Sportovní/běžecké boty. Co a jak vybrat?

tereza0111
22. srp 2023

Ahoj, jsem trochu bezradna co a jak vybrat. Nejlepe detem vzdycky sedly takove ty kompromisni celorocky Superfit, Primigi - odchodily v tom vsechno, vcetne telocviku a sportovnich krouzku venku. Ted ma dcera ale atleticky trenink uz 3x tydne a to mam preci jen pocit, ze bych se nad tim mohla hluboce zamyslet a vybrat opravdu vhodnou obuv, ale vubec nevim.
Co je vhodne pro behani po antuce, lehoucke, ale zaroven to nema vystlanou 4cm "podrazku" ? Preci jen ty superfitky byly vzdycky kvalitni boty, nevim jake znacky vylozene sportovni / bezecke obuvy jsou v kategorii kvalitni? Doporuceni sem! 🙂

sarihy
22. srp 2023

Jak staré dítě? Atletika je stále hra, nebo už trénink? Pokud hra, stačí běžné sportovní boty, pokud trénink, vyražte do sportu někam a tam zkoušejte v běžecké sekci, co sedí. Značky jako dospělí, tedy Nike, Adidas, Asics, Under Armour, Mizuno (Sportissimo má slušný výběr třeba) Rozhodně to chce kategorii 1500 a výš opravdu jw potřeba ty nohy chránit, takže měkký došlap a fakt musí bota sedět. A boty obměňovat po roce, dostánou zabrat.

tereza0111
autor
22. srp 2023

@sarihy uz trenink prave. Pro sebe bych vedela, ale u detskych jsem si nebyla jista, jeslti to neni naopak spatne, kdyz je to hodne "vypodlozene"
Diky 🙂

1pomnenka
22. srp 2023

Asics jsou bezva.

sarihy
22. srp 2023

@tereza0111 Bota hlavně musí sedět a musí být pohodlná a musí tu nohu chránit. Takže opravdu koukej po vyšších řadách a cenově kolem 1500 - 2000, značka je jedno vlastně. Mám 2 dcery, obě atletky a každá jinou značku a jiný typ boty.

MMCH Dukla nebo USK nebo Kotlářka? 😉

jana7ka
22. srp 2023

U dětských bot netuším jak to je ale dospělý běžecký se dělí na silniční a trailové, dále pak podle stupně odměkčení atd.(závodní jsou nejtvrdší) a na ovál třeba i tretry. Nejlepší když se zeptáš trenéra co doporučí. Značka je to poslední co rozhoduje a každému sedí něco jiného a pokud někomu sedí z Decathlonu pak jsou i nejlevnější. V každým případě počitej že běžecký boty se kupují o číslo větší.

aneta15
22. srp 2023

@tereza0111 dcera na atletiku nosí asics

dashyyy
23. srp 2023

Poradila bych se s trenérem a pak ji vzala do speciálky, aby vám pomohli s výběrem 😉

betelgeuzz
23. srp 2023

@tereza0111 byli jsme nedávno v sanasportu, tam změřili došlap a podle toho nabídli boty. Dcera si je pochvaluje, že cítí rozdíl mezi obyčejnýma teniskama a těmito. Má Saucony.

tereza0111
autor
23. srp 2023

@sarihy Dukla :D
Diky vsem, zajdem do sportu a budeme tedy koukat v tech klasickych sportovnich botach. Znate to, holka - obcas je problem v tom co nejlepe sedi a co se ji nejvice libi :D

sarihy
23. srp 2023

@tereza0111 myslela jsem si to 🙂...možná potká mou mladší v rámci MPD, nebo na jiných závodech...předpokládám, že mladší žákyně... Jinak na tretry doporučuju Top4Running, tam snad kupuje celá Praha (mají eshop i a pobočku u Tančícího domu a mají jako bonus otevřeno i v sobotu)...holky mají tretry jen odtamtud. A mají samozřejmě i běžecké boty. Ale já bych teĎ takhle ze začátku šla po tom, co bude dceři sedět pocitově, stejně těch bot vystřídá několik během následujících 3L, takže si postupně sama vybere, co jí sedne.

tereza0111
autor
23. srp 2023

@sarihy Dekuju! Sama atletiku miluju, ale jsem dost nedotcena, takze je vsechno "vubec nevim" Ale mam radost, ze ji to bavi a projevuje i nejaky talent :D
Sportu zdar!