Zdravím maminky,
Mám dceru 8m a odmítá jist kousky. Zkoušeli jsme blw, ale všechno co si da do pusy tak vyplivne, dost často ji natáhne a občas až tak, že se z toho poblinka. Zkoušela jsem davat i "jen" pomackanou zeleninu, ale i pri tomhle to dopadlo stejně. S chutí a nadšením ji vše co je rozmixovane na kaši... Nějaké rady??
K pediatrovi jdu příští týden i tam se mám v plánu zeptat.
já sem musela mixovat i nějak ve 14m 🙄 střívko rozmazlený 😅 dneska už jí je sedm a jí normálně (pokud zrovna nemá pubertu) 😅
Naše malá to taky tak měla, že prostě takový ty hrubší kousky nechtěla pak jsem ji zkusila udělat to mixovaný s těstovinami který si zuzlala a brala sama a najednou to šlo. Tak jsem ji to udělala postupně i z bramborama a najednou to šlo jako kdyby si na to potřebovala zvyknout. Rohlík jsem ji dala ať si honkouse sama. Křupky atd.
Nas ma rok a ma to same. Nesnese byt malinky kousek pevne stravy. Takze mixuji vse..😳 Pry by mel trenovat kousani, mi rekl pediatr. Ale jak, to uz nerekl 😁
@makovice88 no mi právě už přes měsícem pediatr řekl ať začnu dávat kousky, když už má 2 zuby ať si zvyká. No snaha je od začátku a prostě smůla. Nic nesní... A než ji trápit tak to stejně zakončím u mixovaneho jídla.
@monars dcera to ma stejne (bude ji rok a pul), nesnese sebemensi kousky, zacne se ji navalovat. Mixuji vse. Pediatr rikal, ze to nektere deti maji, jen pokud by to bylo dlouhodobe, resilo by se, jestli neni nejaka fyzicka prekazka v krku, hltanu atd. Dceri tedy kousky nedavam. Nekdy si da ovoce, vycuca stavu a vyplive. Nenutim ji.
Já mixovala do 18 měsíců, prostě kousky odmítal a já nechtěla nechat dítě hladem...pak se to ze dne na den změnilo a nechtěl mixované, ale kousky. Neřešila bych, že by něco MĚL dělat, každé dítě má své tempo 😊
Dcera má 11m a musí mít vše mixované do hladka, zatím to neřeším, časem to půjde. Syn mi taky kousky dlouho nechtěl, teď mu jsou 4 roky a jí normálně
To časem půjde, každé dítě je jiné a zvládá různé věci jindy, uvidíš
Mixuj. 8 měsíční má určitě nárok na to nechtít kousky
@makovice88 moje dítě nesneslo kousky do dvou let 🤦
Jediné, co mi pomohlo bylo to, že jsem to přestala řešit. Byli jsme i u výživové poradkyně pro děti, ta mě uklidnila, že je to velice častý problém. Náš syn neměl ani tu fázi, kdy si strká věci do pusy.
Dceři jsem mixovala cca do 13-14 měsíců. Teprve po 1. roce jí narostly zoubky, bez zubů se těžko něco kousalo 🙂
To jidlo vzadu na jazyku spoustu davici reflex, musi se s tim naucit pracovat. Ale pokud ti nejde o zbytek filozofie blw, ze dite fakt vidi, co ji a neni vsechno ruznobarevna kase a ma stravovani vic pod svou kontrolou, tak proste mixuj, vzdyt je to mimino.
@alice180 ano, samozrejme, ve vode jsou zbytky hormonu, v domacim nestrikanym ovoci muzou byt plisne, vzduch neni zdravy, tak bychom ho nemeli dychat, nezochybnuju. Ale zatimco tu vodu asi budeme muset pit, a skutecne jidlo jist a dychat, abychom prezili, tak neni duvod jist ty krupky. Kdyz srovnam nase deti ty, co je jako batolata zuzlaly, a ty co ne, tak mi ty druhe neprijdou ochuzene. A psala jsem to predevsim proto, ze mnoho lidi o jejich nezdravosti nevi, kdyz ve zdravych vyzivach jimi maji narvane regaly. Tak pokud vis a i s tim vedomim to detem davas, tak muj komentar preskoc a nech ho pro ty, co nevedi.
tak jí to zatím nedávej