Ahoj holky, jdu si pro radu. Už jsem opravdu zoufalá každý pokus o jídlo je u nás horor. Kdykoliv jí dám lžičku k puse zamkne jí, začne se šudlit, mávat rukama, kroutit se, ale do pusy jí nedám ani ťuk. Občas se stane zázrak a něco do ní nacpu, ale poslední dny vůbec. Zkoušely jsme jíst s ní, ale chce maximálně to co máme my, jakmile jí dám její opět zamkne pusu. Zkoušeli jsme skleničky, domácí, různé konzistence, rozptylovat, nechat ji vyhladovět (radši bude o hladu), aby jedla sama to všechno jenom rozpitvá a nic nesní (jediné co vezme na milost je lyofilizované ovoce a křupky). Myslím že by jí to jídlo i chutnalo, protože rty si olizuje, ale jak to do ní sakra dostat? Máte nějaké zkušenosti, nápady?
a nerostou jí zoubky?
Malej má 2 roky a taky nic teď nejí. Vždycky má takové období, kdy mu rostou zuby, snad to teď budou ty poslední, trosku začal jist až tak v roce a půl snad.
@veruuu_kubesovic roustou horni 1, ale uz je má prorezane... a je nejdelik celou dobu, jen ted uz je to uplnej extrem
@lila4 klidně dej co jíte vy. Mě dcera nejedla příkrmy skoro do 11 měsíců. Buď to to plyvala a prskala všude nebo jsem to do ní vůbec nedostala. A bylo jedno, jestli sklenička, nebo doma dělané. Začala jist až když jsem rezignovala a začala ji dávat co máme my. A světě div se, začala jist normálně. Mlíčko Teda chce do teď, ale jídlo už převažuje.
Vím, že všude píšou kuli soli, koření atd., ale upřímně jsem byla a jsem ráda, že mi holka začala konečně jist. Takže to prostě neřeším
hlavne nenutit! tim nic nedocilite, ba naopak! syn 15m taky toho moc nepoji a v 10m byl skoro vyhradne na mlice.. cim vic jsem to resila tim horsi.. na fb je skupinka malí nejedlíci urcite vam zvednou holky naladu.. kazdopadne hlavne nenutit a treba jeate zkusit koupene plnici kapsicky, ja do maleho do tet vetsinou presnidavku nedostanu bez ni.. kdyz ale nacham na stole treba topinku s cesnekem a tavenakem ukradne mi to takze tet par dni delam ze jsem tam to jidlo jeho zapomela.. kazdopadne ho netropim v zidlicce, to mi nesni nic