6měsíčnímu chlapečkovi nestačí oběd

hanoslavka
26. dub 2016

Ahoj holky,
mám 6 měsíčního chlapečka, od 4 a půl měsíce jsme začali zavádět zeleninové příkrmy, moc mu chutnaji, ale co se nám děje poslední dobou, sní celou lahvičku - 190 g a stejně to chce ještě dojet Nutrilonem 100 - 120 ml, dřív ne a taky to není pokaždé, ale doktorka mi řekla, že mu musí stačit ten příkrm. Zdá se mi to drastický, když má ještě hlad, pokaždé mu ho dám... Stalo se některé něco podobného nebo máte nějakou zkušenost? předem moc děkuji za rady 🙂

mmlenka
26. dub 2016

A co mu dávat víc příkrmu? Ony jsou ty příkrmy ve skleničkách často dost vodové, tak tam třeba přidat trochu rýže, brambor apod.

lennus
26. dub 2016

@hanoslavka Dej na svůj pocit, já osobně ve všem neposlouchám doktory, ty znáš svoje dítě nejlíp. Náš je od narození žrout, přitom je hubený, dost se hýbe, tak asi tu energii ze sebe vydá. Když byl malý, měl večeři, umělé mléko, prso a stejně se budil. Je to asi trochu něco jiného, ale pokud máš pocit, že je to málo, tak mu klidně přidej, to poznáš, jestli vypadá, že má hlad. Pokud by se v tom jen rýpal, tak máš jasno. 😉

mavanka
26. dub 2016

Ahoj, moje děti sice tolik nejedly, ale kdyby měly ještě hlad, tak je neomezuju a ještě jim přidám (možná to doktorka myslela tak, že nemá pít v poledne už mlíko, ale neměla by problém, kdybys mu dala víc jídla, těžko říct), nejsme stejní a nejíme stejně, může to být obdobím, a zas se to časem srovnat... až nebudeš jídlo měřit na skleničky a budeš vařit doma, předpokládám, že mu taky dáš jíst tolik, aby byl sytý a nebudeš mu přesně řešit dávkování podle paní doktorky... 🙂

tulikiss
26. dub 2016

@hanoslavka a je to skutecne jeste hlad nebo ma jen zizen?

formelina
26. dub 2016

Já jsem taky dávala po příkrmu ještě mlíčko tedy UM..dcerka není moc velký jedlík. Otázka zní zda jsem dělala dobře, protože s jídlem je to stále nahoru dolů...

pkolin
26. dub 2016

Pokud má hlad, dala bych mu najíst! Jak může dr. vědět, že mu to musí stačit? Každý je přece jiný, každý (i dospělý) sní jinou porci jídla, to je naprostá hloupost říkat, že mu to musí stačit, to jsou zase nějaký jejich tabulky, vrrrrr. Je jen otázka, zda mu dávat více příkrmu nebo pak dát ještě UM, ale jelikož je ještě dost malinký, klidně bych mu dala i mlíčko, časem bych zvýšila porci příkrmu. Můj syn (tedy oba) jsou dost jedlíci a syn od sestřenice také, ten dokonce snědl vždy dvě skleničky, tlustý rozhodně není, je úplně normální, prostě hodně spaluje (teď jsou mu 2,5 roku a je na svůj věk velký, ale rozhodně ne tlustý)

hanoslavka
autor
26. dub 2016

Dávám mu víc, když má hlad, v tomhle paní doktorku neposlouchal, jen me spíš překvapila, proto se ptám, jestli to měl někdo podobně... Zksuim mu do zeleniny přidat trochu ovesné kaše nebo rýže, snad to pomůže 🙂 jestli má žízeň to opravdu netuším, protože mi odmítá vodu i čaje, takže musíme po lžičkách ☹ ted mi pije trochu vodu z melounu, musim improvizovat, aby se napil 🙂 ale zase kdyby měl žízeň, nevypil by toho mlika tolik...

hanoslavka
autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz