Ahoj holky, dceři jsem objednala protetiky, dle tabulek 24, ale pak jsem ji zmerila nohu a raději ji vzala 25, jenomže..
dnes jsem byla v BF obuvi a tak ji nameril prý s nadmerkem 15,9.. (za boha vůbec neumim matiku) on to vždycky tak debilne řekne!🤦🏽♀️🤣 a ze 24 ji má vyhovovat, říkám ze ta 25 má stélku 16 cm, řekl, ze to bude mít 1,4 cm velké, ze v tom bude pajdat.
Tak koukam na internet a na jedné stránce protetika 24 (150 mm) a na druhé zase 155 mm - jako já fakt nevim. Nechci ji brát boty, co ji budou malé. Proč na jedné stránce 150 mm a druhá 155.. zrovna jsem koukala na e-shop kde jsem je vzala a tam píšou 150 mm, takže ji nebudou zejo..
já fakt nevim. Jedna se o botičky viz foto.
Moje otázky:
1) kolik má teda nozicku?
2) mám ji vzít 24 nebo 25 (chci je už na teď a jaro)
3) co byste braly vy?
Děkuji moc!
@petulkadodo A když má s nadmerkem 15,9.. tak kolik má bez něj? Protože když mi řekl, ať ji vezmu 24 které mají 150 mm tak jsem nějaká zmatena a řekl Jo to bude dobře
Normálně postav dceru na zem a změř jí nohu krejcovskym metrem. Pak přičti 1 nebo 1,5 cm a mas velikost i s nadměrkem. 🤷♀️ že různé stránky udávají různé délky, to tk bohužel je.
Většinou mají ty pomůcky na měření nohou v obuvích nastavené s 1,2 cm nadměrkem. Takže jestli ji s nadměrkem naměřil na 15,9 cm tak má nožku cca 14,7 cm jestli dobře počítám. Takže jestli se blíží k pravdě 15mm u velikosti 24, tak by jí byly skoro malé.
Ještě kolikrát výrobci nebo obchody měří stélku, ale v botě je pak reálně víc místa. Počkala bych jak ji budou ty 24. Ještě bacha dětem teď z jara ráda nožička skokově povyroste. Já holkám beru nadmerek do 1 cm , když měly víc tak většinou zakopávaly.
Jo noha se doporučuje měřit i tak, že postavíš dítě do krabice a uděláš čárku u nejdelšího prstu. Je dobrý měřit obě nohy, rozdíl může být až 0,5 mm
Tak i jedna firma má botičky různých řad a velikosti se pro různé řady jednoho výrobce mohou lišit. Pokud by ti i tak přišly boty, které mají kratší stélku než je uvedeno na stránce, lze je bez problémů vrátit. Já beru nadměrek 10 mm max, víc ne, aby ta nožka nelítala a dobře se chodilo, takže bych brala tu 24 a na podzim pak koupila zase větší.