Zdravím holky, prosím o radu.
Čekáme první miminko, termín mám na konci dubna 2022.
Zajímalo by mě co dáváte pod miminko když už je teplo venku. Jestli máte nějaké peřinky, deky, zavinovačky,.... 🙂 V obchodě jsem se zatím neptala. Tak se ptám taky vás. Děkuji. Když budete chtít můžete mi i vyfotit kočárek a do v něm máte pro miminko za peřinou/deku, atd...
Ještě jednou moc děkuji za rady a tipy.♥️🤗
Já nemám rada zavinovacky a perinky apod. Takže když byla ještě zima v dubnu, tak fusak Emitex jaro/podzim a až se oteplilo, tak jen deku a případně kryt na korbu. A v leté samozřejmě bez ničeho, jen si malá muchlala plenku.
Nar. konec dubna, ten týden byl hrozný hic, ale pak se to otočilo a počasí jak na houpačce. Měla jsem jarní fusak, přechodní kombinézu, různě teplé svetříky, rychlozavinovačku, dětské deky. Kombinovala jsem dle počasí a lepší vrstvit a odebírat.
@ver321 Nas maly se narodil v pulce kvetna a do kocarku jsem mu ze zacatku davala bavlneny Lodger Swaddler. Na nej bud deku, nebo nic. Podle toho, jak bylo venku. Kdyz bylo velke teplo, tak mel jen jemnou plenku pod sebou. Na dece by se zbytecne potil, v kocarku byva vetsinou tepleji, obzvlast v lete.
Malý se narodil koncem května a celou dobu měl pod sebou v kočárku lehkou zavinovačku, konce jsem smotala a byl v tom jako v hnízdečku, přes něj lehkou deku nebo nic. Když se ochladilo, tak jsem ho jen zavinula 😊
Jak píšou maminky přede mnou a pak na léto jsem si pořídila do kočárku tyto krásná prostěradla https://www.pilulka.cz/prosteradlo-sleepee-we-c... 🙂
Syn se narodil na začátku listopadu. V kočárku měl teplý fusak, když se na jaře oteplilo, dávala jsem přes něj jen deku. V létě nic. Myslím, že fajn doplňkem kočárku je taštička na kočárek, nějaký štucl/rukavice na ruce na zahřání v zimě a pokud na to jsi, tak držáček na pití. Hodí se samozřejmě prostěradlo do kočárku a případně podhlavníček 🙂.
@ver321 Za mně je dobré to kombinovat podle teplot venku, praktický pořád jsem měla vytažený buď přechodový fusak - vyuzila jsem i podstatnou část léta, bývá u nás chladno, zimní fusak - tam bych volila už asi ten s prodlouženou části na nožky. Tenkou nebo hrubší obyčejnou deku na přikrytí, plenku když bylo venku horko tak jen tak ať má něco přes sebe. Oblečení dle počasí. Nutnost moskytiéra. Přebalovací taška ať ti do ní pak vleze co potřebuješ. Rukávník ať ti jak je zima nemrznou ruce...
Na duben bych určitě pro novorozeně ještě připravila přechodní fusak, kdyby už fakt bylo teplo, poslouží i další sezóny, do něj nebo přes něj rychlozavinovačku rozloženou jako deku nebo tlustou deku, pak jedni tenčí deku až bude tepleji a na léto jsem měla bavlněnou tenkou deku nebo bavlněnou háčkovanou s dírama, na velká vedra jen plenu a tenký polštářek - skoro placku, na timu potom teplý fusak samozřejmě, do něho jsem vkládala dítě zabalené do plyšové deky, když už bylo větší bez zavinovačky.
Všem vám moc děkuji. Snad už budeme mít aspoň teplo 😘😇
@ver321 Já rodila loni v půlce května,bylo už hezky teplo,tak jsem dávala do kočárku jen polštářek a peřinku.