Agávový sirup nebo jiný. Mohu dát 8měsíční dceři?

ondruchovat
6. únor 2020

Maminky , dělám doma dceri prikrmy od ovoce až po obědy a kaše , sladim bananem ... ale přesto to někdy je kyselkave , dceri je 8mesicu mohu dat kapku sirupagave ?nebo nějakého jiného ?

krupka3
6. únor 2020

Je to sladidlo, nic jineho nez ovoce bych nepouzivala. Dite si zvykne na to, co mu davas, neni treba prislazovat jinak nez ovocem - v 8m rozhodne ne. Osobne neprislazuji jinak nez ovocem ani ve 2 letech.

sahrazad1
6. únor 2020

Agavovy sirup dost zvysuje hladinu cukru v krvi. Lepsi je Javorovy sirup. Ale je na nej brzy. Ovoce je prece sladke, stejne I nektera zelenina (mrkev). Sladila bych nejdrive po roce, ale klidne I mnohem dele.

danask88
6. únor 2020

@ondruchovat co mám zkušenost u dcery, tak pokud je příkrm kyselý proto, že ovoce je kyselé, tak doslazení nepomůže. Protože ta kyselá chuť tam je pořád. Pro nás zakrytá tím sladkým, ale pro děti, které tu sladkou chuť neznají, je to ještě horší. U nás pomohlo naředit 1:1 kaší ze zdravé výživy (pohankovou, jáhlovou, čirokovou - takové ty čisté kaše bez příměsí). Jí se to zjemnilo, krásně pak snědla i hodně kyselé ovoce a ještě to dobře zasytí.

amazonkajanik
6. únor 2020

Doposud jsem dělala jen jablko,nebo hrušku. Dnes chci zkusit domácí meruňky,co mám v mrazáku a tuším, že to bude kyselejsi. Ale zjemnim to mlickem,rozhodně bych nedoslazovala

llluckaaa
6. únor 2020

Příkrmy nepřislazovat, ale kombinovat sladší a kyselejší druhy. Musí si zvyknout na kyselkavou chuť ovoce. Jinak zrovna agávový sirup není zdravý pro nikoho, do toho bych nešla.

veronika_tvrda
6. únor 2020

Nepřislazovat nic. Děti to nepotřebují, dokud to nezkusí, pak už se bez cukru neobejdou a je to cesta do pekel.

herminka
6. únor 2020

Agávový sirup je takový omyl zdravé výživy 😀, ten opravdu nebrat.
Mám 3 děti a nikdy jsem nic nepřislazovala, dítě si potřebuje zvyknout na přirozenou chuť. Kdyby tvůj syn něco nechtěl, zkus mu to nabídnout třeba zase jindy, píše se, že někdy dítě musí potravinu ochutnat tuším 13x, než ji začne jíst.