Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Chtěla bych se zeptat, jestli máte některá zkušenost s alergií na kašičku z krabice (Nestlé)? Já jsem ji začala malé dávat a vždycky se jí okolo pusinky udělá červená vyrážka, která i rychle zmizí, zkoušela jsem i Hamé a to bylo teda mnohem horší-celá pusinka byla červená. Chtěla bych se zeptat, jestli nevíte na jakou složku by to asi mohlo být a jestli když to není nějak hrozné jí kašičku můžu stále dávat nebo radši ne? Děkuju moc.
Jé tak děkuju, ja jsem nevěděla že jsou i kašičky bez mléka, které to prosím tě jsou? Držím pěsti, aby jste byli v pořádku 😉
Suki to máš jednoduchý, je na nich napsáno nemléčné 😉
petraluk 😀 😀 😀
suki my měli alergii na skořici co byla v kaši, ale to se projevilo zvracením. Zkus ty nemléčné, ale zeptala bych se i doktora, co by mohlo zpusobit takovou reakci. A u jiného jídla se mu to nedělá?
Holčiny, nejlíp bude, když koupíte obyčejnou rýžovou kaši nemléčnou (např. žlutá Hami nebo zelenkavý Hipp) bez příchutě. Rozdělejte to v MM nebo vašem UM. Nebojte, je to i tak hodně sladké. Ostatní nemléčné kaše (Sunarka, Nestlé) obsahují další látky, např. v Nestlé je vanilín apod. Hami a Hipp jsou čistě jenom rýžová mouka a vitamín B1 😉 .
tak už jsem koupila rýžovou nemléčnou, ale moje mléko mi prostě nejde odsříkat, myslíte, že to můžu smíchat se Sunarem Baby? Mám ho doma.Děkuju
Ahoj, kamarádka má holčičku s alergií na bílkovinu kr.mléka. Jistotu získáš u lékařky z odebrané krve.
V Sunaru je také kr.mléko ( píše o tom i Natalia3 )..raději bych to rozdělala s vodou..oni to také tak dělají.. Jinak je pravda, že v kaších bývají všelijaká dochucovadla - vanilka, skořice - a to může také vadit.
My po některých kaších také blinkali, ale tu alergii nemáme..jen nám tam vždy něco vadilo..
Kamarádky malá takhle všelijak otékala, osypávala se kolem pusinky i v pusince, tak to pak začali řešit.. A také od nich vím, že někdy stačí domácí test..lékařka jim to poradila, než měli výsledky krve..na předloktí miminku kápnout kr.mléko..prý dochází pak k reakci - pokud je dítě aler. na bíl.kr.mléka..
Držím palce! 🙂
very díky moc za info, určitě to vyzkouším.
Suki, jen info k tomu odstříkání - Edík spinká celou noc bez kojení, takže ráno mám prsa přeplněná mlíkem, až to bolí. Z jednoho teda hned zrána odstříkám na večerní kaši. On tý kaše sní fakt málo - jen 5 rovných kávových lžiček sušený kaše, to míchám cca s 30 ml mlíka, aby vznikl takový beton (nechápu proč, ale po chvíli to změkne a jde to krásně nabírat lžičkou, aniž by to stékalo) - i tak chrouní od 8 do 6 bez kojení.
Suki, i kdybys měla ostřikovat celý den, těch 30 ml ze sebe počas dne vymámíš, neboj 😉 .
My rozděláváme nemléčnou rýžovou s kojeneckou vodou a jak jí to chutná! 😀
jabber a kaká ti po ní? Mně v lékarně řekli, že když to smíchám s vodou tak je to jako ten vývar proti průjmu a že to nemá dostatečnou výživovou hodnotu, taky jsem to chtěla smíchat s vodou 🙂
suki - kaká normálně 🙂 Já nevím, mě dr řekla, ať to klidně smíchám s vodou - máme totiž atopický ekzém 😖
my taky máme atopický exém tak já to taky smíchám s vodou díky moc 🙂
@niega náš malý se osypal i po kaši od hami nemlečná krupicová. Alergii na lepek nemá 🤷🏻
Ahoj, ja jsem Tobimu dala taky kasicku od Nestle a cely se osipal a zacal mit problemy s dychanim (tenkrat mu bylo 6 mesicu) hned jsme jely do nemocnice, tam si nas nechaly na pozorovani a delaly mu ruzne testy. Zjistily mu alergii na bilkovinu kravskeho mleka, takze zadne mlecne kase, taky ne sunar atd. V pondeli jdeme do nemocnice na kontrolu a dalsi testy - tak jsem zvedava... Ale je mozne, ze u tebe to zadna alergii neni, zkus radsi ale kasi bez mleka. Cau Nat