Syn strašně moc pije jak pres den tak i docela v noci. Pres den vypije i 2,5 litru a v noci 1 litr. Nevim jestli to je normální. Ani ja sama toho tolik nevypiji. V létě jsem to říkala doktorce a ta říkala, ze ke to v lete normální. Tak nevím rodina rika, ze to tak normalni není. Dekuji
Naše děti všechny také hodně pijí,podobně jako tvůj syn.Mají to po mě.Dcera má za sebou i vyšetření ,vše ok.Máme prostě velkou potřebu tekutin.
Ale pro klid duše je lepší nechat dítko vyšetřit.
On už takhle pije od roka
Právě váhám zda mam kvuli tomu volat doktorce.
moje holky pijí opravdu hodně,ale je to jen když mají pití neustále nadosah a na očích.Pokud si pro něj musí dojít do kuchyně ,tak spotřeba klesá přiměřeně k věku. 😀 Když jim prababička koupí nějaké to ochucené,jsou schopny vypít půllitr na jeden zátah.Takže doma,když byly malé a bylo horko,měly pití nadosah.Teď jako větší už si musí dojít a mají menší potřebu,než kdybych nechala něco dobrého stát u televize.(Zapomenutá kofola o vánocích v noci záhadně přes noc celá zmizela....a tatínek tvrdí,že to nebyl).
test na cukrovku si myslím,že není nutný.Už by byly i jiné potíže.Zkuste nabídnout jen holou vodu a neslazený čaj.Při tom si snadno ověříte,jestli pije proto,že má žízeň,nebo jen proto,že mu to chutná.
@michaels Je to hodně, chtělo by to vyšetření ledvin - koncentraci moči, zda mu třeba nechybí hormon vasopresin (to je antidiuretický hormon, který je potřeba k tomu, aby tělo neztrácelo zbytečně moc tekutin). Ale může to být u něj i normální přechodný stav. Pije obyč vodu, nebo ochucené pití?