Ahojte naša malá je kojena ale od začiatku som mala mlieka tak pomenej takže som ju dokrmovala Nutrilonom. Potom ale začala odmietať fľašu a stačil jej len prsník ale bola na ňom nonstop takže po dohode s lekárkou sme začali s prikrmami v 4. Mesiaci . Zatiaľ máme za sebou len niektoré druhy zeleniny . Prikrmi máme 2 týždne. Mala bude mať 5 mesiacov az za 2 týždne .Ale mala sa začala v noci hrozne často budiť . Stále ju ešte aj kojim . Ale myslíte že jej môžem na večer dať už kašu ? Nejakú nemliecnu neochutenu ?? Či je NATO ešte priskoro aby mala dva jedlá denné ? A ak by som už mohla dať kasu tak ako ? Ďakujem za odpovede .
@journals prosím bez blbych pripomienok začali sme od ukonceneho 4 mesiaca . Ňevudte o
@journals nebuďte prehnane premotivovana
@snazilka94 🤦🏻♀️ čtu jen to co píšeš. Začala jsi moc brzy a klidně jí může bolet z těch příkrmů břicho. Trávení tak malinkého miminka ještě na příkrmy nemusí být vůbec připravené.
@journals začala som po ukončenom 4. Mesiaci
@journals mala je narodená 29.6 príjem dostala prvú krát 7.11
@snazilka94 ok, pochopila jsem to jinak, že jste začali v průběhu 4.měsíce.
Každopádně i tak všechno platné. Pokud prospívala, na příkrmy moc spěcháš. A kaše ve 4,5 měsících (?) je sakra brzy! Příkrmy nemají znamenat plnohodnotné jídlo, jde jen o první seznamování.
Děti prostě někdy blbě spí a příčinu nikdy nezjistíš 🤷🏻♀️ kdyby je stačilo narvat na noc kaší a mít vystaráno… jo, to by byla paráda! Ale je to spíš naopak 😖
Až někdo přijde na to jak ovlivnit dětské spaní, věřím, že dostane Nobelovku!
Já bych kaši na noc nedávala a takhle brzy určitě ne. Dceři jsem ji dala poprvé asi v 5,5 měsících k snídani a bylo znát, že to na ni bylo těžké a bolelo ji bříško. Ted je jí 8,5 měsíce, kaši už dává v pohodě, ale dávám ji jen k snídani nebo ke svačině. Na noc je těžká na trávení.
@snazilka94 v 5 měsících jsem vážně kaši na noc nedavala a nedávala bych ani tedka... Malá se budila v noci na mléko, tak jsem udělala mléko a spalo se dál 😊
Kaše je prostě těžká na noc, kor pro tak malé dítě, mimčo ktere se teprve učí,to musí být hrozná zátěž na střeva 😊za mě teda ne...
Vše pěkně postupně, v klidu.. 😊
Kaši jsem dávala většinou ráno, ale jelikož ji moc nejela... Tak vyhrávaly pak bílé jogurty, ovoce a přesnídávky 😊
Tak zkus dát kaši na noc a uvidíš.Bud to zabere nebo ne.
Já nejsem odpůrce kaši na noc. Mým dětem to vyhovovalo a vyhovuje. Nicméně bych počkala, jestlize si dala první prikrm 7/11 tak bych druhý do jídelníčku zařadila až později. Teď bych zkoušela jednotlivé druhy zeleniny a pak bych začala k vyzkoušené zelenine přidávat i maso. Přece jenom ten zaludek je malej, teprve si zvyká, tak ji dej čas. Kaši bych zkusila až oo mase.
Ďakujem veľmi pekne za.rady a názory . Určite s kašou počkám . Nieje to tak žeby som ju chcela napchať do prasknutia kašou a mat na noc kľud
Ako mi tu niekto naznačuje . To v žiadnom prípade. Naše bábätko bolo plánované šla.som do toho s tým že viem že ma čakáju mesiace krátkeho spánku . A v žiadnom prípade nechcem našej dcére uškodiť. Pýtala som sa ako to funguje s.pridanim ďalšieho jedla . Takže ďakujem za normálne odpovede
@journals áno prospieva ale na prsníku bola každých 20 minút . Nehnevaj sa ale to je už trošku moc. Po zavedení prikrmu je to oveľa lepšie . A môžeme ísť aj niekam na prechádzku . Takto sme.nemohli lebo sme ešte len vyšli s domu a už chcela prsník. Prosím rešpektujte rozhodnutia iných rodičov . Ano je to tak napísané v tabuľkách na internete v brozurkach v premoticovaych diskusiách atď . Ale ja som malej nezačala dávať prikrmi sama od seba . Odobrila mi to jej pediatrická ktorej som povedala že je síce.kojena.ale o jedlo javy záujem . A pediatrická mi sama povedala že je.blbost čakať do 6.mesiaca aj keď prospieva . Keď uz dieťa javy záujem o jedlo a je.plne.kojene kľudne sa môže.zacat s prikrmami o niečo skôr . Pýtala som sa či môžem.pridat kašu stačilo napísať nie na kašu je ešte skoro . A NATO či som začala s prikrmami skoro alebo nie sa vobec nikto nepýtal. Ďakujem .
@snazilka94 🤦🏻♀️ nemusíš být dotčená, není důvod se urážet. Do budoucna radím víc kritického myšlení vůči pediatričce. Časem sama (snad) přijdeš na to, že ne všechno co radí postarší pediatr je vhodné pro tvoje dítě. On totiž není rodič, to jsi ty. Opravdu na ní zbytečně spěcháš, zkus si sama vyhledat nějaké info.
Můžeš kaši na noc vyzkoušet, ale nevěřím, že by dítě zbavila nočního buzení. Kaše je na noc moc těžká do žaludku.
@snazilka94 ach jo… prosím, NEPOSPÍCHEJ! S příkrmy se začíná po DOKONČENÉM 4.měsíci 😣 začala jsi zbytečně moc brzy! Ne, kaši určitě nedávej.
Dětem se spánek často okolo 4.-5. měsíce změní. Může být hladová, chtít mámu, můžou jí začíst růst zuby… příčin je asi tak milion 🤷🏻♀️