Výběr postýlky. Poradíte, co je lepší?

makky225
24. únor 2022

Ahoj mamky, vybírám postýlku a nemůžu se rozhodnout - jsou lepší 2 nebo 3 polohy roštu? Je v tom takový rozdíl když jde jen o pár cm? A pokud není oddělávací bočnice ale jen 2 nebo 3 šprušle jak dlouho jste postýlku využili? Postýlka má být cca i do dvou let, ale nedokážu si představit 2 leteho prcka jak se protahuje dírou po vyndání šprušlete. Jaká postýlka se osvědčila Vám a jak dlouho jste ji doma využili? A postýlky v cenové kategorii 2000 - 4000 jsou stabilní? Když vidím tu obyč nejlevnější z Ikei tak mě napadá, jestli je vůbec bytelná a jestli vydrží, až s ní bude prcek cloumat nebo v ní skákat 😄Díky za postřehy

swan42
24. únor 2022

@makky225 mame z ikei, dokonce z bazaru a je to uplne nornalni postylka 🤷
2 polohy staci, kdyz si zacla stoupat, dali jsme dolu. Sprusle jsme nevyndavali, normalne dite pockalo na vyndani a byla tam do 2 let.

j.a.n.i
24. únor 2022

No, mame tu z Ikei, tedy tu druhou nejlevnější... A uz jede 4 dítě. Jinak oddelavaci bocnice mi prijde dobra tak na novose, kdy mam postylku vedle postele, jinak stejne jak vyndavaci sprusle na nic. Pokud ma dite dost rozumu, aby mohlo vylezat samo, tak muze mit normalni postel.

areh
24. únor 2022

Mám taky z ikei, měla 2 polohy, manžel mi tam vyvrtal díry na prostřední patro. Využila jsem ho na obě děti. Bylo to tak pro mě pohodlnější, že jsem se nemusela ohýbat až dolů.

emillyhk
24. únor 2022

@makky225 Máme tu levnější z Ikea, jen dvě polohy roštu. Dolů jsme dávali, když šel syn do kleku. Jo, je to hodně dole, ale vrtat díry na prostřední polohu se nám nechtělo. Až bude starší, dáme pryč jednu postranici a bude mít postýlku, z které může normálně vylézt. Ty vyndávací šprušle měl na ohrádce a někdy kolem 10m přišel na to, jak je vyndat 🙈 Jinak postýlka je pevná, stabilní, ale není těžká, takže si ji klidně přesunu z ložnice do pokojíčku a zpět.

veruuu_kubesovic
24. únor 2022

@makky225 ta nejlevnější z Ikey, stejně nejlepší na spaní byla naše manželská postel...
a nějak nechápu, proč by tam měl skákat 2letý prcek?

triskova_v
27. únor 2022

Mam 50 let starou postylku bez polohovani a uz hosti nekolikaty dite v rodine a jde to i bez toho ;) starsi byla v postylce do 1,5 roku ;)

luckawm
27. únor 2022

@makky225 máme obyčejnou z ikei, je v ni teď druhé dítě a za mě dvě polohy stačí. Poloha uprostřed je určitě pohodlnější než ta úplně dole, ale dalo se. Dcera tam byla do necelých dvou let a stejně i z te spodní polohy to prelezla 😂🙏

shemain
27. únor 2022

Mela jsem jed dve polohy rostu a v pohode stacilo. Nemeli jsme ani vyndavaci sprusle ani bocnici, prcek kdyz nechtel pockat az ho vytahnem tak to proste prelezl sam 😉

rozitta
27. únor 2022

Aspoň 2 polohy a určitě vyndávací šprušle. Někteří kaskadéři totiž lezou přes hranu postýlky, to raději tím otvorem.

markyxx
27. únor 2022

@makky225 Podle mě stačí 2 polohy. Máme 3, ale měli jsme nahoře a teď rovnou dole. A za mě ideální je stahovací bočnice. Dítě mi usíná nejčastěji při kojení a když ho chci šetrně přesunout do postýlky, tak tam v pohodě dosáhnu. A řekla bych, že samo vylézat nemusí, že ho vždy vyndám (ale to je moje představa, třeba to v praxi bude jinak jako spousta věcí. 😁).

martiniii
27. únor 2022

@makky225 Mali sme tiež úplnú klasiku, nie moc dráhu, je síce ľahšia, nie taká masívna, ale nemáme v nej divočáka tak ok. Má tri polohy, je to fajn, jak je úplne mimi tak sa človek najčastejšie ohyna do nej, tak kvôli zadum. Inak žiadna pohyblivá bočnice, za mňa uplna zbytočnosť. Akurát nemôžeme vynachváliť funkciu tých vyberateľných 2 tyčiek, aby sme predišli nápadu dieťaťa preliezať, tak asi od jeho 1,4roku sme ich vybrali a sám si vyliezal ráno za nami. Aktuálne v jeho 20.mesiacoch sme vymenili za veľkú postel s mantinelom a supr.

elesse
27. únor 2022

Dve staci, ale podle me tri lepsi. Mezi 3 vyndavacima spruslema dvouletak v pohode proleze, zatim postylku dal planujeme pouzivat