Stolování malých dětí. Rostoucí židle nebo podsedák?

cherie24
7. lis 2022

Prosím o návrhy, jak jste doma vyřešili stolování pro větší, ale zároveň ještě malé děti? Mladší už vyšoupla starší z jídelní židle a potřebovala bych to vyřešit, aby s námi mohla normálně a hlavně pohodlně sedět. 🙂 Má 3 roky.
Přemýšlím buď o nějaké takové té dřevěné rostoucí židli, ale nijak extra nechci mít 2 jídelní židličky u stolu. 🙄Využili jste to opravdu pak i k psacímu stolu? Nebo máte jen nějaký podsedák na normální židli?

krisstina93
7. lis 2022

Nás triletak sedí prostě na normální židli, žádné podsedaky nemáme, když špatně dosáhne, tak si klekne (on teda celkově radši klečí, bez aby mu visely nohy dolů). Ale rostoucí židli bych klidně koupila, já je mám v plánu pro všechny děti na vánoce k psacímu stolu.

klokanka31
7. lis 2022

@cherie24 Naše dvouletá sedí na normální židli u stolu...

felixfelicis
7. lis 2022

Mame podsedaky (doma vyrobene). Triletak teda ke stolu ze samotne zidle nedosahne, aby pohodlne videl do talire🙂 Rostouci zidle mi prijde zbytecna, sestiletak uz je dost velky, aby u psaciho i jidelniho stolu sedel na klasicke zidli, takze sice se to pak asi vyuzije, kdyz to stoji ty penize, ale neni to nutnost. Jde jen o ty cca 3-4 roky...

konidana
7. lis 2022

Měli jsme to stejně, skoro tříletá šla ven z jídelní židličky, protože mimino. Byla na židli na podsedáku do auta. Ale klidně jsme mohli rovnou koupit rostoucí židli, protože Jitro jsme stejně kupovali dětem do pokojíčku ke stolu, když šli do školy. No bylo jim asi 8 a 6.

palja
7. lis 2022

@cherie24 starší byla normálně na židli u stolu a jako podsedak měla složenou deku. Nikdy ze židle nespadla.

merope
7. lis 2022

Ve 3 letech už bych zvážila i nějaký podsedák - záleží na tom, jak je vysoká.

Super je tato židle https://www.ikea.com/cz/cs/p/ingolf-detska-zidl..., ale tu měl malý tak od 2 let a teď už si často sedá na "normální" židli (cca 3 roky a 8 měsíců) - a to je extrémně malý (nemá ještě ani metr).

antoinet
7. lis 2022

Vždycky je lepší varianta, kdy má dítě podepřené nohy (zkuste si sedět na barové židli bez opěrky) a když je hloubka sedu taková, že se dítě může opřít. Takže z toho jednoznačně vychází rostoucí židle, nejde jen o jídlo, ale i kreslení, časem psaní úkolů... jsem pro dopřát dítěti pohodlí, ne mít roky provizorní řešení. Podsedák je pro mě nouzovka na cesty.

lehe
7. lis 2022

@cherie24 Syn sedí na normální židli a pod zadek si dává oblíbeného plyšáka, co je něco jako polštářek a na ničem jiném sedět nechce 🙂

jannym
7. lis 2022

V mezidobi mezi jidelni zidlickou s normalni zidly jsme vyuzily roztouci zidlicku, kdyz uz nebyla potreba u jidla zidle se prestavela a presunula k psacimu stolu do detskeho pokoje, starsi na ni porad sedi kdyz doma pise ukoly

felixfelicis
7. lis 2022

@antoinet Mame podsedak kratsi nez zidle, takze deti, dokud byly uplne male, mely pohodlne oprene nohy o zidli. Pak presly na nizsi podsedak a prvnak uz nepotrebuje vubec nic. Navic jime u stolu a ukoly dela v pokoji a tezko by mel dve zidle. Male deti maji na kresleni svoje male zidle a stolek. Nicmene podsedaky jsem dostala vyrobene detem "na miru", netusim, co se prodava v obchodech.

eviicka
7. lis 2022

My máme asi nízký stůl nebo vysoké židle. Oba synové šli rovnou na klasickou židli, starší používal pár měsíců polštářek, je ale hodně drobné postavy. Mladší, který má průměrnou výšku sedí na dospělácké židli cca od 20 měsíců a došáhne normálně.

muhehehe
7. lis 2022

Máme vícero malých dětí a vlastníme rostoucí židli i podsedák.. ta židle je pro dítě rozhodně lepší řešení, ale je to teda hroznej krám, leze mi stabilně na nervy 🙂) (máme podobnou jako jitro).. potřebovali bychom tři a mám z té představy osypky, pořád si o to ukopavam nohy a celkově jsem se s ní prostě moc nesžila. Ale dítěti se na tom sedí líp jak na podsedáku. Jinak podsedák máme babysmart cooshee a v rámci podsedáků můžu doporučit, je fajn. Jen by bylo ideální ještě podepřít nohy zespoda, no.