taky mrazit nenapadly... tak super
@lutinka jablíčko jsem nemrazila, nikdy nezbylo :D
@lutinka Možná by stačilo dotáhnout do ten kroužek? Mě zase po několika vaření začal kolem toho kovového kroužku praskat plast - takové mikro prasklinky po celém kruhu. Vyreklamovala jsem nádobu, ale druhá udělala po 3 použití to samé. Už to nechám plavat, záruku mám ještě rok a půl. Já dnes bojovala s tím co znamená když znak páry svítí červeně, v návodu to není :(