Dobrý den, prosím radu, jaké potraviny s obsahem lepku jste zaváděli do příkrmu? A přidávali jste je klasicky do zeleninového přikrmu nebo dávali zvlášť,a mají se dávat taky ty 3-4dny po sobě?
Díky za rady
@zelenaesmolda někde jsem četla že kuskus obsahuje lepek,ale zase nevím zda to není brzo,synovi bude za týden.7měsíců a zeleninu baští už cca 3 týdny.Kaši dávate prosím doma dělanou nebo kupovanou(mléčnou nebo nemléčnou)? Ostatní je mi jasné ale ten lepek nevím. Děkuji
Máslovou jíšku do zeleniny a pak přílohy a ovesné vločky, kaše nedávám dodnes, asi hlavně z mého předsudku, že je to jídlo těžké na trávení (protože já po teplé kaši budu mít půl dne břochabol jako prase a nemám odvahu to dceři dát).
A ještě od kdy můžu dát rýži(vím že jako mrkev staví).
@bamimi
kasi kupuju,jak kdy,nekdy mlecnou nekdy nemlecnou,vetsinou kupuju kase z dmka
@bamimi dělám, od začátku jsem k zelenině přidávala malé množství buď olivového oleje nebo másla a pak jsem udělala normální obyčejnou jíšku z másla a polohrubé bílé mouky a tím zahušťovala. Pak jsem přidala těstoviny a rýži, pak jsem začala dávat k snídani do jogurtu ovesné vločky, kus rohlíku. Pročetla jsem na netu všechny možný studie a probrala s pediatričkou a zařadila lepek brzy.
@drep mě taky dr. řekla že můžu lepek zavést už teď,ale když jsem se dívala jaké potraviny lepek obsahuji tak jsem žádné konkrétní nenašla.včera jsem koupila synovi příkrm rýže s dýní tak nevím zda i rýže obsahuje lepek a zda jsem neudělala chybu(na skelnce napsáno od 4.měsíce), a od kterého měsíce jste prosím dávala ty těstoviny.
@zelenaesmolda díky za odpověď nechci právě něco pokazit tak se raději ptám.
Rýže, jáhly a pohanka jsou přirozeně bez lepku.
@bamimi
na kasich mas napsane jestli obsahuji nebo neobsahuji lepek 🙂
Lepek po trošce klidně zaveď, zase bych z něj nedělala strašáka, jestli kojíš, po ochutnání nakojit, tím lépe snese alergeny. Osobně nedávám kaše ani lepek ve větším množství ani teď (syn 9m), spíš tu a tam maličko, třeba kousek kůrky z kváskového chleba (lepek je v pšeničné, žitné, špaldové a dalších moukách, v těstovinách, bulguru a kuskusu, atd...), rýži může hned, stejně jako pohanka a některá ovesná mouka (musí to na ní být napsané) jsou bez lepku. Dávám pohankové vločky do jogurtu, kupuju čočkové nebo rýžové těstoviny (v dm)
Davala jsem obcas par piskotu do ovoce a pak kasi...
Dcera do 6 měsíců plně kojená, pak jsem začala zeleninové příkrmy a v 7 měsíci dostala kůrku chleba. Začaly jí totiž v tu dobu i růst první zoubky. Tak dostala párkrát do týdne kůrku chleba a do zeleninových příkrmů začala dávat mimo jiného i těstoviny. Lepek přijala v pohodě.
@bamimi
zacali jsme s kasi a davali zvlast zeleninu a kasi.neumim si predstavit dat kasi dohromady se zeleninou,fuj