Byl někdo na táboře pro rodiče s dětmi s 3 letým dítětem?
Jak se Vám líbilo a nelíbilo?Na co si dát při výběru pozor?
@merope
dekuji za vycerpavajici info 🙂
Ja se na vylozene stanovy tabor nechystam,na to si s malou jeste netroufnu,to klidne muze jet sama az bude vetsi.
@zelenaesmolda Jako na tábor do budovy? Tak to je v pohodě a super 🙂.
@merope
Akorat se bojim jidla,to mala slusne bojkotuje
@zelenaesmolda Tak můj drobek doma jídlo taky slušně bojkotuje - ve školce sní všechno (a je to i jeden z důvodů, proč ho dávám, když už, tak do školky tak, aby tam měl i oběd a taky ty obědy platím, ač jsou u nás za šílenou cenu).
@zelenaesmolda Z mojí zkušenosti na dovolených jedí deti nejlip 🙂
Byla jsem loni s roční dcerou, stany s podsadou, samy jsme si vařily, bez elektriky. Parádní týden ve společnosti stejně naladěných holek. V zimě jsme měli mít pokračování, bohuzel kvůli opatřením to padlo, teď budu v létě rodit, tak smůla. Ale příští rok jedu určitě zase, s dvěma mrnousy. Já se s žádnými maminkami jinak nestykam, nemám žádné kamaradky s dětmi a tohle bylo úžasně inspirativní. Spousta tipů na outdoorove vybaveni, okoukla jsem jiná nositka, sportovni voziky, styly kojení a večer u taboraku si dala pivko s partou pohodarek.
@felixfelicis
tak to jsi me uklidnila 🙂
Byla jsem s rok a půl dítětem, nejdřív tedy s možností přespávat i v domě - pak ještě na akci kde jsme měli opravdu jenom ten stan. A bylo to super, letos pojedeme zase a už bych chtěla být v obou případech jenom ve stanu.
Co se mi líbilo:
- možnost být s kamarády a přáteli na akci, kam jsem dříve jezdila pravidelně
- blízký kontakt s dítětem, tím, jak jsme spolu venku a musela jsem více sledovat jeho komfort, přišlo mi, že ta vazba byla opravdu silná
- současně prostě relax venku v přírodě
- často se našel někdo, kdo se o dítě postaral a já si mohla chvíli oddechnout
- tím, že tam bylo dost dětí, tak měl často plno dalších dětí, s nimiž si mohl hrát a opět, já si mohla oddechnout (to není v kontrastu s tím bližším kontaktem - ono se to špatně popisuje - prostě to sledování je, ale občas to hlídá někdo jiný a o to intenzivnější je ten zbytek) - obecně - smečka 6 dětí se hlídá skoro stejně jako jedno dítě - jen je na to potřeba výrazně méně osob 🙂
- ten druhý týden tam bylo více holek s podobně starými dětmi a bylo super i takové to vzájemné sdílení zkušeností
Na co je potřeba si dát pozor, kde byl problém:
- ten první týden mu nějak nesedl stan, bylo to ne úplně na rovině a přišlo mi, že mu vadila stanová plachta nad hlavou, jednou měl v noci asi 3/4 hysterický pláč (to by se už tříleťákovi stát nemuselo)
- pokud prší, chce s tím počítat a opět - vhodný stan na fungování i v dešti
- hodně právě počítat s možností, že bude mokro, vlhko a vědět, jak to případně řešit (pokud to bude tábor, kde bude více malých dětí a rodiče se zkušeností, dá se očekávat pomoc okolí - a nebát se si o ni říct)
- člověk snadno poleví pozornost, že dítě se po táboře pohybuje plus-minus samo a přestane ho tak hlídat a dítě pak může odpochodovat do lesa (první týden jsme byli na oploceném pozemku, tam to nehrozilo, ten druhý se mi 2x stalo, že někam zmizel - vždy se za chvíli našel, ale jednou z toho pochodoval pryč do lesa) - u tříleťáka je v tomto směru potřeba si jasně předem vymezit hranice a ujasnit, že nesmí opustit tábor (a co je to přesně "tábor" bez tebe) - malý odpochodoval takto jenom kousek, ale jiná holka před pár lety asi půl kilometru - někam, kde den před tím byli, znala to tam, ale přecejenom to bylo dost daleko (a bylo jí přes 3)
Ale určitě jeď, pokud máš tu možnost a pokud máš sama zkušenost z táborů z minula ještě bez dětí, tak tím spíše, protože to je opravdu úžasné.