14měsíční holčička najednou odmítá jogurty a ovoce

lucca13
12. pro 2014

Zdravím 🙂
Moje malá byla od narození velkej jedlík, všechno co jsem ji připravila, uvařila, tak snědla...ale teď, je to asi 14 dnů zpátky, odmítá jíst dopolední svačiny v podobě ovoce a odpoledne jogurty 😔 Nevím co s tím, dávám jí aspoň ty dětský sušenky od Hami, občas křupky, půl rohlíku...občas si teda cucne z ovocné kapsičky Sunárek, ale tváří se u toho, jak kdyby měla každou chvíli zvracet 😒 Ale třeba obědy (dávám ji skleničky ale snažím se vařit, miluje zeleninový polívky) vždycky sní, to samý ráno mlíko a večer kaši.
Stalo se vám to někomu? Co jste dětem dávaly? Co pomohlo?

lv
13. pro 2014

Nepomohlo nic, když si něco usmyslely 🙂 ..zkus tyden, dva jogurty a ovoce vynechat, pak nabidni. Nechce už svacinky jako velká, tedy chleba namazany na kosticky, apod /což asi ma k snídani/..jinak obecně jinjy, jinde, jiná teplota, sama papat.

zelenaesmolda
13. lis 2019

Pridam se s dotazem-dcera taky od mala extremni jedlik najednou asi tak tyden zpatky prestala jist zeleninu na obed.Nechce polivku,nechce brambory,nechce jabko (to nekdy pak sni).Nechtela ani rajskou ale z naseho talire ji jedla.Mate nekdo nejakou radu cim by to mohlo byt a co pomuze?Kupovanou lahvicku mi snedla v pohode.

olicorra
14. lis 2019

Je to asi nejake obdobi 😁 taky 14m a taky od malicka velky jedlik a ted najednou zacala byt vybirava a vypliva, co ji vzdy chutnalo nebo alespon nevadilo.

kuttu
14. lis 2019

@olicorra dcera 14 měsíců a to samé...ze sveho jist nechce a z meho ano ,pritom ma to samé co já...ovocný kapsicky nechce,ovoce a jogurty teda ji,prdí mi na krupky,obcas sní sušenky,chutna ji sýr milovala šunku,tu najednou plive...plive i pečivo

pratensis
14. lis 2019

Mám dva kluky, jeden odmala nejedlík, druhý jedlík, ale oběma se stávalo, že v určitý moment začali odmítat, co dříve jedli. Vyvíjelo se to, proměňovalo. I u toho jedlíka se mi vymstilo, když jsem mu navařila a zavařila předem příkrm, který měl rád (konkrétně vývar se zeleninou). Najednou to pak už nechtěl. Byla i období, kdy měli hrozně úzký záběr toho, co byli ochotni jíst. Jasná byla období růstu zubů, tam bylo vždycky vymalováno. Ale občas mi přišlo, že to na ty zuby zrovna moc svést nejde...Podle mě se jim to časem přejí a potřebují objevovat zas nové chutě - nebo tak jsem si to aspoň vysvětlovala.

zelenaesmolda
14. lis 2019

@pratensis kdyby to byly zuby tak by nejedla treba banan nebo chleba ne?

pratensis
15. lis 2019

@zelenaesmolda Proč? U nás bylo v tom období nechutenství obecně, na různé věci, pro mě kolikrát zcela nepochopitelně. Zrovna banán nevím, proč ne. Je měkký, chutný. U chleba bych třeba pochopila, tvrdé kůrky... Ale jak říkám, u nás to nemělo logiku. 🙂

zelenaesmolda
15. lis 2019

@pratensis
no prave,ja v tom taky nevidim logiku.Chleba ji i kdyz ji ho teda davama bez kurek,banan taky ale ze dne na den prestala jist zeleninu a to byla zrout do te doby.