6měsíční odmítá jíst, máte zkušenost?

hanulee_
11. zář 2016

Zdravím, jdu pro radu. Syn 6měsíců mi odmítá jíst. Jsme plně na UM. Ve čtvrtém měsíci mi začal jíst lžičkou, zvládl mrkev,brambor a konec. Od té doby mu vyrostlo už 6 zoubků. Odmítá mi otevřít pusu, když už se mi povede tak se dáví a pusu už neotvre vůbec. Cele věci ocucá okouse vysaje šťávu a pak následuje opět dávení a vyplivne vše ven. Prosím zkušenost? Radu už jsem bezradná.
Zkoušeli jste prikrm přes flašku?

kekulice
11. zář 2016

Jednu dobu jsem řešila něco podobného, taky zuby. Rozmixovala jsem to do lahve. Tomee Tipee má dudáky na hustou stravu. Přešlo to cca po měsíci. Syn to má doteď, když rostou zuby, chce hlavně láhev. Je mu 10 měsíců. Prospívá a tak to neřeším.

magdalenax
11. zář 2016

@hanulee_ Dneska jsou dudlíky na ledacos, my je tenkrát stříhaly. Asi bych také volila příkrm do láhve. Uvařila jsem hustou polívku, lehce mixkla a dala mu do flašky. A jak mu ten blebajz chutnal

hanulee_
autor
12. zář 2016

Já se flašce snazim vyhnout, asi předsudky, jak se vždycky říkalo do flašky nikdy. Ale dnes to zkusím tedy.
@kekulice my to právě takto máme už skoro 2 měsíce, ale je pravda, ze dvojky nahoře ještě úplně nevylezli. Má i dny, kdy mi nechce vůbec mlíko a v tehlech vedrech mi to dělá starosti, vody vypije max. 150ml.

kekulice
12. zář 2016

@hanulee_ když to je se zubama hodně drsný, tak davam nachladit jablka, tvrdé broskve apod do ledničky, dám nurofen proti bolesti, počkám až to zabere a pak si hobluje dásno tím studeným ovocem. Uleví se dítěti i mě a pak se i docela v klidu nají. Taky jsem dělala bylinkový čaj do tvořítka na led a nechala jsem mu to na hraní. Skoro všechno vycucal.

hanulee_
autor
12. zář 2016

@kekulice ja mu dávám okurku studenou, to jablko zkusim aspoň z něj vycuca trochu šťávy. Nurofen dostal asi 2x na noc. Jinak teda samozrejme nespíme,v noci mi vypije 2 flašky mlíka jak přes den moc nejí. Doufám že je to zubama jinak si to neumím vysvětlit.

hanulee_
autor
12. zář 2016

Tak ani flaška nepomohla, stejny postup nacucne a zacne se davit :( uz jsem z toho na prášky :(