14měsíční dcera nechce jíst lžičkou

amalka89
3. čer 2016

Holky, prosím o radu, nebo zkušenosti. Dcera 14měsíců poslední týden odmítá jíst lžičkou. Takže nejí svačiny-jogurty a obědy. Pije akorát UM, kapičky do ruky a jí piskoty, krupky, rohlik, prostě to, co sama drží v ruce. Předtím byla docela jedlik,tak nevim..

izz76
3. čer 2016

@amalka89 Co zkusit k obědu něco co se dá taky brát rukou,třeba těstoviny...nebo zkuist jinou lžíci,napichovat na vydličku,nebo dát jídlo do nějakého nového talířku... Ty děti si toho dokážou kolikrát tolik navymýšlet,moje dcera je na jídlo expert,to už bylo pokusů jen aby něco snědla 😀

konidana
6. čer 2016

@amalka89 v roce už v pohodě může mít k obědu např. brambory a dušenou či povařenou zeleninu, vše na kousky, které si může sama brát rukou a jíst. Totéž maso, jen na menší kousky. Moje děti v tomto věku milovaly okusovat maso rovnou z kosti (třeba kuřecí stehno - obrané - jen trochu masa na kosti). Těstoviny, hrách , čočka - vše se dá jíst rukou a sama si vybere co bude jíst. Napichování na párátko či vidličku u nás mělo také velký úspěch. I k snídani jsem dělala chlebové jednohubky (namazaný chleba na kousky, která si děti napichovaly na párátko). Totéž ovoce. Ovocné saláty (pouze ovoce na kousky, které se dají napichovat) milují děti dodnes.