14měs. syn přestal jíst obědy. Mám ho nutit i přes brek?

loc
8. říj 2015

14m syn přestal jíst obědy. Mám ho nutit i přes brek nebo místo toho podat UM s kaší v lahvi? Jen podotýkám, že jídla dosoluju, dochucuju a vše, co mu dávám, bych snědla i sama. Nechce ani kupované přesnídávky. Dřív to taky nebyla žádná hitparáda, ale aspoň něco snědl, teď brečí, jen uvidí, že se k němu blíží lžička 😒 . Samotné maso do ruky sní, jí rukama i zeleninu, ale přílohu ne. A moc nechce ani snídat, ale to ještě jde. A nechce ani pít čaj. Sám z pítka se jakživ nenapije, i když to umí, musím mu pítko nabízet já a většinou to odstrčí rovnou nebo po jednom loku.

milmic
8. říj 2015

Každá rada drahá...
Každopádně přes brek bych nenutila, mohl by se zaseknout ještě víc a zaděláte si na pořádný malér. Možná má k odmítání nějaký aktuální důvod, nepředpokládám, že takový prcek by záměrně frfňal jídlo. Já bych dala to UM, nebo kaši. Nelámala bych to přes koleno, nechala bych tomu volný čas, volný průběh... ona se situace (snad) uklidní a mohlo by to odeznít....

loc
autor
8. říj 2015

@milmic Dekuju, snad 🙂 . Napadaji me zoubky, rostou mu stolicky, i kdyz uz ma 2 dost povylezle a predtim to bylo v pohode.

jge
8. říj 2015

Mame to same, jen je nam 8 mesicu....

lv
8. říj 2015

u špičáků, které lezly měsíc v kuse po sobě se dcerka vrátila pouze k mléku, sem tam si něčeho kousla..nenutila bych, počkala až bude chtít sám..

semisovamys
8. říj 2015

Náš to v roce dělal také. Měl období,že snad týden byl v podstatě jen na Um,když nepočítám pár lžiček oběda či snídaně. Pak začal pozvolne jist i další věci, které dříve jedl... A teď (14mesicu) když toho sní málo k obědu a jde pak spinkat tak mu dám do lahvicky mlíčko, to vypije,usne a oběd má splněny... Nijak extra to neřeším
..🙂 určitě se to samo.zase upraví...ale hlavně aby pil.. Psala jsi,že nechce ani moc pít,stridas mu čaje? Sladis?

loc
autor
8. říj 2015

@semisovamys jo, stridam, davam mu hlavne ty v granulich ( sackove nechce vubec) a ty slazene jsou. Zkousela jsem mu kupovat i ovocne stavy, ale ty nechtel vubec:(. Kdyz byl nemocny, musela jsem mu cpat piti strikackou! A kdyz ma zizen, tak vypije cokoli, i cistou vodu, akorat, ze tu zizen ma jen strasne malo kdy, vetsinou jen po namaze - tj. chozeni.

A jinak vsem dekuji za nazory, necham tomu volny prubeh, snad se to brzy upravi. Nicmene o vikendu mam v planu delat k obedu lososa, tak zkusim dat i malemu a treba mu zachutna aspon ten. Maso totiz papa, ale jen, kdyz mu dam kus do ruky a muze ho kousat sam.

rawenna
9. říj 2015

Já jsem s malou bojovala přes 2 měsíce. Taktéž mi nechtěla žádné obědy a přes den tomu taky moc nedala... jediné štěstí bylo, že mléko neodmítla. Nakonec se z toho vyklubaly zuby a hned mi začala baštit 🙂

loc
autor
9. říj 2015

Ja dnes malemu zkusila dat do ruky kus krutiho stehna a moc mu chutnalo. Ale spenat a knedlik ani omylem 😖