Ahoj, moje 3 letá dcerka nechce jíst žádnou zeleninu, kromě salátové okurky a mrkve. My s manželem před ní normálně zeleninu jíme, ale ona na vše říká fuj a nestrčí to do pusy. Máte někdo nějaký tip nebo fígl jak na to? Děkuji
omáčku, velké množství kořenové zeleniny podusit s masem, maso vyndat, zeleninu rozmixovat a případně zahustit moukou se smetanou, mlékem. ochucuji to jako svíčkovou (bobkový list, nové koření, pepř celý).
nebo zkus saláty, petr to má rád, namíchám nadrobno zeleninu, s jogurtem, do toho těstoviny nebo rýži - zastudena. vychlazené. mnam.
@berenika39 salát jsem nezkoušela, to vyzkouším, díky 😉 budu muset hodně hodně nadrobno a nějak to zamaskovatj 🙂 jo svíčkovou a tak jí, ale to je v podstatě jen právě ta kořenová zelenina 😒
@tvarohacek jdu do rajčatové, kečup jí, tak by snad mohla 😉 díky
@petule12 nejdřív to zkus jen s tím, co určitě jí, a pak do toho něco přidávej, postupně🙂. držím palce. a ono se to i mění, petr pořád nic moc a ted najednou začal růst, sílit a jí jak nezavřenej, přibral tři kila za krátkou dobu a my jen nestačíme zírat. to přijde.
a hrášek dokáže teda vypreparovat odkudkoliv 😀
@berenika39 - jo dobrý postřeh, zkusím to přes tu salátovou okurku a mrkev a pak tam zkusím vždy něco přidat 😉
@petule12 Malej moc nechce rajčata a papriku, ale jednou jsem dělala tortily pro nás plněné zeleninovým salátem a kuřecím masem a jemu jsem to nakrajela na hodně drobounke kostičky, přidala lžíci jogurtu a dala taky do tortily a jak dlabal😉 Jinak zeleninové polívky u nás taky jedou - rajská, dýňová, kedlubnová, květáková, brokolicová - a nejlíp když jsou k tomu krutonky nebo pražená semínka... 😉
to bude manžel šťastný, že se u nás budou vařit pouze polévky a saláty 😀 😀 😀
@petule12 dělám hráškovou, květákovou, brokolicovou, dýňovou..stačí rozmixovat, není potřeba zahušťovat, přidávám zakys. smetanu.
@tvarohacek - zak. smetana - ňam 😉
@tygrous - no jo, vločky 😉
Ještě mě napadají zeleninové pomazánky? NAstrouhat zeleninu do tvarohu, lučiny...
Jo a ještě např. fígl na mého staršího syna - nechce španát v té klasické podobě - tak ho krájím na drobno a přihodím do polívky a vypadá to jako nať petržele😀
já mám ráda jen tak syrovou zeleninu a ta mi teda neprochází 🙂 a přiznám se, jsem to taky zatím moc neřešila, ale myslím, že už je nejvyšší čas nebo spíše pozdě, protože se mnou o všem diskutuje 😀
já jsem věděla, že se tady najdou dobré duše, které poradí.
Díky moc 😉 🙂
u nás je oblíbený špenát od novaca
http://www.vitalia.cz/galerie/test-spenat/#3
přidám jen trochu lučiny a děti ho milují s brambory a vajíčkem.
naše dcera jí ze zeleniny to stejné, ještě poslední dobou přidala hrášek.. jinak do ní nic nedostanu, ani v polívkách, ani v omáčkách (ty nejí vůbec), ani jinak.. 😉 jí ovoce, tak jsem ráda za to a smířila jsem se s tím. určitě nemá cenu nic nutit, my prostě jen nabízíme jestli nechce ochutnat a jednou za uherský rok překvapí, a chce.. druhá dcera jí veškerou zeleninu ovoce, miluje i olivy atd.. takže to je prostě od dítěti 🙂 netrapte se tím..
zeleninové polévky (mixované)