Ahoj holky, čekáme miminko, ale máme malý byt 2kk a stěhování teď nepřipadá v úvahu. Poradíte vybavení pro miminko, které je skladné a vejde se do malých bytů, nejlépe nějaké 2v1, 3v1 apod. Postýlku, přebalovací pult, skříňku na věci a kosmetiku, aj. Ukažte fotky pro inspiraci, jak jste to řešily vy, které jste to měly stejně 🙂 děkuji
@mouss Mám rostoucí postylku Čilek, je do 8 let a dělají se i s prebalovacim pultem a šuplíky. Já si vybrala se stoleckem, který teď slouží jako perak. Mám k tomu ještě kolébku od Kindekraft, která se dá krásně složit a přenést, kam je potřeba.
@mouss prebalovaci pult, mam jinak daný na komodě. Pokud máš šikovného chlapa, jistě je schopen to stlouct z pár prken. 🙂
Nám stačila v podstatě jen postýlka - měla ve spodní části jedno velké šufle, kam se daly dát náhradní peřinky, spacáčky... co tě napadne. Nakonec to dopadlo, že postýlka většinou sloužila jako odkládací plocha na hračky a spal s námi v posteli. A pak jsem si pořídila na ní kapsář, do kterého jsem si narovnala všechno, co jsem chtěla mít po ruce (plinky, mastičky, podložka na přebalování, ubrousky). A v podstatě to stačilo. Oblečení měl v naší skříni, jen jsem se trochu uskromnila. Přebalovala jsem na posteli, stejně to bylo na chvilku a cca ve 4 měsících putoval na zem, protože se tak mrskal, tak jsem nechtěla riskovat, že se skutálí na zem. Po čase měl v kuchyni pěnové puzzle, ale stejně byl věčně mimo ně někde na zemi.
Jinak jsme měli hodně pidi 1+1 a teda v synových 9 měsících jsme se stěhovali do svého domečku a nemohla jsem se dočkat.
Přebalovací pult máme řešený podobně jako @maaaadlaaaaa, doma stlučený (a komodu jako hlavní nábytek na všechno prckovo oblečení). Dělají se i přebalovací pulty přímo na postýlku.
@mouss V malém 2kk nás bylo pět (tři děti), fotky bohužel nemám, nebylo tolik prostoru abych mohla fotit, ale vešli jsme se a to jsme měli dvě postýlky (ložnice a obývák). Neměla jsem přebalovací pult, ale pouze podložku co šla hodit na bočnice postýlky (nebo pračku v koupelně), věci normálně ve skříni, vaničku ve sprchovém koutě a na kosmetiku tu závěsnou potvoru z ikea, kde jsme měli všechno... ;) Spíš je důležité zvážit co opravdu potřebuješ a využiješ, ne podlehnout nákupní mánii to se potom člověk nevejde ani do velkometrážního bytu ;)
Jsme ve 2+1, máme dvouletou a teď se nám má narodit druhé. V ložnici je manželská postel, postýlka, veliká šatní skříň a komoda s dětskými věcmi. V obýváku je hrací kout a teď i denní kolébka pro druhé mimčo. Přebalovala jsem vždy na posteli nebo kde se dalo. První dcera spala nejdřív s námi v posteli, pak ve své postýlce. Druhá bude taky nejdřív s námi v posteli.
přebalovací pult jsem nikdy nepoužívala, jen podložku, nejdřív na posteli, pak na zemi. Co za mě rozhodně doporučuji je hnízdečko, přes den malý spal v něm na gauči, večer jsem ho v hnízdečku přenesla do postýlky, a hojdavak, fakt se v něm krásně zklidnil, kdykoliv odděláš a nepřekáží. Sice má teď svůj pokojík, ale stejně chce být hlavně s námi v obýváku.
