Zdravím vás..mám problém...Dceři je 7 měsíců.Do půl roku jsem ji kojila teď sem přestala a nechce nic pít.Má odpor ke všemu co je ze silikonu..nedávno byla nemocná a musela jsem ji dávat hnusné sirupy atd a od té doby do pusy nechce ani hrnek ani hrnek s plastu ani lžičku ani jupíka vůbec nic.nevím jak to do ní dostat tak ji musím do pusy stříkat čaj,nejhorší je že nechce ani sunar který musí.polívku sní ale nic jiného tekutého nevypije nevím jak ji dávat jinak než přes stříkačku nejhorší je že čůrá tak 1 krát denně ale nevypadá na to že by byla žíznivá sméje se vše..a jak k ní dám láhev tak nehorázně pláče .pomoc prosím jakkěkoliv rady uvítám děkuji ☹ ☹ ☹
vše zkouším normální hrnky ty jupíky na sání ty víčka hrnek na držení normální lahvičky lžičky atd..ona predtim než byla nemocná pila ne moc ale jo a ji ten sunar pila ale ted nechce už vůbec nic...
Ahoj @maja521996, u nas funguje na vodu/redeny dzus klasicke brcko. V 7m si syn oblibil sunarky do rucicky a podobne ovocne kapsicky s plastovym sosackem - a tak umi pit i brckem. Je to prakticke jak doma tak na cesty - doma nemusis umyvat dudliky a lahvicky a na cestach mu davam polehku sosnout ze sve lahve. Jo a jeste rad pije vodu pri koupani z vany 🙂 drzim Ti pesti, dej vedet, jestli zabralo 🙂
@mythologist Tak voda z vany u nás jede ještě furt :D jinak se s dcerka s pitím naštěstí už celkem srovnala - po pěti letech bylo načase, i když stále se občas najde den, kdy vypije tak 0,5l.
@maja521996 a obecně příkrmy dělat řidší a vodovější...
koupila jsem ji jak dzus tak jupiky s brckem sunar ma do ruciciky..kapsicky a ovoce nemuze ani videt a uz vážne nevím co delat ukazu ji láhev a breci..dudlika nesnasi.z lzicky nechce uvidi tam tekutinu a nechce to ze sklenicky taky ne ..ze strikacky má uplne nervi ...rve krici kope vzteka se no des...dnes sem ji nastrikala sklenicku sunaru,dala polívku ze ktere vyjídala zeleninu a vodu vyplivovala davala sem ji okurku ste ji natahlo..no a na vecer si strcila prsty do pusy natahlo ji a vse vyblila takze vse bylo zbytecne..pritel pil pivo ze sklenicky tak ji dal cichnout no kurnik ale to ze sklenicky pila tak chapete to já tedy ne uz vážne nevím co sní mám delat....
@maja521996 Vydržet! 🙂 A už vůbec nekojíš?
nene už vubec..no jenže ona žízen má i tak nic nechce..málo čura a do nemocnice ji strcit nechci skusim ji zitra nedat jist a to zízen bude mit tim padem jeste vic jak se nechytí tak nevím...chci se zeptat jestli se nekde neprodává to emelé prso do ktereho se nalije mlíko a dava se to jako podprsenka nevim kde to sehnat
@maja521996 a co tohle: https://www.modrykonik.cz/suplementor/
jsem si všimla jak někam dávala tento odkaz @katyxq
no jak by zjistli ze odeme nic netece tak by aso nechtela navic to jen tak nic nepusti do pusy krome bradavky kor hadicku a jeste k tomu pozna jinou chut cehokoliv...ja vazne nevím..dekuji kazdopadne za radu
tak celoou noc jsem přemýšlela o tom co by pila a napadla mě melta ze sunaru...no a sakra to pije aji pres cumel tak ji skusim na tom naucit z lahve a case vymenim za sunar nebo čajiček snad už bude dobře 🙂
Hmm, tak nevím, ale já bych se vrátila ke kojení, když vše ostatní odmítá. Kojila jsem syna přes léto i když už jsem nechtěla, ale on odmítal pít, takže jsem kojila do doby, než začal přijímat lahev. Jinak to prostě nešlo.
@maja521996 Mě dr. radila taky meltu, když mi odmítala UM. A má ráda přesnídávky? Pokud ano, naředila bych je více vodou. A moje dítě nejvíce pilo a sálo v takovém polospánku, nezbývalo mi nic jiného, než když usínala, šup jí láhev s mlíkem a to pila. Myslím, že jí to nechutnalo, ale pocit sání ji uklidňoval. Možná tvoje malá má po té nemoci nechutenství a časem se to zlepší. Snažila bych se do ní dostat nějaké tekutiny, co to jde. A co přes lžičku?
taky mi nechcou moc pít. dělám přírodní ovocné šťávy, nastrouhat jabko nebo mrkve, zalít převařenou vodou vychlazenou a nechat chvíli tak 10 min odstát, pak vymačkat přes sítko....to mají moc rády. Včera jsem rozmixovala meloun tak ten samozřejmě chutnal, je sladký. Jinak mi nepijí ani čaje, tak přidávám trošku medu, který dávám i na ten sosáček a to něco přeci vypijí.....také dělám dost řídké kaše ovocné i zeleninové, dávám tam dost vody....také víc ředím UM 🙂 tak aspoň tak 😉 také je dobré jim šupnout čaj kdy jsou rozespalé 🙂
no já o mlíko přišla uplně.lžičku nechce neveří tomu.meltu mi pije z láhve už víc a když usíná tak pozná že má v puse neco jiného 🙂
@maja521996 už jí kousky? Pokud ano zkusila bych meloun, salátovou okurku (případně mixnout a na lžičku) a furt cpát pití(hlavně vodu). Taky jsem se z nouze uchýlila k inj.stříkačce, aspoň něco. Jo a moje děti pily jen z těch lahví se sportovním uzávěrem (membránou), jako je Mattoni sport a podobně. A zkoušet obyč hrnek.