3měs. dcera odmítá jako příkrm UM, jak ji na to naučit?

gab88
31. led 2016

Dobrý den,mám 3,5měsíční dcerku,která se narodila o 1,5 měsíc dříve.plně kojim po dvou hodinách a zdá se mi,že už mléko je řídké,když takhle často kojim někdy i po hodině.dr.mi řekla ať zkusím přikrmovat tak jsem koupila nutrilon ten mi odmítá a pak jsem koupila bebu a tu také.maximálně mi vypije jen 15 a to ji musím nutit.už opravdu si nevim rady ☹ .nepoužíváme ani dudlik takže také z flašky nechce a to jsem koupila ma flašku ten nejmenší prosím poraďte jak dál.Děkuji Gábina

patrusa
31. led 2016

Rekla vych, ze ditko je v obdobi rustoveho spurtu, tak muze chvilku trvat nez se mnozstvi mleka uoravi. Osobne bych radsi odstrivala svoje mleko mezi kojenim, to nude stimulovat vetsi tvorbu MM a zariven jako prikrm date svoje ohrate mleko. Mela jsem mleka malo a timhle zpusobem jsem vydrzela plne kojit do 5 mesicu. UM jsem dacala az 10 mesich, kdy uz opravdu nic neteklo. Jeste otazka, pribira dcerka dobre? Muze to byt jen vas pocit, ze je toho malo. Drzim palce, at to jde dobre

karlajasmine
31. led 2016

@gab88 jestli dcerka dobře přibira, tak není co řešit.. Ja taky kojím po hodině a půl až dvou hodinách a syn přibira ukázkově..

drzticka81
31. led 2016

presne, kolem 3 mesicu muze byt rustovy spurt -kdy dite roste do delky, takze ani nemusi probirat na vaze -dulezite je, ze vaha neklesa....jinak bych nic nezavadela a kojila kojila jak si dite rekne, uvidite po tydnu az dvou - nejlepsi je nejcasteji kojit v noci -tvori se vic mleka!! zkuste i homeopatika na podporu kojeni ricinius komenius 9 ch......nevzdavat a dat sanci na kojeni - me mudra taky furt cpala dokrmovani -nastesti jsem nebyla blba a nedala jsem - kojila jsem syna do 2.5 let, dceru ted kojim uz taky dva roky 🙂)) hodne stesti

gab88
autor
31. led 2016

@patrusa já už právě ani odstříkávat nemusím,prsa mi pres den nebolí a hlavně mám skoro pořád prso venku když začne plakat.minulý týden jsme byli na kontrole na neonatologii a tam mi právě doktorka řekla že ať prikrmuji.přitom moje dětská říká pravý opak že když kojim po dvou hodinách 10-15minut že to malé stačí a když by měla hlad že se ozve což je pravda.A váha se ji zdá taky dobrá.malá když se narodila vážila 1780g a 41cm o měsíc a půl dříve a teď má 4052g a 54 cm což se mi zdá dobré

gab88
autor
31. led 2016

@drzticka81 malá se narodila o měsíc a půl dříve vážila 1780g a 41cm a teď ma 4052g a 54cm což se mi zdá dobré.moje dětská také říkala ze probírá dobre na to kolik vážila a ze nemam prikrmovat a hlavně když to mala nechce.To ze m prikrmovat mi řekli minulý týden na neonatologii ze vazi málo.Ale budu si to dělat podle svého pak mi to mala vyzvraci.kojim pres den skoro pořád kdYž pláče a i prso ma jako dudlik protoze u toho usíná jinak dudlik vůbec nechce.A kojim max. 15minut to mi dětská taky rekla ze si vytáhne to co jen chce.homeopatika beru od minulého týdne ricinus communis 5ch tak šest krát denně a čaje k tomu ty tak 4 krát

drakenn
31. led 2016

Tak je to jasne. Male staci vase mleko, vase dr vas nenuti, tak ja bych to umele mleko do ni nervala