My jsme v 2kk já a partner (v obýváku) a má 15-ti letá dcera (má vlastní pokojíček).Za měsíc se nám má narodit prcek a tím pádem se nám obývák zmenší ještě o postýlku 😂😜..ale dcera samozřejmě svůj vlastní pokoji tím spis potřebuje ať má trochu klidu a soukromí..Ale nehodlám kupovat žádné vymoženosti jako prebalovaci pult a extra komody atd..vyklidila jsem si skříň v obýváku a tam naskladala oblečky a věci pro malého,přebalovat budu na podložce na posteli stejně jako u dcery když byla miminko..vaničku máme ve vane a vyndavame když se jdem vykoupat takže nikde nezavazí atd atd..proste jsme kromě postýlky už nijak nemensili prostor ale využívali a poklidili a trochu přestěhovali to vše co už tu je..😉 Myslím ze teď se prodává zbytečně moc věci,které nejsou třeba...😉
@mouss vypuatila bych prebalovak
Přebalovací podložku s tvrdou spodní deskou mám na postýlce, dokud bude hodně maličká, tak se k ní nemusím tolik ohýbat. Potom podle potřeby budu dávat na postel nebo na zem. Hnízdečko plánuju dávat na pohovku do obýváku, abych nemusela pořizovat žádnou další kolébku nebo postýlku do obýváku ( máme 2+1). Na začátku mimčo není tak náročné na prostor, to přibude až postupně - hračky, židlička na krmení, hrací deky, křesílka a další designové blbostičky, které od někoho dostaneš protože je nutně musí mít každé dítě.
Nic. Postylka netreba, staci hnizdecko do postele a uprimne, ani to byt nemusi. Na prebalovani staci podlozka, ktera se da treba na pracku, na postel... My porizovali akorat komodu na detske veci, obyc z ikea. Az ted pred 2. rokem jsme koupili ulozny system na hracky. Male miminko toho moc nepotrebuje.
My původně v 1+1 měli jen postýlku a přebalovací půlt přidělaný na dvě ikea komody spojené zády k sobě, v nich oblečení. Zespoda jsem k nim přišroubovala kolečka, abych s nimi mohla kdykoli kamkoli hnout. Na postýlce kapsář a nad komodami ještě polici s různými krémy, olejíčky, nůžtičkami, plínami a celkem věcmi, které jsou potřeba v dosahu. Vanička v koupelně pověšená nad sušičkou za šňůrku. Musím říct, že čím větší byt, tím víc zbytečností v něm máme.
@mouss
Máme také 2+kk a máme to vyřešené takto. U postele mám přebalovací pult z komody, kde mám věci, které vytahují tak 1x ročně jako vánoční ozdoby, různé dekorace, zimní bundy, náhradní polštáře a tak. Pod postýlkou mám balení plen a nějaké krabice, které jsou plné věcí pro mimčo až bude větší a za mnou vedle postele máme skříně (není na fotce) a tam má věci přítel a malej. Já mám komodu v obýváku 😅
@maaaadlaaaaa tohle je super, děkuji moc 🙂 pořád přemýšlím jak to udělat abychom se sem vešli co nejlépe. Postýlka na kolečkách je taky dobrý nápad, ale máme tu tak málo místa, že z ložnice do obýváku určitě neprojede. Kde vám potom spalo dítě, když už odrostlo? V ložnici pro další větší postel není místo, budu ráda, když se sem vejde ta postýlka pro miminko. Samozřejmě bych ráda, kdybychom uz se od těch 3 let dítěte mohli přestěhovat, aby mělo pokojíček, ale počítám i s variantou, že tu nějaký čas ještě zůstaneme.
Holky jste super, jak jste to všechny elegantně vyřešily. Děkuji za rady. Možná mám obavy zbytečně, ale teď mám fakt pocit, že se sem nemůžeme poskládat a to nepotřebuji mít všechny kraviny a vymoženosti moderní doby, stačí fakt základ.
