Ahoj maminky, muj syn 5 měsíců-je to velký jedlík, bohužel papá jen teplé jídlo, teplý masozeleninový příkrm, teplé mlíčko, teplý čajík, jakmile mu dám přesnídávku ovocnou, která teplá není tak jí plive a a šklebí se, jakmile mu dám ten samý čaj ale vlažný nebo téměř studený-opět plive a šklebí se. Je to normální?
mně to selským rozumem připadá docela pochopitelný, je ještě malinkej, tvoje mlíko nebo sunar taky pil celou dobu teplý, tak je ze studenýho asi zmatenej.🙂
díky holky, mě ten čaj párkrat vypil vlažnej a najednou už vubec, tak se trochu bojím jestli je to normální 🙂
Ano, je to normální. Některe dětmi mají rády studenejší a některe zase teplejší stravu, stejně jako dospělí. Není nic jednoduššího než tu přesnídávku a čaj trochu přihřát 🙂
tak si říkám, když nejí studené věci, to mi nebude snad ani papkat jogurtík?
@vera20 a ty by jsi mu dala jogurt primo z lednice?? Ja je nechavam chvili pri pokojove teplote...sama kdybych si dala na prazdny zaludek studeny jogurt tak se pozvracim....pak nemaji mit deti vredy....nedala bych mu ani chlazenou presnidavku. Jo vlastne dala,kdyby mu rostly zuby. Jinak jidlo teple...mliko ma nebo mel taky teple....
A promin ze nepisu jogurtik,mlicko,cajik apod ale prijde mi bavit se s dospelyma zenskyma ve zdrobnelinach ...no ddavej bacha pred manzelem at nema dojem ze jsi se na materske pomatla ;) 🙂))
@shine2015 promin, ale nepomátla jsem se, pokud tě zdrobněliny pomalu urážejí tak ani na moje komenty nereaguj. Přesnídávku z lednice opravdu nedavam a ani je v lednici nemám, pokud ji mam načatou tak ji dám do ledničky, ale hned ráno ji vyndavám a až tak po necelých 3 hodinách mu ji dávám. Navíc jogurt ke snídani bych tak jako tak nedala, ke snídani má ,,mlíčko,, 😀
Ahoj! Já myslím, že se to časem srovná. Moje dítě bylo to samé (tea ž na ten čaj, já dávám pouze vodu) a teď miluje studené. Jakmile dostane čerstvou studenou vodu, může se upít, když stojí několik hodin v obýváku, kde je teplo, tak už to moc nechce 😀
Ja malému musím vše prihrivat- i ovoce a jogurt. Jogurt samozřejmě jen trosku. A kdyz mu jídlo trvá dýl tak masozeleninu v prubehu ještě jednou ohreju, jinak to nesni. Podle me je to normalni, od narozeni je zvyklý na teple mlicko, tak na chladnější jídlo se musí asi časem naučit.
jo je..normálně jsem i ovocné přesnídávky přihřívala.. a vydrželo jí to doteď, třeba na kakao, mlíko.. studené, nebo neohřívané vzala na milost až s pečivem, křupkami, sušenkou, cca 10-11m