gab88
autor
31. led 2016

@drakenn taky uz ji ho nedávám nemelo to vůbec cenu.protože jsem to pak stejne vylejvala.A hlavně me nevadi tak často ji kojit protoze jsme pořád spolu a pres noc stejně tvrdě nespim kdyz mam malou u sebe to jsme také řešili ze v postýlce odmítala být ale ted ji pomalu tam zkouším dávat.spí tam nez se probudí v noci na první krmení ale pak uz spí se mnou.hlavně to mam taky obavy ze pres den mi spí jen 20 minut takze skoro vůbec

viridie
31. led 2016

@gab88 Ahoj..🙂 Neboj, Tvoje mléko je naprosto v pořádku, pro Tvoji dcerku nejlepší delikatesa.🙂 Takto malé miminko se někdy prostě kojí pořád, já s mojí Majdou strávila první měsíce na gauči a nechala se obskakovat. Nesleduj čas , prso jí dej-jak malá chce, sleduj plíny-měla by pročůrat tak 6 plen/24h a UM zahoď, kór když i Tvoje Mudra je v pohodě. 🙂

drzticka81
31. led 2016

super, delate to uplne skvele, ridite se miminkem a tak to ma byt!!! proste ridte se svym rozumem a instinktem!!! i s tim psanim i s tim dudlikem prsem - ja to taky tak delala -tak nejak intuitivne!!!!

gab88
autor
31. led 2016

Holky děkuji moc někdo by i třeba odsoudil ze si beru malou k sobě ze ma být v postýlce ale chci ji to naučit vím že nemuze spát se mnou pořád

drakenn
31. led 2016

Myslim, ze to delas skvele! Drzte se..

gab88
autor
31. led 2016

Děkujeme..

drzticka81
1. únor 2016

a proc by to melo byt spatne, ze spis s miminkem? ja spim s obema detmi - starsi syn ma obdobi - taky uz spal u sebe v posteli...ted se zas vratil a spi s nami......neznam nic hezciho nez spat mezi detmi, ktere se na tebe tisknou a citi u tebe bezpeci 🙂))) mmch - lide takhle spali dlouho - je to prirozene byt v noci s nekym (uz od dob pralidi 🙂))) moje babicka takhle v posteli spavala se svou babickou - ve dvou mistnostech jich spalo nekdy i pres dvacet 🙂))) to ted musi mit kazdy svuj pokoj prinejmensim .-))))

karlajasmine
1. únor 2016

@gab88 Hele mam to uplne stejne, postel mame vedle ty nasi jako prodlouzeny letiste, vzdycky ho vezmu, nakojim, opatrne vratim zpatky.. a kdyz to tak udelam 3x za sebou a on se vzbudi tak ho pak mam taky u sebe a to spi krasne :D Je potreba se proste ridit miminkem 🙂 A uprimne, ja jsem jeste nepotkala nikoho, kdo by kojil po trech hodinach... kazda maminka co znam koji tak po tech 2... to miminko si proste z prsa nevezme tolik mlika, aby ho travil 3 hodiny... u umelyho mlika je to neco jinyho, tam to mimco vydrzi I 3,4hodiny, ale to proste neni prirozeny.

amana
25. únor 2016

Ahoj jsem tu nová a jsem už zoufalá mám 3měsíční holčičku je na UM do teď jedla krásně vypila 120ml
před 3týdny dostala od starší dcery neštovice a od té doby je krmení boj vypije stěží 90ml a je to čím dál
horší u krmení brečí lahev odstrkuje a pije tak 60 až 90ml vzteká se a brečí a taky hodně blinká i třeba 2 hodiny po jídle i když to blinkala i před tím ale to aspoň jedla taky pořád přibejvala, ale teď už má asi 3 den stejně jsem z toho už hotová a někdy nad ní i brečím zkusili jsme i jiné mléko ale výsledek stejný nemáte někdo podobný problém nebo radu děkuju ☹