Ahoj maminky, naše malá má 7,5 měs, do půl roku plně kojená a ted už baští, ale strašně málo mi pije. Jsem už zoufalá, je kojená už jen 2-3x denně a lahvičku si nechce vzít. Jednou si cucne a pak to okusuje a hraje si s tím, ale nepije. A jakmile jí dám čaj, šťávu nebo vodu lžičkou, pije jako "servaná" takže si myslím, že žízeň má. Dostanu do ní k tomu kojení stěží 100ml, to se mi zdá strašně málo ☹
Koupila jsem už asi 6 lahví, od Mum, od Aventu, od Tommee Tippee, už odmítám kupovat další a další, a pak máme pítko od Mum, to občas vezme, ale jestli 3x cucne a taky okusuje ☹ nemáte někdo nějakou zkušenost nebo tip jak takovýho prcouška donutit pít? Zdá se mi, že i málo čůrá a bojím se, aby nebyla dehydratovaná, začíná být teplo.
Předem díky za vaše zkušenosti a postřehy.
Já jednu dostala, z DM, taky si vždy jen párkrát cucne a je to...pak už jen blbne.ale chvilenku pije, max 20ml. To z prsa nenaměříme.dehydratovaně zatím nevypadá.
Já bych zkusila normální hrnek
U všech synů jsem byla naprosto spokojená s láhvemi od AVENT,teď u nejmenšího jsem dostala antikolikovou láhev od MAM a upřímně nechápu její význam(,spodní vzduchový otvor) pro mě spíš ztráta mléka než uzitek 😒 takže jsem skočila u nás do CHICCA koupit osvědčenou starou známou 🙂 láhev AVENT a k ní mě paní nabídla od stejného výrobce vzhledove hezčí a se savickou tvarovanou prsu...malý je spokojený,šlo to vidět při prvním cucnutim 😀 Doteď jsem ji nikde v obchodech a drogeriich ještě neviděla prodávat...
Mně oba začali pít, až když prostě chtěli. Měli celou dobu jednu flašku (MAM), od 7m jsem to zkoušela, hráli si s tím, okusovali, jestli nějak vytáhli za den 50ml tak to bylo moc. Kojila jsem dost do 9měsíce, potom už méně (ráno, večer a v noci různě) a právě v té době (10-11měs.) se oba dva rozpili. V roce stáhli půl litru a po skončení kojení ještě víc. Do té doby jim asi kojení, plus voda v příkrmech stačily.
Naše děti nejlíp pily ze sklenice - velké. Taková ta ca 4 dcl z Ikey., tahle http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/1027... Větší sklenice má menší oblouk, takže jim to neteklo koutkama jako u malých skleniček a hrnečků, který jsem jim dávala prvně. Sklenice je lepší, vidíš, kde přesně je tekutina vůči pusince.
A než se nám ztratila, tak vůbec nejlíp dítko pilo z téhle Isostar https://www.google.cz/search?q=isostar+bidon&so...
Ale pozor na to, tenhle typ víčka zavírací - pak je celkem úzké hladké brčko. Pila jsem z ní já, chtělo z ní taky. Tenhle psychol. efekt funguje, to zkus.
Což mě napadá - brčko jsi zkoušela?
Nebo lahvičky s tím brčkovým systémem? Z toho mi zas jiný dítě pilo nejlíp a nevylejvalo...
Ale v zásadě se u žádnýho ta speciální investice nevyplatila.
Anebo jestli ze lžičky chce, tak velkou polévkovou lžíci, která je hluboká, a má úzkou špici. Stačí dát na kraj pusinky a naklopit, nechat dítko ať si vodu nacucne samo nebo jak to popsat.
abere se mnohem víc než u některých plochých, kterýma se dospělák polívky nenají a do pusy se nevejdou.
moc vám děkuji za vaše postřehy a zkušenosti, zkoušíme ted pítko hrneček a obyčejnou sklenici a trošku už vypije, tak snad bude lépe, moc děkuji!
Zdravím vás..mám stejný problém..možná ještě horší.Dceři je 7 měsíců.Do půl roku jsem ji kojila teď sem přestala a nechce nic pít.Má odpor ke všemu co je ze silikonu..nedávno byla nemocná a musela jsem ji dávat hnusné sirupy atd a od té doby do pusy nechce ani hrnek ani hrnek s plastu ani lžičku ani jupíka vůbec nic.nevím jak to do ní dostat tak ji musím do pusy stříkat čaj,nejhorší je že nechce ani sunar který musí.polívku sní ale nic jiného tekutého nevypije nevím jak ji dávat jinak než přes stříkačku nejhorší je že čůrá tak 1 krát denně ale nevypadá na to že by byla žíznivá sméje se vše..a jak k ní dám láhev tak nehorázně pláče .pomoc prosím jakkěkoliv rady uvítám děkuji 🙂
To je jako u nás v bledě modrém, ale ted mi malá jak bylo teplo vypila aspon naředěnou šťávu od Hamanku ... nebylo to nic závratného, ale sem tam si cucla, ale taky řve jak jí to nutím.
Držte se a snad se nám to zlepší! Ráda bych taky už přestala kojit, mám rozkousaná prsa, malá má 8 zubů, ale bojím se, že nebude pít no - jak píšete.
mě ž malá naštěstí pije ale jen hořké věci ale spíše meltu ze sunaru..jako neni to nic moc ale někdy 2 skleničky za den vypije je to pokrok sice je to málo ale aspon neco nez ji nutit strikacku.
řešila jsem něco podobného, nakoupila hromadu "moderních" saviček a lahviček, hrneček 3v1 Fisher price..., ale jen mi to zabírá místo ☹ Nakonec jsem zjistila, že jediné, co vezme do pusy je kulatá silikonová savička pro úplná mimina od Bebe jou, a pak se mi podařilo sehnat ještě stejnou, jen s větším otvorem - taky silikonovou od Suavinex (3 různé průtoky). Ty placaté a různě tvarované prostě nechce 😒 (zkoušela jsem Nuk, Avent) a už vůbec nechce nic z latexu.