Velikost bot. Kolik nechat nadměrek?

17. únor 2023

Ahojky, mám blblou otázku. Doteď mi seděly velikosti bot, ale teď mám dilema. Malý má nožku 15.7cm a velikosti bot jsou různé 26, 27 a někde i 28. Chápu, že každá značka je jinak šitá. Kolik si mám nechat místa centimetr či centimetr a půl?

lenatko91
17. únor 2023

Nadměrek na délku by měl být 1-1,2 cm pokud vím.. víc už ne..

merope
18. únor 2023

Buď ráda, že to víš takto, mě to stálo přes tisícovku, kdy jsem koupila boty, aby měl, jakmile vyroste z těch, co nosil - a až když mu ty první nebyly, tak jsem zjistila, že ty druhé taky nejsou, protože ač o číslo větší, na délku úplně stejné.

A pak záleží, co přesně nosíš za typ bot, u barefoot se doporučuje minimálně 0,5 cm kvůli pohybu prstů, nejvýše však 1,2 cm (někdo říká, že v těchto malých velikostech nejvýše 0,8 cm). Určitě bych nenechávala víc jak toho cca 1,2 cm.

Jo a jedna rada - pokud se jedná o boty malého, piš: "Kolik mu mám nechat místa..." a podobně. Takto jsem nejdřív myslela, že řešíš boty pro sebe, jen z délky mi došlo, že to asi nejsou boty pro tebe - ale pak se zase ptáš, kolik si ty sama máš nechat místa. Nevšimnout si té délky, tak budu automaticky odpovídat věci vhodné pro dospěláka 🙂.

terkezz
18. únor 2023

Vždycky se dívat kolik cm má daná bota stélku. Nadměrek 1-1,2cm 🙂 my necháváme 1,2cm nadměrek

holinka69
Odpověď byla odstraněná
Zobraz