@mouss Mimčo ještě není na světě, ale mám pak v plánu mu nechat ložnici, kde zůstanou skříně, jen je otočim, aby nezasahovaly do pokoje a byly bokem. Menší ložnici si udělám v obýváku. Mám tam dva vchody, takže jakože dvě místnosti z jedné a nějak to rozdělím. Bydleli jsme tu ve čtyřech, takže ve dvou to jistě zvládneme s přehledem. 😉
@mouss Za mě ještě rada...Až si utřídíš myšlenky v tom co bys chtěla pořídit a jak to poskládat doma, informuj o tom babičky, které se budou chtít podílet na pořizování výbavičky. Mě už tchýně a teta chtěly domů stěhovat přebalovák s vestavnou vaničkou a proutěný koš na kolečkách a vůbec neřešily, že to nemám kam dát. Prostě se jim to líbilo a chtěly nám to koupit. Zarazila jsem je až na poslední chvíli.
@michaela666 Dobrá rada, já oznamovala až po 5. mesici těhotenství, takže jsem měla představu a už jim jen ukázala, co mám vybráno a oni rovnou řekli, na co z toho přispějí pod stromek. Sami byli rádi, že nemusí nic vymyslet.
@maaaadlaaaaa U nás je to první mimino po 6 letech, takže všichni nadšení a už mi domů vozí věci co malá obleče a použije nejdřív za rok. Sice to nemám kde skladovat, ale oni na to prostě nehrají...Moji mámu už jsem teda trochu usměrnila a když se jí něco líbí, tak se ptá jestli to nemám nebo jestli to využijeme, ale byl to boj. 😀
Přebalovací podložku jsme měli na pračce, těch pár kosmetických lahviček se vešlo do naší koupelnové skříňky. Do ložnice jsme pořídili regálovo-policový systém na zeď a pod to ještě komodu na věci (postupně se tam vešlo oblečení pro 2 děti). Postýlku jsme měli obyčejnou zděděnou, skladovali jsme pod ní trvanlivé potraviny 😀 Taky jsme využili pelech po našem boxerovi (pečlivě vypraný 😉 ) na denní odkládání dítka. Ale myslím, že byl příliš vyměkčený, že se v něm synovi špatně přetáčelo... Později sloužil pro skladování hraček. Na novorozeně jsme používali i prádelní koš vystlaný dekou. Fantazii se meze nekladou... Jeden čas jsme v 2 plus 1 bydleli se 3 dětmi, byt měl naštěstí celkem vysoké stropy, takže jsme prostor využili na max.
Vsak krom postylky nic moc jineho neni treba 🙂
Prebalovala jsem na stole na dece, obleceni ma ve skrini u me, pod posteli mel pliny atd a kosmetika v koupelne.
Tak nás je v 3+1 5-6, takže taky malinko řešíme místo.
Co bylo u všech dětí v podstatě zbytečné, byla postýlka. Tak to máš hned 120x60 místo navíc. Přebalovací pult mi udělal manžel,desku nad spojenými skříňkami,kde má malý oblečení. Využili jsme tedy z Lidlu houpatko/ lehátko, je mnohem menší, a přenášeli jsme ho po bytě, a i tam občas spalo ( v postýlce ani omylem). Kosmetiku mám v krabici. Docela brzo jsem začala přebalovat spíše v obýváku na zemi,na koberci, tam jde jsme s ním většinu času byli. Takže pult byl využívány jen prvních pár měsíců. Vanicku jsme měli půjčenou, koupali jsme v ní tak první dva měsíce, pak už ve velké vaně s námi.
Hračky máme v bednách v systému Trofast IKEA ( takové schůdky).
Když se nám narodila dcerka bydleli sme v 1+1. Pořídily sme postýlku cestovní s přebalovacím pultem. Chtěla sem postýlku na kolečkách abych se mohla pohodlně dostat do skříně, u které musela postýlka být. Oblečení měla malá v úložném prostoru v manželské posteli. Kočár sme musely rozebírat a nechávat v předsíni abychom se vůbec vešly 🤦 naštěstí se nám po pár měsících povedlo najít byt větší. Nevím jak bychom se tam vešly teď když má dcerka dva a půl roku.
@mouss Taky máme ten samý byt a normálně jsme do pokoje dali postýlku, psací stůl na který jsme položili přebalovák, věci na přebalení a měli jsme tam skříň naši i syna + gauč na přespání. A takový koš na hračky a to stačilo do začátku.