Dobrý den.
Nevíte kdo by mi udělal zabraňuje na schody na míru? Potřebuji dlouho a se 2mi dvířkami..Zachycení jen na začátku a u konce ve prostred není za co...Jeden pán si řekl 10tis a to mi přijde až moc šíleně..Děkuji mockrát ⚘️🥀
@alex97 mate fotku...vetsinou to jde nejak vymyslet 😉
@alex97 Hledáš dost specifický produkt, navíc to musí něco vydržet... My máme zábrany rozpínací (nešroubuje se do zdi), ke každé ještě extender, protože schody jsou širší. Loni nás to vyšlo na dva tisíce a to je nejlevnější sériová výroba, ruční práce je vždycky dražší. Jinak nedávno jsem koukala, že cena toho extendru se zvedla z cca 250 Kč na průměrných 550 Kč 🙈
@zmrzlinka to sice jo, ale zrovna taky řeším zábranu, protože 8m prostě ze schodů chodit nenaučím, žáno...
Já se divím, že by se vůbec někdo pustil do nějaké výroby na zakázku. Kdyby pak něco polevilo nebo se něco stalo, neměl by dotyčný průšvih, že to nemělo certifikaci, nebo tak něco? 🙄 Jak tu někdo píše, fotka/obrázek by napověděl více. Možná by bylo lepší zabezpečit prostory ještě před schody. Jinak my jen za krátkou zábranu dávali 2 tisíce a to byla ještě levná.
Bohužel naučit 9m dítě na schody není dobrý nápad..A hlavně ji čeká 22schodu z kamene..Takže i klouzaji..A potahy na schody dávat nechci..
@alex97 hele, pokud dítě už leze, tak prostě ty schody sleze, stejně jako dolů z gauče. Pozadu, nohama napřed. Naše jsem to naučila během jednoho dne, když začaly v půlroce lézt po čtyrech. Ale chápu, že jiné dítě to třeba pobere až po týdnu, nebo později. Každopádně bych to zkusila. Furt hlídat a názorně ukazovat jak... dítko nasměrovat, pomoct mu. Oni nejsou blbí a pochopí to fakt rychle.
@sirinfirst
@konidana Nesouhlasím. Naše dítko zásadně neslézalo schody pozadu, ale ve stoje, a to už odmalička. A to z gauče i postele lezlo nohama napřed. Ted ve 2,5 letech si nahoru vyleze samo, ale dolů vždycky musí zavolat a já přijdu a držím. Hlavně děti jsou v tom malé věku dost roztržité, takže když třeba běží, nebo si hrají, tak si ani nemusí všimnout, že se blíží začátek schodů. Švagrové takhle syn letěl ze schodů hned několikrát, pak dali zabrány. Samozřejmě mluvím o schodech do druhého patra, ne o třech schodech někde na terasu či podobně.
@sigyn dítě, které si ještě neumí stoupnout, se naučí slézat schody po 4, těžko ve stoje, když to ještě neumí. A pak to bere jako jistotu a samozřejmost. Můj názor je, vše ukazovat a učit odmalička, aby si dítě zvyklo na to riziko, a umělo ho vyhodnotit. Mám doma dvě neřízené střely a tento postup se nám osvědčil. Ale chápu že někdo to má jinak. Jinak schody do mezipatra v paneláku mi roční sjela na motorce🙈
. No pak už si dávala sakra pozor. 😅
Syn začal na schody lézt až opravdu pozdě, takže mentálně asi chápe, že se má otočit a lézt pozadu, ale nedělá to. Navíc máme schodiště lomené a těch šest schodů je prostě jiných a zatím to nezvládá (nechce). Takže se postaví a zvedne ruce, že chce snést. Pro můj klid tu zábranu máme, občas si potřebuju odskočit třeba na záchod a nechci trnout, jestli se mi dítě mezitím nezabije.
@alex97 Jestli to dobře chápu, tak nevěříš, že to zábradlí udrží tu zábranu? Tak to potom jo, to by chtělo uchytit do zdi na druhé straně a tím pádem potřebuješ dvířka i do té chodbičky ke kuchyni. Tak to je celkem prekérka 🤷♀️. Napadá mě koupit dvoje dvířka a k tomu ty extendry na obě strany plus doprostřed. Ale bude to drahé a bůhví, jestli to na takový rozměr udrží...
@alex97 však na tohle je normální zabrana a na zábradli co je vodorovné bych dala síť upevněnou na stropě...řešení za babku
Jo a mimochodem ono v podstatě ty zábrany jsou tak velké jako to zábradlí co tam máte...
A co kdybyste trochu improvizovali a udělali takový plot ...třeba z roštu na postele ...
@veronicka89 přesně, stacilo by na jedné straně privrtat do zdi a na druhé přichycení k tomu zábradlí, to by šikovný chlap zvladl doma a případně truhlář udelal
@alex97 nejlevnější je naučit dítě chodit po schodech 😁Některé děti se snaží zabranu přelézat a to víc nebezpečni než samotné schody 😉