Ahoj holky, mám prcka plně na mm, ale začíná mi min pribirat, tak jsem po ukončeném 5. měsíci začala dávat zeleninové příkrmy. Zatím basti moc hezky, mohu se zeptat, jake příkrmy dáváte další, aby dítko trochu nabralo? Nejspíš kaše, ale které přesně? Raději si připlatitm za kvalitu. Děkuju za tipy 🙂
P.s.: anonym jelikož tu mám i členky rodiny, které často dávají nevyžádané rady :(
Já jsem začala zeleninou, pak tuším masem, poté ovoce a jako poslední kaše. Ale kaše tak dlouho, protože mně to nedošlo a doktorka se pak ptalaasi v 8-9měs. 🤣 Nejlepší jsou samozřejmě domácí. Ale my kupujem nemléčné, jelikož má BKM, tak to neporadím. Ale dostává ji jen na večeři a né každý den. Když je na UM, dáváš mu plnou dávku, co má dostat? Pak jde samozřejmě oběd a večeři dávat stejné jídla a snídaně kaše. A pediatra neporadila? My jeden čas museli snížit dávky, protože naopak moc přibíral a ublinkával.
Mladší syn má půl roku a přibírá někdy víc, někdy míň, spíš teda míň, a to je na UM. Nestresujeme se, prostě je menší, doktor říkal, že v pohodě. Co vám řekl pediatr? Jinak syn má zatím zavedenou zeleninu a maso, začali jsme s ovocem. Kaše můžeš zkusit, asi bych zkusila dát spíš ráno, taky to mám v plánu, ale až později. Každé dítě je jiné, první dcera rostla jak nic, v půl roce za sebou měla několik růstových spurtů a syn nic. Kolik přibírá, když říkáš, že míň?
Po zelenině jsem přidala maso, potom kaše k snídani, později lepek v podobě kuskusu, nakonec ovoce. Někde v mezičase jsme zavedli vajíčko, ale to už úplně nevím, kdy bylo.
@martulka88 je právě na mm plně, um zatím není potřeba. Proto se ptám na ten tip kaši 🙂
@mama_mila dr říkala, že je drobnější a prospívá. Za ní pokud nepribira jen půl kila za měsíc ale víc, tak je to ok
@emillyhk děkuju za tip, asi taky zavedou další maso a kaši pak.
Asi ano, syn právě mívá za měsíc cca +700g a prý ok, teď mezi 5-6m přibral necelých 800g, stále má příkrmy zelenina, maso, ovoce a dneska poprvé žloutek. Taky je spíš menší, nebo aspoň mně to tak připadá, ale já to mám zkreslené kvůli dceři, ta měla stejnou porodní vahu (i délku) jako syn a když vezmu půlroční kontrolu, tak dcera 9kg a syn 7kg 😁 ale byla pak i dlouhá, měla o 5cm víc než on, takže prostě jen víc rostla, doteď je velká, jsou jí tři a vypadá tak o rok starší
Určitě po zelenině jako další maso a pak uvidíš 🙂
Můžeš zkusit kaši.Bud ráno k snídani nebo večer.