15měsíční syn nechce jíst, pouze u pohádky

romcat
22. říj 2015

Dobrý den, maminky mám 15 měsíčního syna a máme od mala problémy s jídlem,kojený byl je 5 týdnů a to s dokrmem a potom UM, to hamal hezky a když jsme po 4 měsících začali dávat příkrmy ze začátku to šlo a potom nechtěl, tak jsme ho oblbovali hračkami, postupně písničkami až jsme došli k pohádce,když kouká na pohádku jí hezky a sní všechno, krom toho máme problém z kousky, do roka měl reflux a teď od 13 měsíců kousky jíme a už nezvracíme, je se občas dáví, ale musí být ty kousky třeba v omáčce, rohlík, chleba atd vůbec nesní a když tak miniaturní kousek a to tak dva a pak už to plive.Zkusila jsem asi před dvěma měsíci říct dost a bez pohádky, ale opravdu celý den nejedl a to mi přišlo u ročního dítěte dlouho tak jsme se zase vrátili do starých kolejí, vím že jsme to udělala já,ale nechci ho nechat úplně hladovět, poradíte, měli jste někdo takovou zkušenost?Děkuji

wenduliks
22. říj 2015

Syn ji taky u pohadky a me je to jedno. Jsem rada,ze alespon nejak se naji. Dulezity je podle mne vysledek. ;)

estrellita
22. říj 2015

Jako bych ze zacatku cetla o svem synovi, taky kojeny jen 5 tydnu,pak se odstavil, s jidlem vzdy problem, nezajimalo ho, atd., takze postupne jsem se pro zachranu svych nervu dopracovala k pohadce, bohuzel. Nicmene ve 2 letech uz bych dost velky na to, abych se spolu domluvili. Ted bude jidlo a pak kouknem na pohadku. Domluvla nesla hned,nejdriv, ze ne, ale zkusila jsem to nekolikrat a pak rekl, ze jo a najednou to slo. 🙂 tak drzim palce.

zuzana_ka
22. říj 2015

Podle mě si tím člověk zadělává na pořádný zlozvyk.
Malá má taky problémy s jídlem, frflá se v tom, nic moc si nevezme a nevydrží dlouho sedět v židličce...
Nicméně to není důvod abych jí vytvářela pro ní zajímavé podmínky pro to, aby něco snědla...
Tchýně mi jí "kazila" tím, že za ní běhala s jídlem, 100x za hodinu se jí ptala jestli nechce papat, posazovala si jí na linku, kde jí ukazovala vařečky a u toho otevírala pusu. Tohle jsem musela zarazit.
Samozřejmě je 15ti měsíční dítě něco jiného než dvouleté, ale bacha na to....🙂

romcat
autor
23. říj 2015

@wenduliks Děkuji za odpověď já taky říkám že je důležitější výsledek, jen mi oporaďte jak to děláte když někam jedete?v tom já vidím trochu problém,děkuji

romcat
autor
23. říj 2015

@estrellita děkuji moc za vaši reakci strašně moc jste mě podpořila taky si říkám že to postupně zvládneme až se s ním domluvím děkuji.ještě kdyby jsme jedli normálně ty kousky a bylo by to super.

romcat
autor
23. říj 2015

@zuzana_ka jojo já vím že je to zlozvyk ale bohužel bych se z něj asi zbláznila a v krajní nouzi člověk sahne i po zoufalém řešení,kdyby alespoň jedlo normálně jako ostatní děti kousky a pořád se vším nedávil tak by to bylo možná jednodušší,ale děkuji za názor, potřebovala jsem slyšet názor někoho jiného.

estrellita
23. říj 2015

@romcat kdo nezazije,nepochopi 🙂 s kouskama byl u nas taky problem,mladsi zacal jist kousky az kolem roka a pul,starsi mel s nekterymi jidly problem temer do dvou let. Ted jsou mu 2 a ctvrt,a uz sni vse 🙂

wenduliks
23. říj 2015

@romcat Tak nas syn se musi divat na pohadku,aby byl v klidu a jedl. On by jedl i tak,ale pobihanim kolem stolu a to ja nechci. Kdyz nekam jedeme,je to divoke... :D ji prave u toho pobihani anebo ho posadim,kamkoli a zabavim-cimkoli,aby se vubec najedl. Deti mych dvou kamaradek jedi prave jen pri pobihani,jinak by do nich nic nedostali. Je to orisek,ty deti,ja vim. 🙂

romcat
autor
23. říj 2015

@estrellita my právě sníme kousky jen v omáčce nebo s nějakým pojivem nic suchého a pozorovala jsem ho on to polyká a nekouše, přitom kousat umí něco ukousne a vyplivne a dr nás chce pokud se to nezlepší v 18měsících poslat do gastroporadny a toho se docela bojím.

romcat
autor
23. říj 2015

@wenduliks aha tak my jsme jeli na hory s tabletem protože u nás pobíhání nefunguje bud jí u pohádky nebo vůbec, jojo je to moje první zlatíčko a zrovna docela oříšek.děkuji

bludicka2
6. lis 2018

@romcat Tak já to znám moc dobře, mám nejedlíky obě děti a k tomu ještě s refluxem.
Kdo neměl nepochopí. Dcera jedla jen u pohádek a neboj i ona když byla starší jedla už normálně u stolu s náma. U syna to mám podobně. Obě děti problém taky s kousky. Mladší se dáví a zvrací ještě teď, jsem zralá na blázinec

sjsjsjsj
3. srp 2020

Budeme mít dva roky a bez pohádek sní max snídani, jinak by Cely den nic nejedl. Dnes scéna a musela u toho jet i mikrovlnka a svítit všechny světla... No mám z toho akorad nervy a strašně mě to trápí...

zelenaesmolda
3. srp 2020

@romcat
a v cem je problem?no tak ho nakrm u pohadky.ja treba rada jim u televize,nevidim v tom problem.