ahoj ja vim ze podobnych dizkuzi je tu mnoho ale ja bych potrebovala vedet jaky mate figl aby si mimco vzalo zeleninku, my jsme ji jedli krasne i masicko i prilohy, ale najednou zeleninu vubec neche at ji udelam jakkoliv a s cimkoliv tak ji proste nechce vse ostatsni ji krasne ale zeleninu ... hlavni jidlo.... proste nechce
dobra jeste vydrzim
@misala Prave jsem chtela zalozit stejne tema! 😀 Uplne to stejne - mala ma 7 mesicu a do nedavna jedla krasne! Snedla vse co dostala. Jedla sklenicky..Najednou sni par lzicek a konec...ani svacince moc neda... Zkousela jsem zmenit znacku, udelat domaci, ale proste nic.. 5 lzicek a konec.
Tak koukam, ze v tom nejsme samy 🙂
Mně přijde, že děti mají stavy žravosti a nejedlíkovství 😉.
U staršího mi pomohlo krmení venku. Doma protestoval, bydleli jsme u parku, posadila jsem do golfek, koupila v samošce jogurt a snědl ho bez odmlouvani během minuty 😉
jj tak to mam euplne stejny, ale vecer kasi hlta jako blazen a kdybych ji dala prso tak samozrejmne taky ji nevim no proc takhle prostestuji,
Mám stejnou zkušenost jako holky, i moje děti mají období, kdy některé jídlo nechtějí, ikdyž ho před tím byly schopné jíst po kilech. A s věkem se vybíravost zhoršuje 😒 Takže rada za mě: nabízej dál, ono se to určitě brzy zlepší 😉
Období holky, bude jednou líp a jednou hůř. Zkoušet po kouskách dál a nenutit 😉
poslední dny je to u nás také jak na houpačce - přičítala jsem to rýmě.
jinak u starší v tomto věku pomáhalo nastrouhat sladké jablko do zeleniny 😝 zpočátku poměr 1:1
u mladší pomáhá, když vidí jíst sestřičku 😵
jen bych kolikrát potřebovala nějakého jídelního tahouna pro starší 😠 poslední dobou je to u ní s jídlem příšerné....
@llluckaaa - já se zase uklidňuji tím, že pokud starší přijmou do školky, tak se snad naučí jíst tam 😀
jen mám obavy, aby to nejedení maličká časem od ségry neokoukala....
Jestli varis,tak zkus naopak koupit uz hotovy prikrm ve sklenicce, to zabralo u nas. A zmenit misto, ja vymenila lehatko ya autosedacku, do rucicky jsem dala krupku,nebo rohlicek a krasne basti 🙂)
@beruska24.9. Tak tě taky trochu uklidním, se školkou se nám to hodně zlepšilo, Matýsek začal jíst i syrovou zeleninu 😨 Ze začátku jsem se učitelek pořád ptala, co a kdy snědl (čímž jsem jim taktně naznačila, že ho v tom mají pohlídat) a začalo se to docela zlepšovat. Teď má někdy dny, že když ho vyzvedávám odpoledne ze školky, tak se ptá, co jsem mu donesla, že má hlad 😀 A to má hodinu před tím svačinu a učitelka říká, že vždycky něco sní, ne vše, ale aspoň půlku jo. Tak snad to bude probíhat tak i u vás 😉 U nás to vypadá spíš tak, že starší odkoukává papání od mladší, protože ta jak někde vidí talíř, tak si k němu vyleze a začne se ládovat. Tak si starší Matýsek musí jídlo hlídat a rychle ho sníst, aby mu ho nesebrala 😀
@llluckaaa - tak budu doufat..... maličká zatím vypadá také na jedlíka, vrhá se na každé jídlo, co vidí 😀
@misala ahoj, dej tomu čas, zkoušej nabízet různé zeleniny na různé způsoby, ale nenuť, časem to jíst bude, uvidíš.