Prosím napíšete mi váš jídelní lístek?
Jsme na UM od narození...A Máme za sebou snad už vše
Zub ještě nemáme..
Jde mi o to ze kamarádka dává mléko jen ráno a večer ...
Což já ho dávám furt ...Tak jestli někde nedělám chybu 🤦♂️
6:30 180ml UM
10:00 190g OVOCNÉ presnidavky +60ml UM
12:30 160-200g příkrm +60 nebo 90ml UM
15:00 180ml
19:00 večeře buď kaše nebo polévka
20:30 180ml a chodí spát přes noc se mi nebudí..Děkuji za odpovědi..
Dáváme čaje vypije mi tak 60ml 🙂
@lidija1234 též prospíváme..Jak říká Dr tabulkové dítě..
Ale holky mě straší že budu jediná mama v roce dávat ještě UM.. I když slyším že paní dává ještě chlapeckovi v 1tride na spaní..Tak to už mi přijde moc... 😰😅🤯
no, já si jídelníček syna už nepamatuji, ale mléko tvořilo podstatnou část jeho jídelníčku a je to naprosto v pořádku, vždyť kojenec je dítě celý první rok, a i potom, pokud to jde, tak dávat.
synovi bude brzy 5 let a pravidelně pije mléko v cca množství litr za den.
k zubům, manželově dceři z prvního manželství vyrostl první zoubek až ve třinácti měsících, takže 🙂 vyčkej, porostou 🙂
Do roka je mléko hlavní složkou jídelníčku. Máš to v pohodě 🙂 já dávala tak 3x denně a jednou v noci i po tom roce. Nejstarší syn si dávám um ještě ve 3 a půl roce k snídani :D (ale on byl velký nejedlik, tak to měl místo snídaně, než šel do školky).
Já jsem u starší dávala Bebu ještě ve 2,5 letech. Ráno jsem jí dělala kakao z UM protože jiné nechtěla 😉 změnilo se to až ve školce, takže myslím, že úúúplně v pohodě 🙂 postupně jsem MU snižovala, až jsme dávali jen ráno.
Mně teda přijde zbytečné, když už sní celou dávku svačiny/oběda, dávat ještě UM, všem dětem jsem na zapití dávala a dávám vodu. V 8 měsících jsem dávala mléko ráno k snídani, pak ovocnou přesnídávku, pak k obědu příkrm, odpoledne většinou jogurt s ovocem nebo mléčnou rýži s ovocem, k večeři podle preferencí - nejmladší vyžaduje kaši. Nejmladší je aktuálně 12 měsíců, v noci se ještě občas na mléko vzbudí, tak ho dostane. Klidně bych se nebála místo toho odpoledního mléka už zařadit třeba ten jogurt, nebo jinou mléčnou svačinku.
Když dcera snědla celou porci jídla, tak už jsem UM nedávala po jídle... Určitě měla ráno, večer, jednou přes den (před spaním po obědě) a jednou v noci, myslím... A ráno a večer má i teď, budou jí dva roky
Souhlasím s předchozími komentáři, mléko v pohodě, ale pokud sní pěkně oběd nebo přesnídávku, dala bych zapít čajem nebo vodou, nevidím důvod zapíjet mlékem 🤷♀️
Děkuji zkusím ❤❤
Na to se vykašlete. Můj syn (11m skoro) teprve zkouší kousat chleba.:D jinak má tři jídla jako prikrm a zbytek mliko, většinou to vychází na tři mlika a tři prikrmy a podle doktorky je to v pořádku.) Říkám si, že i v tom um jsou nějaký látky a třeba pokračovací mlika se dělají až do tři let.) ale příkrm zapijet kojeneckou vodou/čajem. Já třeba v dm kupuju piticka od čtyř měsíců, protože Kilián prostě vodu nevypije, přestože jsem mu ji dávala ještě dřív, než sladký piticko, takže to aspoň redim kojeneckou vodou.🙂
Jeste po prvnich narozeninach by melo miminko vypit 300-500 ml mlecka nebo vyrobku z nej za den.
https://www.1000dni.cz/nutricni-programovani/ma...
Určitě nic špatně na tom není, když si při prikrmi dá ještě mlíčko tak proč ne ?
My máme taky 8m a jíme cca:
5:00 mlíčko 100ml
8:00 přesnídávka
11:00 oběd příkrm, velká sklenička 😁
14:00 přesnídávka
17:00 kaše
21:00 mlíčko 100ml
2:00 mlíčko 100ml
Časy jsou hodně cca, když má přes den mezi jídly hlad tam mlíčko. Plus vypije hrníček čaje.
Od malá pije málo ale prospívá takže neřeším 😊